Ayam semur
De meest bekende boemboe van Nederland denk ik: Ajam smoor. Of ayam semur zoals ze in Indonesië zeggen. Of gewoon ‘smoor’ zoals wij thuis zeggen. In elke supermarkt is ‘boemboe ajam smoor’ te koop. Een kant-en-klare pasta die je een beetje aanbakt en dan aanlengt met water. Eerlijk is eerlijk, er zitten beste goeie tussen. Maar hey, als je toch de tijd hebt om te ‘smoren’ (letterlijk: stoven in het Indonesisch), neem dan 10 minuten extra tijd en maak zelf een super lekkere boemboe (of probeer eens een van deze andere heerlijke boemboe’s). Daar kan geen pakje tegenop. Eet het met witte rijst en bijvoorbeeld sambal goreng boontjes of een ander Indisch groentegerecht zoals ketoprak. Het zuur past goed bij deze smoor. Uiteraard mag de atjar ketimoen of atjar tjampoer ook niet ontbreken.
75 reacties
Net gemaakt, wat een heerlijk recept.
👍
Heel lekker en ook simpel gerecht om te bereiden !
Is het ook mogelijk dit gerecht in te vriezen?
Jazeker!
Vandaag ga ik deze maken met vegetarische kip stukjes. Lijkt me heeerlijk! Dank voor al jullie top recepten
Dit is inmiddels mijn favoriete recept voor smoor geworden!😁 1000x dank!👍👍👍💖