In een handomdraai
Toen wij vorig jaar in Thailand waren hebben we voor het eerst pad thai gegeten. Het werd eigenlijk ook wel direct mijn favoriete gerecht deze vakantie. Of het nu bij de lunch of ’s avonds was, ik kreeg er geen genoeg van! Vooral lekker op straat bij eetkraampjes. Daar krijg je de echte traditionele pad thai. Daarnaast was het ook spotgoedkoop. Geloof dat ik voor een euro een bord vol kreeg. Heerlijke gebakken rijstnoedels met groenten en kip of garnalen. En niet te vergeten het voor dit gerecht zo kenmerkende limoentje. Mjummm!
10 reacties
Vanavond voor het eerst de Pad Thai gemaakt. Inderdaad snel klaar en smullen geblazen! Tot zover mijn favoriet ❤️
Hoi Marjolijn, wat leuk om te horen! Ook wel één van onze favorieten. Vooral lekker met het zo kenmerkende limoentje 🙂
Ik heb al diverse pogingen ondernomen de overheerlijke Pad Thai, die ik op Khao San Road in Bangkok gegeten heb, na te maken. Dit recept komt er heel dichtbij, ik heb gesmuld!
Wow, bedankt voor het enorme compliment! Leuk om te horen Marlein 🙂
Wordt in Thailand meestal geserveerd met gewassen rauwe lente ui en tauge !
Ik meng de kip met wat bloem , wordt de kip iets krokanter van !
Bedankt voor het heerlijke recept!
Goede tip Rick, thanks! 🙂
Welk merk tamarindepasta gebruiken jullie? Ik merk qua smaak wat verschil in verschillende merken en heb nog niet de goede soort ontdekt
Hoi Yara, wij gebruiken vaak Flower Brand of Kokki Djawa. Maar elke tamarinde pasta van de toko voldoet volgens mij wel 🙂
Ik vond er weinig smaak aan zitten. Was best lekker, maar niet : Wauw, zoals met heel veel andere gerechten van jullie. Ik hou denk ik meer van smaakbommen. Dat is dit niet.
Ik heb een vega versie gemaakt met oesterzwammen en portobello i.p.v. kip, erg lekker!
Ik had nog wat kemangi over en dat heb ik er overheen gescheurd als variatie op de peterselie.