Home Erik's Asia Pad Thai in een handomdraai! (Video)

Pad Thai in een handomdraai! (Video)

door SmaakMenutie

Heerlijke gebakken rijstnoedels

Toen wij vorig jaar in Thailand waren hebben we voor het eerst pad thai gegeten. Het werd eigenlijk ook wel direct mijn favoriete gerecht deze vakantie. Of het nu bij de lunch of ‘s avonds was, ik kreeg er geen genoeg van! Vooral lekker op straat bij eetkraampjes. Daar krijg je de echte traditionele pad thai. Daarnaast was het ook spotgoedkoop. Geloof dat ik voor een euro een bord vol kreeg. Heerlijke gebakken rijstnoedels met groenten en kip of garnalen. En niet te vergeten het voor dit gerecht zo kenmerkende limoentje. Mjummm!

Pad Thai

Pad thai

Toen wij vorig jaar in Thailand waren hebben we voor het eerst pad thai gegeten. Het werd eigenlijk ook wel direct mijn favoriete gerecht deze vakantie. Of... Erik's Asia Pad thai, gebakken rijstnoedels met groenten en kip of garnalen, Thais recept Thais
Pad thai in een handomdraai
Toen wij vorig jaar in Thailand waren hebben we voor het eerst pad thai gegeten. Het werd eigenlijk ook wel direct mijn favoriete gerecht deze vakantie. Of het nu bij de lunch of ’s avonds was, ik kreeg er geen genoeg van! Vooral lekker op straat bij eetkraampjes. Daar krijg je de echte traditionele pad thai. Daarnaast was het ook spotgoedkoop. Geloof dat ik voor een euro een bord vol kreeg. Heerlijke gebakken rijst noedels met groenten en kip of garnalen. En niet te vergeten het voor dit gerecht zo kenmerkende limoentje. Mjummm!
Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 23 keer gestemd )

Ingrediënten

200 gr rijst noedels (100 gr pp)
250 gr kipfilet of kippenhaasjes
150 gr witte kool (kant-en-klaar = makkelijk)
125 gr taugé
1/2 winterpeen
4 stengels lente-ui
2 tenen knoflook
2 limoentjes
2 eieren
1 rode peper
1 handje peterselie (optioneel)
1 handje gebrande pinda's
2 el sojasaus
2 el sesamolie
2 el vissaus
1 el tamarinde pasta
1 el (bruine) suiker

Zo maak je het

Pad thai is razendsnel klaar, maar je moet wel zorgen voor een goede voorbereiding. Zorg dus dat je alles voorbereid hebt voor de wok op het vuur gaat. En blijf natuurlijk geregeld roeren.

  • We beginnen met de marinade. Meng in een kom 2 el sojasaus met 2 el sesamolie, 2 el vissaus, 2 fijngesneden teentjes knoflook en 1 (in ringetjes) gesneden rode peper (de zaadlijsten kan je laten zitten).
  • Snijd de kipfilet in hapklare stukjes en meng grondig door de marinade zodat alle kip is bedekt. Zet even weg in de koelkast.
  • Snijd een halve winterpeen in smalle dunne reepjes (à la julienne). Blancheer de taugé kort door deze even een minuutje te koken en daarna af te spoelen met (ijs)koud water. Snijd de lente-ui in smalle ringetjes. Heb je verse witte kool, snijd deze dan ook in fijne stukjes.
  • Neem een flinke hand pinda's en hak deze met een groot keukenmes in kleine stukjes. Dit kan ook prima met de vijzel of even kort in de keukenmachine.
  • Doe een scheutje (1 el) (arachide)olie in de wok en voeg de kip toe. Neem niet al het vocht van de marinade mee. Bak op hoog vuur een minuut of 3-4 aan terwijl je constant roert. Je zal zien dat het vocht wordt opgenomen en de kip (snel) mooi bruint.
  • Ondertussen bereid je de noedels volgens de verpakking. Meestal door de 200 gr noedels in 500 ml water 3-4 minuutjes te koken. Giet af en laat even staan. Ja, hier begint het multitasken.
  • Voeg de winterpeen, kool, lente-ui en taugé toe aan de kip in de wok en bak op hoog vuur terwijl je het constant omschept. Voeg na een minuut of 2 het sap van 1 limoen toe, samen met 1 flinke el (bruine) suiker en 1 el tamarindepasta.
  • Blijf roeren en voeg na een minuutje de eitjes toe. Wederom blijven roeren tot de eitjes goed zijn opgenomen. Duurt ook maximaal een minuutje.
  • Nu mag het vuur wat lager (middelhoog). Voeg tot slot de noedels toe en meng deze door het geheel.
  • Serveer met de fijngehakte pinda's, een half limoentje en eventueel wat fijngehakte peterselie. Tada, homemade superlekkere pad thai!

Zelf Pad thai makenPad Thai Pad thai receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

TIP

Tip van ErikHoud je van wat meer pit? Snijd dan een extra (half) rood pepertje fijn en garneer hiermee het gerecht. Ondanks dat we hier een heel pepertje gebruiken met zaadlijsten is het gerecht mild. Dit komt door de limoen en de rest van de marinade.

2 reacties

Marjolijn 19 oktober 2017 - 21:25

Vanavond voor het eerst de Pad Thai gemaakt. Inderdaad snel klaar en smullen geblazen! Tot zover mijn favoriet ❤️

Reply
SmaakMenutie 20 oktober 2017 - 13:06

Hoi Marjolijn, wat leuk om te horen! Ook wel één van onze favorieten. Vooral lekker met het zo kenmerkende limoentje 🙂

Reply