Home Alle recepten Maak het zelf! Gegrilde paprika (Video)

Maak het zelf! Gegrilde paprika (Video)

door SmaakMenutie

Extra lekker

Het is natuurlijk hartstikke makkelijk dat je gegrilde paprika kan kopen in een potje. Maar zelf maken is helemaal niet moeilijk. En zeg nou eerlijk, als je er wat moeite voor hebt gedaan smaak het extra lekker. Als je de gegrilde paprika niet direct gaat gebruiken kan je het in een afgesloten potje nog makkelijk een week of 2 à 3 bewaren. Ideaal toch. Check de video maar en zie zelf hoe simpel het is!

Heel lekker gegrilde paprika, maar waar kan je het precies in gebruiken? Nou, opties genoeg! Gegrilde paprika smaakt heerlijk in:

Pastasalade met tonijn en gegrilde paprika
Spaghetti met olijventapenade en gegrilde paprika
Homemade gegrilde paprikasoep
Muhammara: Gegrilde paprikaspread
Ovenschotel kabeljauw in gegrilde paprikasaus

Gegrilde paprika

Gegrilde paprika

Het is natuurlijk hartstikke makkelijk dat je gegrilde paprika kan kopen in een potje. Maar zelf maken is helemaal niet moeilijk. En zeg nou eerlijk, als je er... Alle recepten Maak het zelf! Gegrilde paprika (Video) European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.0/5
( 5 keer gestemd )

Ingrediënten

3 paprika's naar keuze
3 tenen knoflook
3 el azijn
5 el olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de (hete)lucht oven voor op 250-260 graden.
  • Maak de paprika's schoon (verwijder de zaadlijsten) en halveer ze.
  • Bestrijk de stukken paprika met olijfolie en plaats op een rooster of bakplaat.
  • Plaats ze 20 minuten in de oven op de bovenste trede in de oven. De paprika's zijn klaar als ze (deels) zwart zijn geroosterd.
  • Doe de gegrilde paprika in een kom en dek af met vershoudfolie. Laat ze zo 20 minuten staan. Hierdoor haal je straks makkelijk het velletje van de paprika.
  • Ontvel de paprika en snijd ze in stukken van de gewenste grootte.
  • Als je ze niet direct gebruikt doe ze dan in een (weck- of jam)potje met een paar tenen knoflook. Voeg 3-4 el azijn toe en vul verder met olijfolie. De paprika's moeten nét onder staan.

Gegrilde paprika maken