Home Pasta Pasta met gegrilde paprikasaus

Pasta met gegrilde paprikasaus

door SmaakMenutie
Pasta met gegrilde paprikasaus

Vega

Inspiratie voor deze heerlijke pasta met gegrilde paprikasaus deden wij op bij onze populaire ovenschotel kabeljauw. Voor dit gerecht bereiden we nagenoeg dezelfde romige saus en de combinatie met pasta leek ons dan ook erg lekker. Wij maken er een vegetarische pasta van zonder het vlees maar een seconde te missen. Maar voeg vooral wat gehakt of spekblokjes (pancetta) toe voor een extra bite. Als pasta gebruikten wij tagliatelle, maar kies vooral waar je zin in hebt of nog in je keukenkastje hebt staan 😉

Pasta met gegrilde paprikasaus

Pasta met gegrilde paprikasaus

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 46 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 295 g gegrilde rode paprika (1 pot) (of maak zelf)
  • 160 g tagliatelle
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 150 ml kookroom
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • Verse basilicum

Zo maak je het

  • Kook 160 g tagliatelle in 9-10 minuten beetgaar.
  • Snijd ondertussen 2 tenen knoflook fijn en snipper 2 kleine sjalotten. Snijd tevens 1 courgette in blokjes en 1 paprika in reepjes.
  • Laat 1 pot gegrilde paprika (295 g) uitlekken en mix of pureer in de kom van de staafmixer fijn. Zet even weg.
  • Verwarm een scheutje olijfolie en bak de courgette en paprika circa 5-7 minuten op middelhoog vuur al omscheppend.
  • Voeg de knoflook en sjalot toe en fruit nog 2-3 minuten mee.
  • Schenk het paprikamengsel bij de groenten en meng grondig. Voeg vervolgens circa 150 ml kookroom toe en breng tegen de kook.
  • Voeg 50 g geraspte Parmezaanse kaas toe en meng door het geheel tot er een mooi gebonden saus ontstaat. Voeg ook een flinke snuf verse zwarte peper toe en een goede snuf zout.
  • Meng tot slot wat gescheurde basilicumblaadjes door het geheel.
  • Voeg de tagliatelle toe en serveer direct. 

Pasta met paprikasaus receptPaprikasaus pastaPasta met gegrilde paprikasausPasta met paprikasaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

5 reacties

Evelien 6 oktober 2022 - 17:22

Héérlijke saus! 👌🏻😋 Dankjewel voor de inspiratie!

Reply
Marleen 11 oktober 2022 - 10:54

Heerlijk……..blikje tonijn door gedaan!

Reply
Rob 7 december 2022 - 11:28

Al een paar keer gemaakt, geweldig lekker. Voor mij zijn jullie recepten ideaal, zeer goed uitgelegd en geen moeilijke ingrediënten.

Reply
Karen 15 juni 2023 - 18:44

Wij vonden de basis lekker, maar hebben jullie misschien tips om het iets meer bite te geven?

Reply
SmaakMenutie 22 juni 2023 - 11:02

Wellicht een pepertje mee mixen?

Reply