Home Erik's Asia Gele curry pasta

Gele curry pasta

door SmaakMenutie
Gele curry pasta

Hartsikke simpel

Natuurlijk kan je een gele curry pasta kant-en-klaar in de winkel kopen, maar zelf een boemboe maken is hartstikke simpel. Daarnaast zijn er dan geen onnodige toevoegingen of e-nummers in verwerkt en kan je zelf variëren met scherpte en smaak. Probeer maar uit in bijvoorbeeld deze heerlijke gele curry met kip. En heb je meer zin in een scherpe curry? Maak dan eens deze spicy groene curry pasta!

Gele curry pasta

Gele curry pasta

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 5.0/5
( 3 keer gestemd )

Ingrediënten

5 tenen knoflook
5 limoenblaadjes (optioneel)
2 sjalotten
2 stengels sereh
1 rode peper
3 el zonnebloemolie
3 tl kurkuma
1 tl gemalen laos
1 tl kerriepoeder
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 tl gemalen komijnzaad (djintan)
1 tl gemalen kardemom
1 tl trassi
3 cm verse gember

Zo maak je het

  • Haal van 2 stengels sereh het buitenste blad en verwijder de harde onderkant en een stukje van de bovenkant. Snijd in (hele) smalle ringetjes; dit voorkomt draadjes in je curry. Doe alles in de kom van de (staaf)mixer.
  • Voeg ook 1 grof gesneden rode peper, 2 grof gesneden kleine sjalotten en 5 tenen knoflook toe.
  • Schil 3 cm verse gember en rasp deze fijn. Voeg ook toe aan het geheel. Voeg optioneel tevens 5 gescheurde limoenblaadjes toe.
  • Voeg tot slot 3 tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, 1 tl laos, 1 tl kerriepoeder, 1 tl gemalen komijnzaad, 1 tl gemalen kardemom, 1 tl trassi en 3 el (arachide- of zonnebloem)olie toe.
  • Mix het geheel op hoge stand tot je een mooie gladde pasta hebt. Voeg eventueel extra olie toe als het geheel wat grof blijft. Je hebt nu circa 120 g gele currypasta.

Gele curry kruidenGele curry pasta makenGele curry pastaThaise curry pasta

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!