Home Pasta Bigoli in salsa

Bigoli in salsa

Italiaanse klassieker!

door SmaakMenutie
Bigoli in salsa

Slechts 4 ingrediënten

Zoals je wellicht weet zijn wij naast de Indische keuken ook een enorme fan van de Italiaanse keuken. Daar waar bij de Indische keuken een keur aan kruiden gemixt worden tot een waanzinnige smaakmaker, zo eenvoudig is de Italiaanse keuken waarbij de Italianen meester zijn in het creëren van een smaaksensatie met maar een paar ingrediënten. En daar is deze bigoli in salsa weer een perfect voorbeeld van. We hebben dit recept gemaakt naar inspiratie van het boek Polpo. Een waanzinnig kookboek waar alle geheime recepten uit de Venetiaanse keuken in staan. Wat je nodig hebt? Slechts 4 ingrediënten. Een flinke ui, een blikje ansjovis, een glas wijn en natuurlijk (volkoren) spaghetti. En werkelijk, het is waanzinnig! Serveer er een frisse simpele salade bij, drink het met een glas goede Italiaanse wijn en je waant je in Venetië. Buon appetito!

Bigoli in salsa

Bigoli in salsa

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 35 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 150 g volkoren spaghetti
  • 50 ml witte wijn
  • 1 ui
  • 1 blikje ansjovis (46 g)
  • Verse bieslook (of peterselie)

Zo maak je het

  • Snipper 1 flinke (witte) ui of snijd hem in smalle halve manen. Neem een (koeken)pan en fruit de ui in een flinke scheut olijfolie 10 à 15 minuten op laag tot matig vuur tot de ui goed zacht is en bijna uit elkaar valt.
  • Kook ondertussen in een ruime pan (licht gezouten) water de spaghetti al dente.
  • Voeg aan de gefruite ui 1 klein blikje ansjovis filets toe die je eerst even grof heb gehakt. Laat de ansjovis mee pruttelen en voeg ook 50 ml witte wijn toe.
  • Prak na enkele minuten met een vork het ui-ansjovismengsel fijn. Je zal zien dat alles vrijwel in elkaar smelt.
  • Voeg eventueel een scheutje extra olijfolie toe om het geheel wat smeuïger te maken.
  • Giet de spaghetti af en verdeel de saus over de borden. Bedruppel met een beetje extra vergin olijfolie en voeg naar smaak wat verse bieslook of peterselie toe. Serveer met een frisse salade.

Bigoli in salsa ingrediëntenBigoli in salsa receptBigoli in salsa makenBigoli

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

7 reacties

Rens 29 oktober 2019 - 12:57

Een van mijn favorieten!!

Reply
SmaakMenutie 30 oktober 2019 - 12:09

Leuk om te horen Rens!

Reply
Mieke 10 juni 2020 - 12:08

Bigoli in salsa, zo mooi als de naam van het gerecht is, zo voortreffelijk is ook de smaak!!!!

Reply
SmaakMenutie 10 juni 2020 - 14:26

Bedankt voor het compliment Mieke, fijn dat het in de smaak viel! 🙂

Reply
Francesco 6 juli 2020 - 18:26

Wat een geweldig recept is dit. Puur in al zijn eenvoud maar toch zo rijk van smaak.

Reply
SmaakMenutie 7 juli 2020 - 16:05

Thanks Francesco, leuk om te horen! Helemaal mee eens 🙂

Reply
Marika 13 maart 2022 - 20:20

Lekker hoor, echt een umami bommetje. 😋 En nog snel en voordelig ook! Ikheb er nog een paar draaien van de pepermolen overheen gedaan. Dit komt vaker op tafel. Bedankt voor het recept!

Reply