CTM
Deze Indiase ‘kip tikka masala’ lijkt in naam misschien wel op de Italiaanse ‘pollo al marsala‘ of de Surinaamse ‘roti kip massala‘ maar het is toch echt heel wat anders. Het wordt ook wel chicken tikka masala of zelfs CTM genoemd. Deze heerlijke milde curry bestaat uit gemarineerde en gebakken stukjes kip (daar staat tikka voor) die verder worden bereid in een romige tomatensaus met de typisch Indiase specerijenmengsel garam masala. Net zoals veel andere Indiase klassiekers als kip korma en kip tandoori worden er daarnaast kruiden gebruikt als kurkuma, koriander en komijn.
7 reacties
Hallo, kan ik dit met de yoghurt invriezen, ik maak graag jullie recepten, maar als alleenstaande is het interessant om dit klaar te maken en in porties in te vriezen.
Als ik dan minder tijd heb, heb ik gezond en lekker eten dat vlug klaar is.
Dat kan hoor Patricia, geen probleem. Het zou wat kunnen schiften als je het weer opwarmt, maar dat doet niks af aan de smaak 🙂
Wat was het weer heerlijk mannen😋
Altijd een feestje om jullie recepten te maken💙💙
Hoi, kan dit gerecht ook in de slowcooker? 🙂
Ja hoor!
Wordt het lekkerder als je het een nacht laat marineren? Of is dit geen goede optie?
Het is niet per se dat het dan lekkerder wordt, maar kan ook zéker geen kwaad 🙂