Home Erik's Asia Ajam cabe kering (pittige stukjes kip)

Ajam cabe kering (pittige stukjes kip)

door SmaakMenutie

‘Nederlandse’ versie

Dit gerecht hoort eigenlijk heel spicy te zijn. Mijn oma gebruikte namelijk een hele berg rawits (gedroogde pepertjes) en daarnaast nog behoorlijk wat verse lomboks. Nou dan sta je in de fik kan ik je zeggen. Daarom hebben we er een ‘Nederlandse’ versie van gemaakt. Dus minder pepertjes en een klein beetje ketjap manis. Het heeft iets weg van Kung po kai of deze Oosterse ovenschotel kip met groenten. Het limoentje maakt het helemaal af. En het is bovendien zo klaar. Ideaal voor een doordeweekse drukke dag.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Ajam cabe kering

Ajam cabe kering

Dit gerecht hoort eigenlijk heel spicy te zijn. Mijn oma gebruikte namelijk een hele berg rawits (gedroogde pepertjes) en daarnaast nog behoorlijk... Erik's Asia Ajam cabe kering (pittige stukjes kip) European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.7/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

350 g kipfilet
30 g (cashew)noten
1 limoen
1 prei
1 rode peper (mag ook meer)
2 flinke tenen knoflook
3 stengels lente-ui
3 tl maizena
1 tl sambal
1 tl djahé (gemberpoeder)
2 el ketjap manis
Gebakken uitjes voor erbij
Witte rijst voor erbij

Zo maak je het

  • Snijd 350 gr kipfilet in hapklare stukjes. Meng de stukjes kip met 3 flinke tl maizena, 1 goede el ketjap manis en 1 tl zout. Meng alles grondig door elkaar en laat minimaal 30-45 minuten afgedekt in de koeling staan.
  • Doe olie in de wok(pan) en bak de stukjes kip rondom bruin en gaar in enkele minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen 1 rode peper en 2 à 3 tenen knoflook fijn. Snijd ook 1 prei in halve ringen.
  • Haal de kip uit de wok en zet even weg. Voeg wat olie toe en bak de prei even kort aan tot het wat geslonken is.
  • Voeg nu ook de fijngesneden rode peper en knoflook toe. Voeg tevens 1 tl djahé (gemberpoeder) toe. Meng alles even goed door elkaar en voeg vervolgens de kip weer toe.
  • Tot slot voeg je 1 el ketjap manis toe en 1 (of meer) tl sambal. Laat alles nog even goed door elkaar opnemen. En proef vooral of er meer sambal (pittiger maken) of ketjap (minder pittig maken) bij moet.
  • Serveer met witte rijst, stukjes lente-ui, gebakken uitjes, cashewnoten, schijfjes limoen en eventueel wat verse lombok (peper) (hot!). Selamat makan!

Ingrediënten ajam cabe kering Ajam cabe kering recept Ajam cabe kering maken

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Julissa 22 juni 2018 - 22:10

Lijkt mij heerlijk! Welke sambal gebruiken jullie voor dit recept?

Reply
SmaakMenutie 23 juni 2018 - 12:08

Hi Julissa, leuk om te horen! Het is ook heel erg lekker 🙂 Wij gebruiken sambal oelek. Succes! Groet, Tim – SmaakMenutie

Reply