Home Hoofdgerechten Gevulde paprika’s met orzo en gehakt

Gevulde paprika’s met orzo en gehakt

door SmaakMenutie

Complete maaltijd

Een van onze eerste recepten waren de (punt)paprika’s gevuld met couscous en gehakt. Het was dus wel weer tijd voor een ander recept met gevulde paprika’s. Daarom maken we vandaag Italiaanse gevulde paprika’s. Een complete maaltijd met gehakt, orzo en courgette. Eigenlijk maken we een soort pastasaus (inclusief de pasta) en vullen we hiermee de paprika’s. Hiervoor gebruiken we een rijke en smaakvolle tomatensaus: Heinz Tomato Frito. Het fijne van deze saus is dat je er heel goed mee kan variëren en het een ideale basis is voor andere pastasauzen, voor je (zelfgemaakte) pizza of voor een rijstgerecht. Daarnaast voegen we extra Heinz Tomato Blokjes toe.

Gevulde paprika's

Gevulde paprika's met orzo en gehakt

Een van onze eerste recepten waren de (punt)paprika's gevuld met couscous en gehakt. Het was dus wel weer tijd voor een ander recept met... Hoofdgerechten Gevulde paprika's met orzo en gehakt, ovenschotel, ovengerecht Italiaans Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 9 keer gestemd )

Ingrediënten

350 g Heinz Tomato Frito (1 pakje)
300 g rundergehakt
200 g Heinz Tomato Blokjes (1/2 pakje)
100 g orzo
30 g geroosterde pijnboompitten
30 g Parmezaanse kaas
5 paprika's (kleurenmix)
2 tenen knoflook
1 bosje lente ui
1 courgette
1 groente bouillon blokje
1 tl oregano
1/2 tl komijnpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
  • Neem een ruime pan en rul 300 g rundergehakt bruin in een scheut olijfolie. Snijd ondertussen 2 tenen knoflook fijn en 1 courgette in kleine blokjes.
  • Voeg als het gehakt bruin is de gesneden knoflook toe en bak een minuutje al omscheppend mee. Voeg nu ook 1-2 tl gedroogde oregano toe samen met een 1/2 tl komijnpoeder en een flinke draai aan de pepermolen.
  • Voeg de gesneden courgette toe en bak al omscheppend circa 3 minuten mee. Schenk 1 pakje Heinz Tomato Frito bij het geheel samen met een 1/2 pakje Heinz Tomato Blokjes. Laat onder af en toe roeren pruttelen.
  • Maak ondertussen de orzo door 250 ml water aan de kook te brengen met 1 groentebouillonblokje. Voeg 100 g orzo toe en laat met deksel erop circa 7-8 minuten zachtjes koken. Als het water is opgenomen dan is de orzo klaar. Zet het vuur uit en roer even door elkaar.
  • Voeg de orzo toe aan het gehaktmengsel en laat nog even pruttelen zodat het eventueel nog wat verder indikt.
  • Halveer 5 paprika's en vul ze riant met het gehaktmengsel. Bestrooi met Parmezaanse kaas en plaats circa 15-20 minuten in de oven.
  • Maak af met geroosterde pijnboompitten en lente-ui. Serveer direct. Eventueel met een frisse salade. Ook lekker met chilisaus!

Recept gevulde paprika's Gevulde paprika's maken Gevulde paprika's in de oven Gevulde paprika met orzo Gevulde paprika's gehaktHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Heinz.