Home Pasta Italiaanse klassieker! Bigoli in salsa

Italiaanse klassieker! Bigoli in salsa

door SmaakMenutie

Slechts 4 ingrediënten

Zoals je wellicht weet zijn wij naast de Indische keuken ook een enorme fan van de Italiaanse keuken. Daar waar bij de Indische keuken een keur aan kruiden gemixt worden tot een waanzinnige smaakmaker, zo eenvoudig is de Italiaanse keuken waarbij de Italianen meester zijn in het creëren van een smaaksensatie met maar een paar ingrediënten. En daar is deze bigoli in salsa weer een perfect voorbeeld van. We hebben dit recept gemaakt naar inspiratie van het boek Polpo. Een waanzinnig kookboek waar alle geheime recepten uit de Venetiaanse keuken in staan. Wat je nodig hebt? Slechts 4 ingrediënten. Een flinke ui, een blikje ansjovis, een glas wijn en natuurlijk (volkoren) spaghetti. En werkelijk, het is waanzinnig! Serveer er een frisse simpele salade bij, drink het met een glas goede Italiaanse wijn en je waant je in Venetië. Buon appetito!

Bigoli in salsa

Bigoli in salsa

Zoals je wellicht weet zijn wij naast de Indische keuken ook een enorme fan van de Italiaanse keuken. Daar waar bij de Indische keuken een... Pasta Bigoli in salsa, recept bigoli in salsa, pasta Italiaans Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.7/5
( 13 keer gestemd )

Ingrediënten

150 g volkoren spaghetti
50 ml witte wijn
1 grote ui
1 blikje ansjovis (46 gr)
Bieslook of peterselie naar smaak

Zo maak je het

  • Snipper 1 flinke (witte) ui of snijd hem in smalle halve manen. Neem een (koeken)pan en fruit de ui in een flinke scheut olijfolie 10 à 15 minuten op laag tot matig vuur tot de ui goed zacht is en bijna uit elkaar valt.
  • Kook ondertussen in een ruime pan (licht gezouten) water de spaghetti al dente.
  • Voeg aan de gefruite ui 1 klein blikje ansjovis filets toe die je eerst even grof heb gehakt. Laat de ansjovis mee pruttelen en voeg ook 50 ml witte wijn toe.
  • Prak na enkele minuten met een vork het ui-ansjovismengsel fijn. Je zal zien dat alles vrijwel in elkaar smelt.
  • Voeg eventueel een scheutje extra olijfolie toe om het geheel wat smeuïger te maken.
  • Giet de spaghetti af en verdeel de saus over de borden. Bedruppel met een beetje extra vergin olijfolie en voeg naar smaak wat verse bieslook of peterselie toe. Serveer met een frisse salade. Mmmm!

Bigoli in salsa ingrediëntenBigoli in salsa receptBigoli in salsa makenBigoliHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Rens 29 oktober 2019 - 12:57

Een van mijn favorieten!!

Reply
SmaakMenutie 30 oktober 2019 - 12:09

Leuk om te horen Rens!

Reply