Het is natuurlijk hartstikke makkelijk dat je gegrilde paprika kan kopen in een potje. Maar zelf maken is helemaal niet moeilijk. En zeg nou eerlijk, als je er wat moeite voor hebt gedaan smaak het extra lekker. Als je de gegrilde paprika niet direct gaat gebruiken kan je het in een afgesloten potje nog makkelijk een week of 2 á 3 bewaren. Ideaal toch? Check de video hieronder maar en zie zelf hoe simpel het is!
Verwarm de (hete)lucht oven voor op 250-260 graden.
Maak de paprika's schoon (verwijder de zaadlijsten) en halveer ze.
Bestrijk de stukken paprika met olijfolie en plaats op een rooster of bakplaat.
Plaats ze 20 minuten in de oven op de bovenste trede in de oven. De paprika's zijn klaar als ze (deels) zwart zijn geroosterd.
Doe de gegrilde paprika in een kom en dek af met vershoudfolie. Laat ze zo 20 minuten staan. Hierdoor haal je straks makkelijk het velletje van de paprika.
Ontvel de paprika en snijd ze in stukken van de gewenste grootte.
Als je ze niet direct gebruikt doe ze dan in een (weck- of jam)potje met een paar tenen knoflook. Voeg 3-4 el azijn toe en vul verder met olijfolie. De paprika's moeten nét onder staan.
TIP
Heel lekker gegrilde paprika, maar waar kan je het precies in gebruiken? Nou, opties genoeg! Gegrilde paprika smaakt heerlijk in:
Wij zijn Tim & Erik van foodplatform SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers!
1 reactie
Marion9 augustus 2023 - 09:52
Wat een goed idee die paprikas in de oven ipv branden. Had er nog geen andere manier vr gevonden (inductie ipv gas) top!👍🏼
1 reactie
Wat een goed idee die paprikas in de oven ipv branden. Had er nog geen andere manier vr gevonden (inductie ipv gas) top!👍🏼