Batavia
Niks zo fijn als een rijkgevulde maaltijdsoep die je ook nog eens in een half uur op tafel zet. Daarom vandaag, na onder andere de tom kha kai en soto, weer een waanzinnig lekker soepje: laksa Betawi. In Azië refereert laksa aan een soep met noedels. Vooral in Maleisië heb je tal van variaties. De ‘onze’ komt uiteraard uit Indonesië. Batawi verwijst namelijk naar het vroegere Batavia. Hetgeen tegenwoordig Jakarta heet. We maakten trouwens al eens eerder gerechten met verwijzing naar Betawi. Deze heerlijke ajam Betawi en deze soto Betawi. Serveer met gebakken uitjes, een schijfje limoen, kroepoek en extra sambal naar smaak. Aan de slag!
25 reacties
Wat een heerlijk gerecht en zo makkelijk.
Mannen, vandaag gemaakt en tweemaal opgeschept. Heerlijk. Wel een half extra blokje bouillon en wat zout toegevoegd. Ik heb er van genoten. Dank daarvoor.