Home Pasta Mmm! Spaghetti alla puttanesca

Mmm! Spaghetti alla puttanesca

door SmaakMenutie

Creatief met ingrediënten

Spaghetti alla puttanesca. Oftewel letterlijk vertaald ‘spaghetti op hoerenwijze’. Ontstaan omstreeks het midden van de twintigste eeuw. Net als veel andere beroemde gerechten is ook deze waarschijnlijk ontstaan door creatief te zijn met de beperkte hoeveelheid aan ingrediënten die men in huis had. Ook zijn er verschillende varianten van de sugo (saus). Wij maken ‘m zoals ‘ie in de regio Lazio wordt gegeten: met ansjovis en chilipeper. Maar over het algemeen smaken alle varianten vrij zout door de kappertjes, olijven en in dit geval ook de ansjovis. Traditioneel geserveerd met spaghetti, maar je zou net zo goed penne kunnen gebruiken. Buon appetito!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca. Oftewel letterlijk vertaald 'spaghetti op hoerenwijze'. Ontstaan omstreeks het midden van de twintigste eeuw. Net als veel andere... Pasta Mmm! Spaghetti alla puttanesca European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 19 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g spaghetti
400 g tomatenblokjes
70 g zwarte olijven
1 blikje ansjovis (8 stuks)
1 ui
2 tenen knoflook
1/2 tl chilivlokken
1 el kappertjes
Parmezaanse kaas
Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Begin met het fijnhakken van de ansjovis. Doe een ruime hoeveelheid (3-4 el) olijfolie in een koekenpan en doe de fijngehakte ansjovis in de pan zodra de olijfolie heet is. Roer goed door elkaar zodat de olie de ansjovis opneemt.
  • Snijd 1 ui of sjalot en 2 tenen knoflook fijn en voeg deze toe bij de ansjovis. Voeg ook een halve tl (of 1 als je van pittig houdt) gemalen chillivlokken toe. Fruit even mee.
  • Zet ondertussen het water op en kook in een ruime pan water de spaghetti volgens de verpakking in 11-12 minuten al dente.
  • Terwijl de pasta opstaat snijd je de olijven in stukjes en voeg je deze ook toe in de pan. Voeg tevens 1 el kappertjes toe. Fruit ook enkele minuten mee.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de spaghetti klaar is.
  • Doe de spaghetti bij de saus en meng goed door elkaar. Voeg naar smaak peper toe. Serveer met verse Parmezaanse kaas en (eventueel) verse peterselie!

Spaghetti alla puttanesca receptSpaghetti alla puttanesca recept Spaghett puttanesca

4 reacties

robertus 30 juni 2019 - 03:10

nooit ui in de puttanesca!!

Reply
SmaakMenutie 2 juli 2019 - 12:02

Maak het zoals jij het lekker vindt! Dus voeg vooral toe (of laat achterwege) naar eigen smaak. Je bent niet verplicht ons recept geheel op te volgen. Dit is hoe wij ‘m altijd maken. En nogmaals, smaken verschillen. Succes!

Reply
André 16 oktober 2019 - 19:19

Eén van de lekkerste pasta die ik heb gegeten. Ik had ‘m in minder dan 20 minuten klaar en een eetlepel chilivlokken ipv een halve theelepel.

Reply
SmaakMenutie 17 oktober 2019 - 08:14

Leuk om te horen Andre! En maak ‘m inderdaad zo spicy als je zelf wil 🙂

Reply