Home Vis Ovenschotel kabeljauw in gegrilde paprikasaus

Ovenschotel kabeljauw in gegrilde paprikasaus

door SmaakMenutie
Ovenschotel kabeljauw in gegrilde paprikasaus

Boordevol groenten

Dit is echt heel erg lekker. En wat helemaal fijn is, de oven doet het meeste werk. Boordevol groenten, lekkere malse vis en een waanzinnige saus van gegrilde paprika en Parmezaanse kaas. Mmm!

Ovenschotel kabeljauw in gegrilde paprikasaus

Ovenschotel kabeljauw in gegrilde paprikasaus

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 70 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g kabeljauwhaas
295 g gegrilde paprika (1 pot) (of maak het zelf)
50 g Parmezaanse kaas
150-200 ml kookroom
3 tenen knoflook
1 courgette
1 gele paprika
1 rode ui

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Snijd 2-3 teken knoflook fijn en fruit kort aan in een steel- of koekenpan met wat olijfolie. 
  • Laat 1 potje gegrilde paprika uitlekken en snijd de paprika in stukjes. Voeg toe aan de knoflook en laat circa 10 minuten al omscheppend pruttelen.
  • Snijd ondertussen 1 courgette en 1 gele paprika in kleine stukjes en 1 rode ui in (kwart)ringen. Verdeel het mengsel over de bodem van een middelgrote ovenschaal.
  • Mix het knoflook-paprikamengsel met een staafmixer fijn. Of gebruik de kom van de staafmixer of blender.
  • Voeg 150 ml kookroom toe samen met circa 50 g geraspte Parmezaanse kaas. Meng grondig en laat kort even pruttelen tot het geheel wat dikker is. Als het te dik is kan je nog wat extra kookroom toevoegen.
  • Plaats 300 g kabeljauwfilet of -haas op de groenten en schenk vervolgens het paprikamengsel over de ovenschaal.
  • Plaats circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Heerlijk met gebakken aardappeltjes of wat witte rijst erbij.

Ovenschotel kabeljauw recept Gegrilde paprikasaus maken Ovenschotel vis maken Ovenschotel kabeljauw maken Ovenschotel kabeljauw Kabeljauw ovenschotel

TIP

Abonneer je nu ook op ons YouTube kanaal, daar hebben we nog veel meer video's van makkelijke en overheerlijke recepten!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

39 reacties

Judy 10 juli 2019 - 10:11

Ovenschotel met kabeljauw en paprika saus was verukkelijk!!!!! Een topper!

Reply
SmaakMenutie 10 juli 2019 - 15:05

Erg leuk om te horen Judy! Fijn dat de ovenschotel in de smaak viel. Bedankt voor je reactie! Groet, Tim

Reply
Anne 3 oktober 2020 - 20:14

Je had helemaal gelijk mam, superlekker!

Reply
SmaakMenutie 4 oktober 2020 - 16:04

Fijn dat de ovenschotel ook bij jou in de smaak viel Anne! 🙂

Reply
Ellen 11 augustus 2021 - 12:36

Zou het recept ook met varkenshaas kunnen?

Reply
SmaakMenutie 11 augustus 2021 - 15:11

Ik denk het wel Ellen! De baktijd is dan wel anders. Overigens hebben wij ook varkenshaas recepten uit de oven op de website staan 🙂

Reply
Yvonne 14 oktober 2021 - 00:29

Heb het vanavond gemaakt. Was heel lekker. Was een succes. Bedankt voor jullie recept.

Reply
heiny 25 januari 2021 - 19:31

Hoi hoi
Net gemaakt maar dan geprobeerd met kokosmelk en sambal.
Mag het recept van mijn vrouw echt niet weg doen.
Zo lekker😋😋😍

Reply
SmaakMenutie 26 januari 2021 - 11:49

Klinkt als een heerlijke variant Heiny, fijn dat het in de smaak viel! 🙂

Reply
peter 17 december 2019 - 13:20

ovenschotel kabeljauw was heerlijk, de laatste 2x met kokosroom gemaakt ipv. kookroom, beetje sambal erdoor
heeeerlijk. Toppertje.

Reply
SmaakMenutie 17 december 2019 - 14:07

Mmm lekker, goed idee Peter! Fijn dat de ovenschotel in de smaak viel 🙂

Reply
Kitty 28 augustus 2020 - 19:32

Veel saus maar wel weer erg lekker!

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2020 - 15:33

Fijn Kitty, dat horen we graag! 🙂

Reply
Cor 20 december 2020 - 11:47

Gisteren heerlijk van gegeten we hebben alleen in plaats van rijst of gebakken aardappelen er grove macaroni (verkrijgbaar bij een goede Toko ) gebruikt en uiteraard wat extra sambal brandal

Reply
SmaakMenutie 20 december 2020 - 15:01

Lekker Cor, fijn dat het in de smaak viel. En wat een goede combi met grove macaroni, goed om te weten 🙂

Reply
Dave 24 januari 2021 - 11:39

Ik moet het nog maken, en wacht vol ongeduld naar het succes. Maar bij voorbaat lijkt me dit recept een succes, ook gezien de reacties daarop. Wat hebben jullie toch een knal van een site, makkelijk, overzichtelijk en betrouwbaar. Ook het uitprinten van de recepten gaat makkelijk. En dan ook iedere keer de foto’s erbij. Ik kijk iedere keer uit naar jullie post. Groeten Dave

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2021 - 15:43

Thanks voor het compliment Dave, erg leuk om te horen dat onze website in de smaak valt 🙂 Geniet van deze ovenschotel kabeljauw en de vele recepten die nog komen gaan!

