Home Erik's Asia Pad Thai

Pad Thai

rijstnoedels met groenten en kip

door SmaakMenutie
Pad thai

In een handomdraai

Toen wij een tijdje geleden in Thailand waren hebben we voor het eerst pad thai gegeten. Het werd eigenlijk ook direct ons favoriete gerecht deze vakantie. Of het nu bij de lunch of ’s avonds was, het smaakte elke keer weer geweldig. Vooral lekker op straat bij de talrijke eetkraampjes; daar krijg je de echte traditionele pad thai. Heerlijke gebakken rijstnoedels met groenten en kip of garnalen. En niet te vergeten het voor dit gerecht zo kenmerkende limoentje. Na wat oefenen hebben we het perfecte recept gevonden om thuis te maken. Zorg dat je vooraf alle groenten en kip gesneden hebt en je zet deze pad thai op tafel in een handomdraai!

Pad thai

Pad thai

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 84 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet
  • 200 g rijstnoedels
  • 150 g gesneden spitskool
  • 125 g taugé
  • 2 tenen knoflook
  • 2 limoenen
  • 2 eieren
  • 1 rode peper
  • 1 bos lente-ui
  • 1/2 winterpeen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el vissaus
  • 1 el tamarinde pasta
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • Handje pinda's

Zo maak je het

  • Meng in een ruime kom 2 el sojasaus met 2 el sesamolie, 2 el vissaus, 2 fijngesneden tenen knoflook en 1 in smalle ringen gesneden rode peper. Snijd 1 kipfilet in kleine stukjes en meng grondig door de marinade. Zet even weg.
  • Snijd 1 bos lente-ui in ringen, snijd een 1/2 winterpeen julienne (grof raspen mag ook) en maak 125 g taugé schoon. 
  • Kook een ruime pan met water, haal van het vuur en week 200 g noedels conform de verpakking in 3-4 minuten. Haal los en spoel af onder koud water.
  • Roerbak ondertussen de gemarineerde kipstukjes met marinade op hoog vuur in 3-4 minuten rondom gaar en bruin.
  • Voeg de winterpeen toe en wok al omscheppend 2 minuten mee. Voeg achtereenvolgens 150 g spitskool, 125 g taugé en de helft van gesneden lente-ui toe. Roerbak nog 1-2 minuut mee.
  • Voeg nu het sap van 1 limoen toe samen met 1 flinke el basterdsuiker en 1 el tamarindepasta. Meng grondig door het geheel.
  • Schuif het geheel iets naar een kant van de pan en voeg 2 eieren toe. Zet het vuur wat hoger en blijf roeren tot je een soort roerei hebt. Vermeng met de rest.
  • Voeg tot slot de noedels toe en meng goed door het geheel. Serveer direct met de fijngehakte pinda's, de rest van de lente-ui, een schijfje limoen en naar smaak extra rode peper.

Pad thai receptPad thai marinadePad thai makenPad thaiPad thai met kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

10 reacties

Marjolijn 19 oktober 2017 - 21:25

Vanavond voor het eerst de Pad Thai gemaakt. Inderdaad snel klaar en smullen geblazen! Tot zover mijn favoriet ❤️

Reply
Evelien 26 juni 2023 - 15:04

Ik wil dit recept voor 6 personen maken maar kan ik het recept dan wel verdrievoudigen?
Gaat dan vooral om de vissaus/tamarinde en sojasaus.

Reply
SmaakMenutie 29 juni 2023 - 10:41

Hoi Evelien, klopt je moet voorzichtig zijn de hoeveelheden van deze ingrediënten. Voor de marinade zou ik alles ongeveer verdubbelen. En de tamarinde ongeveer x1,5. Succes!

Reply
Marlein 1 december 2020 - 18:41

Ik heb al diverse pogingen ondernomen de overheerlijke Pad Thai, die ik op Khao San Road in Bangkok gegeten heb, na te maken. Dit recept komt er heel dichtbij, ik heb gesmuld!

Reply
Rick van Heijningen 27 juli 2021 - 09:41

Wordt in Thailand meestal geserveerd met gewassen rauwe lente ui en tauge !
Ik meng de kip met wat bloem , wordt de kip iets krokanter van !
Bedankt voor het heerlijke recept!

Reply
SmaakMenutie 31 januari 2022 - 11:01

Hoi Yara, wij gebruiken vaak Flower Brand of Kokki Djawa. Maar elke tamarinde pasta van de toko voldoet volgens mij wel 🙂

Reply
Milou 19 september 2022 - 19:05

Ik heb een vega versie gemaakt met oesterzwammen en portobello i.p.v. kip, erg lekker!
Ik had nog wat kemangi over en dat heb ik er overheen gescheurd als variatie op de peterselie.

Reply
Victor 23 juli 2023 - 17:49

Heerlijk gerecht, lekker fris en knapperig!!!
Als ikhet gerecht voor 6 personen wil maken dien ik dan de ingrediënten x 3 te rekenen?

Reply
SmaakMenutie 24 juli 2023 - 15:19

Leuk om te horen! Voor 6 personen zal ik de ingrediënten verdubbelen (gerecht is al voor ongeveer 2-3 personen namelijk). Geniet ervan 🙂

Reply
Rianne 15 augustus 2023 - 19:03

Een toprecept, we hebben gesmuld. Voor herhaling vatbaar.

Reply