In een handomdraai
Toen wij een tijdje geleden in Thailand waren hebben we voor het eerst pad thai gegeten. Het werd eigenlijk ook direct ons favoriete gerecht deze vakantie. Of het nu bij de lunch of ’s avonds was, het smaakte elke keer weer geweldig. Vooral lekker op straat bij de talrijke eetkraampjes; daar krijg je de echte traditionele pad thai. Heerlijke gebakken rijstnoedels met groenten en kip of garnalen. En niet te vergeten het voor dit gerecht zo kenmerkende limoentje. Na wat oefenen hebben we het perfecte recept gevonden om thuis te maken. Zorg dat je vooraf alle groenten en kip gesneden hebt en je zet deze pad thai op tafel in een handomdraai!
15 reacties
Vanavond voor het eerst de Pad Thai gemaakt. Inderdaad snel klaar en smullen geblazen! Tot zover mijn favoriet ❤️
Ik wil dit recept voor 6 personen maken maar kan ik het recept dan wel verdrievoudigen?
Gaat dan vooral om de vissaus/tamarinde en sojasaus.
Hoi Evelien, klopt je moet voorzichtig zijn de hoeveelheden van deze ingrediënten. Voor de marinade zou ik alles ongeveer verdubbelen. En de tamarinde ongeveer x1,5. Succes!
Ik heb al diverse pogingen ondernomen de overheerlijke Pad Thai, die ik op Khao San Road in Bangkok gegeten heb, na te maken. Dit recept komt er heel dichtbij, ik heb gesmuld!
Wordt in Thailand meestal geserveerd met gewassen rauwe lente ui en tauge !
Ik meng de kip met wat bloem , wordt de kip iets krokanter van !
Bedankt voor het heerlijke recept!
Hoi Yara, wij gebruiken vaak Flower Brand of Kokki Djawa. Maar elke tamarinde pasta van de toko voldoet volgens mij wel 🙂
Ik heb een vega versie gemaakt met oesterzwammen en portobello i.p.v. kip, erg lekker!
Ik had nog wat kemangi over en dat heb ik er overheen gescheurd als variatie op de peterselie.
Heerlijk gerecht, lekker fris en knapperig!!!
Als ikhet gerecht voor 6 personen wil maken dien ik dan de ingrediënten x 3 te rekenen?
Leuk om te horen! Voor 6 personen zal ik de ingrediënten verdubbelen (gerecht is al voor ongeveer 2-3 personen namelijk). Geniet ervan 🙂
Een toprecept, we hebben gesmuld. Voor herhaling vatbaar.
Ik ga dit weekend een poging wagen. Ik heb lichte en donkere sojasaus van Lee Kum Kee in huis. Welke kan ik hier het beste voor gebruiken?
De donkere! Geniet ervan 🙂
Gebruiken jullie altijd de donkere i.p.v. de lichtere sojasaus in jullie recepten?
Altijd de donkere! Mits anders aangegeven
Vandaag gemaakt, heerlijk…