Reply
Frans 25 januari 2021 - 18:54

Ook gemaakt en het was goddelijk lekker. Wel kwam er veel vocht vrij. Kan ik daar nog iets aan doen

Reply
SmaakMenutie 26 januari 2021 - 14:55

Fijn dat het in de smaak viel Frans! Je zou de schotel de volgende keer wat langer in de oven kunnen of de temperatuur wat hoger zetten. Succes!

Reply
Linda 4 maart 2021 - 10:35

Het gerecht viel bij ons hele gezin in de smaak. Gaan we zeker nog es maken!

Reply
SmaakMenutie 4 maart 2021 - 11:12

Leuk te horen Linda! Fijn dat iedereen ervan genoten heeft 🙂

Reply
Sylvia 4 mei 2021 - 19:18

Ziet er lekker uit, en als je het voor 1 pers wil maken?
Alles ongeveer de helft?

Reply
SmaakMenutie 5 mei 2021 - 11:35

Leuk te horen Sylvia! Voor 1 persoon zouden we inderdaad alle ingrediënten halveren. Houd het wel even in de gaten als het in de oven staat, wellicht dat het iets minder lang moet.

Reply
Sanaa 2 april 2021 - 20:48

Ik heb het gemaakt en Iedereen vond het verrukkelijk! Dit ga ik vaak maken.

Reply
SmaakMenutie 4 april 2021 - 13:04

Leuk te horen Sanaa! Fijn dat het bij iedereen in de smaak viel 🙂

Reply
Maureen 5 april 2021 - 23:52

Vandaag gemaakt op tweede paasdag. En we hebben er van genoten. Ik heb er heerlijk brood bij geserveerd waar de ovenschaal volledig mee werd uitgeveegd. Voor sommige liefhebbers ook wat rijst erbij gedaan. Beide was voortreffelijk. Is ook een makkelijk recept wat je goed kunt voorbereiden en dus niet lang in de keuken hoeft te staan als de visite er is. Wordt zeker nog vaker gemaakt

Reply
SmaakMenutie 6 april 2021 - 10:54

Leuk te horen Maureen dat jullie ervan genoten hebben! 🙂

Reply
Jeroen 21 april 2021 - 14:23

Als ik dit gerecht voor 4 personen zou willen maken? Hoe zit het dan met de ingrediënten?
Lijkt me een lekker gerecht!

Reply
SmaakMenutie 21 april 2021 - 16:06

Ik zou dan de hoeveelheid ingrediënten x1,5 doen! Geniet ervan 🙂

Reply
Mariella 21 april 2021 - 19:35

Een heerlijk gerecht, ga ik zeker nog vaker maken. Ook extra sambal toegevoegd.

Reply
SmaakMenutie 22 april 2021 - 09:57

Leuk te horen Mariella! En lekker die toevoeging van sambal, goed idee voor wat extra pit 🙂

Reply
Gerard J 25 april 2021 - 09:12

Een geweldig recept en hoe makkelijk! De saus is verrukkelijk en de groentjes blijven top!En over de vis blijf je dromen zo heerlijk👌

Reply
SmaakMenutie 26 april 2021 - 10:23

Erg leuk te horen Gerard! Fijn dat je van ons recept genoten hebt 🙂

Reply
Lotte 26 april 2021 - 10:19

Het was heerlijk, alleen leek het wel soep. Ik zal wel iets verkeerd gedaan hebben 🙁

Reply
SmaakMenutie 26 april 2021 - 10:23

Dan was de saus te dun! Volgende keer wat meer kaas toevoegen. Als de smaak maar goed was 🙂

Reply
Suzanne 1 mei 2021 - 16:59

Afgelopen week dit gerecht gemaakt en het was heerlijk!
Mijn man was onder de indruk van mijn kookkunsten en het was zo op.
Ik heb al meer recepten van jullie site gemaakt.
Ik vind het leuk dat de ingrediënten voornamelijk allemaal vers zijn (geen pakjes enzo) maar toch makkelijk om te maken! Bedankt voor alle inspiratie.

Reply
SmaakMenutie 3 mei 2021 - 10:24

Leuk om te horen Suzanne dat onze recepten (bij jou en je man) in de smaak vallen 🙂

Reply
Annemieke 10 augustus 2021 - 01:12

Ook weer een fijn recept, ik ben fan! Ik heb zelf alleen nog zout en peper toegevoegd, dat vond ik niet in het recept terug. Volgende keer zal ik het ook eens met kokosroom en wat sambal proberen. Hebben jullie suggestie wat voor sambal?

Reply
SmaakMenutie 10 augustus 2021 - 10:47

Fijn Annemieke, dat horen we graag! Peper en zout vinden wij niet nodig gezien de gebruikte ingrediënten genoeg smaak afgeven maar voeg het vooral toe. Kokosroom lijkt mij ook lekker, goed idee. Kies bij het toevoegen van sambal in gerechten altijd voor de oelek variant. Geniet ervan!

Reply