Knapperige groenten
Het nadeel van tjap tjoy van de afhaalchinees is dat het vaak veel te ver doorgekookt is en drijft in (te) zoute saus. Daarom hierbij de échte tjap tjoy zoals ik hem leerde maken tijdens een Chinese kookworkshop. Lekkere knapperige groenten met een rijke smaak dankzij de gedroogde shiitake en de subtiele smaak van de oestersaus, verse gember en sesamolie. Eet het lekker met witte rijst en een Indisch vleesgerecht.
Ben jij trouwens voornemens om naar China af te rijzen om daar de echte Chinese tjap tjoy te proeven? Vergeet dan niet tijdig een visum voor China te regelen want afreizen naar dit enorme land gaat niet zo eenvoudig als in het vliegtuig stappen naar Spanje 😉
12 reacties
mm, dit was wel een beetje jammer, mijn gezin was er niet dol op… “niet vies, maar ook niet heel lekker”. Tja, en daar doe je natuurlijk niet al die moeite voor… snik 😉
Jammer Marjon! Smaken verschillen uiteraard. Wij vonden het heel erg lekker, maar het is net wat je gewend bent. Volgende keer beter 🙂
Dezega ik vandaag maken ziet er heerlijk uit ik gebruik dan vegetarische oestersaus dank je wel voor delen
Lekker Eveliene! Met de vegetarische oestersaus heb je inderdaad een 100% vegetarische maaltijd. Uiteraard graag gedaan en alvast eet smakelijk! 🙂
Dit was super!!! Voor herhaling vatbaar?
Leuk om te horen Marianne! Fijn dat onze tjap tjoy in de smaak viel 🙂
Kun je ook verse shii-takes gebruiken.
Jazeker!
Mijn lievelings gerecht, en als er wat over is wat groentebouillon er bij, en dan heb je een lekker soepje de volgende dag.
Leuk om te horen Irene! En wat een goed idee om er een soepje van te maken 🙂
Volgens mij past dit gerecht wel bij een dieet , lijkt mij dat er nauwelijks calorieën en vetten in zitten.
Zeker weten John!