Boordevol groenten
Deze ovenschotel met kabeljauw in gegrilde paprikasaus is een super smaakvolle en tegelijkertijd voedzame maaltijd die je echt in een handomdraai op tafel zet. Hoe dat kan? De oven doet het meeste werk voor je!
Een ovenschotel die boordevol groenten zit – courgette, paprika en rode ui – en wordt afgemaakt met een romige saus van gegrilde paprika en Parmezaanse kaas. Een super lekkere combinatie samen met de kabeljauwfilet.
Veelzijdige vis
Kabeljauw is een veelzijdige vis die zich echt perfect leent voor ovengerechten. Dankzij de stevige structuur blijft hij namelijk mooi intact tijdens het garen en de milde smaak van de kabeljauw combineert daarnaast goed met allerlei kruiden en sauzen. Hij heeft het zelfs echt nodig om goed op smaak te komen.
Bovendien is kabeljauw een supergezonde keuze: hij is rijk aan eiwitten, bevat weinig vet en zit boordevol essentiële voedingsstoffen zoals omega-3-vetzuren, vitamine B12 en selenium. Geen wonder dat deze vis al eeuwenlang geliefd is in menig (wereld)keuken!
De saus: romig en vol smaak
Maar de echte smaakmaker van dit gerecht is zonder twijfel de gegrilde paprikasaus. Je kunt een pot gegrilde paprika gebruiken of deze zelf roosteren in de oven (of op het gasfornuis). De gegrilde paprika mix je samen met twee teentjes knoflook tot een gladde saus.
Vervolgens laat je dit mengsel samen met kookroom en Parmezaanse kaas in een pannetje zachtjes pruttelen tot je een heerlijke romige saus hebt. De combinatie van de rokerige smaak van paprika met het pittige van de Parmezaanse kaas zorgt voor een echte smaakexplosie!
Zo makkelijk maak je het klaar
Snijd de courgette, paprika en rode ui en verdeel ze over een ovenschaal. Leg de kabeljauwfilets erbovenop en schenk de paprikasaus over de vis en groenten. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven op 180-190C en bak het geheel in een minuut of 30 minuten gaar.
De kabeljauw wordt zacht en neemt de smaken van de saus en groenten perfect op. Serveer de ovenschotel met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes of witte rijst als je er een complete maaltijd van wil maken. Of houd het lekker light en vega en laat ze achterwege. Eet smakelijk!
56 reacties
Jullie gerechten zijn echt top al verschillende gemaakt. Deze ook maar eens gauw proberen.
Helaas mijn man lust geen kaas dus hoop dat het zonder kaas ook lekker smaakt.
Vandaag bleef een van onze dochters eten. Bij voorkeur geen vlees en lactose intolerantie. Gelukkig kan parmesaan wel en ook plantaardige kookroom gebruikt. Was echt heerlijk!! Dubbele portie en schoon op! En weet je wat?? Ook nog eens koolhydraatarm !! Thanks !!!
Zou ik dit ook met prei kunnen maken? Moet ik deze dan eerst koken of wokken? Bedankt voor het recept!
Jahoor, goed idee! Hoeft niet eerst aangebakken of gekookt te worden hoor. Geniet ervan!
Omg wat was dit lekker poeh hé en vult ook erg goed. We hadden er gebakken aardappeltjes bij smaakvolle combinatie. Dus dit gaan we zeker vaker eten. Bedankt weer voor een heerlijk gerecht.
Nou dit lijkt me Heerlijk!
Maarrrr…..
Mijn man eet geen kaas, hebben jullie een suggestie?
We genieten van al jullie recepten, helaas dan zonder kaas (:
O wat jammer! Ik zou het dan achterwege laten, er zitten voldoende andere smaakmakers in 🙂