Home Erik's Asia Snelle Babi ketjap

Snelle Babi ketjap

door SmaakMenutie

Indische variant

Babi pangang kent iedereen waarschijnlijk vooral uit de Chinese keuken. Maar wist je dat Babi ketjap een heerlijke Indische variant is van dit gerecht? Hartstikke makkelijk om thuis zelf te maken en het is zo klaar. Dit gerecht hoeft namelijk geen uren te stoven! Sterker nog, vooral niet te lang stoven want anders wordt je vlees zelfs taai 😉 Heerlijk met witte rijst, sajoer boontjes en atjar ketimoen of atjar tjampoer.

Babi ketjap

Babi ketjap

Babi pangang kent iedereen waarschijnlijk vooral uit de Chinese keuken. Maar wist je dat Babi ketjap een heerlijke Indische variant is van dit gerecht? Hartstikke makkelijk om thuis zelf te maken en het... Erik's Asia Babi ketjap, varkensvlees, Indisch recept Indisch Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.7/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

400-500 gr hamlappen
1 ui
3 tenen knoflook
2 tl djahe/gemberpoeder (of 2 tl gembersiroop)
100 ml ketjap manis
Sap van 1/2 citroen
1 tl sambal (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd de hamlappen in kleine blokjes (dobbelsteen formaat) en kruid ze met wat zout en peper.
  • Bak de stukjes vlees in een scheutje olie in een paar minuten bruin.
  • Snijd ondertussen 1 ui en 3 teentjes knoflook fijn. Zet het vuur lager en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze nog even kort mee.
  • Bestrooi het geheel nu met 2 tl gemberpoeder (djahe) en voeg 100 ml ketjap manis, het sap van een halve citroen en 50 ml water toe. Voeg eventueel 1 tl sambal toe.
  • Laat het geheel nu 15-20 minuten zonder deksel op laag tot matig vuur sudderen.
  • Serveer met witte rijs en atjar. Selemat makan!

Babi ketjap receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

TIP

    • Tip van Erik
    Let op! Laat het vlees niet te lang sudderen, hamlappen zijn snel gaar en kunnen zelfs taai worden als je het te lang opzet.



  • Misschien valt dit ook in de smaak

    8 reacties

    Geert van der Woude 19 januari 2018 - 14:38

    Waarom geen kokosolie gebruikt, wordt het toch nog malser van??

    Reply
    SmaakMenutie 19 januari 2018 - 17:25

    Hoi Geert, je kan ook kokosolie gebruiken maar zover wij weten wordt het vlees daar niet per se malser van

    Reply
    Elvira 29 januari 2018 - 19:16

    Ik gebruik liever verse gember in plaats van poeder Of siroop Hoeveel verse gember moet je dan gebruiken

    Reply
    SmaakMenutie 29 januari 2018 - 19:33

    Hoi Elvira, dan zou ik een stukje van 2 a 3 cm nemen. Reken op ongeveer 1 cm per tl 😉 Succes!

    Reply
    heni 6 april 2019 - 16:52

    Het recept op babiketjap.nl was lekker, maar dit is verrukelijk. Dank je!

    Reply
    SmaakMenutie 8 april 2019 - 11:33

    Hoi Heni, nou dat is wel een heel groot compliment! Dankjewel 🙂

    Reply
    Sanneke 9 augustus 2019 - 19:39

    Yummie in my tummy😋😋

    Bedankt voor dit supermakkelijke maar heerlijke recept!

    Reply
    SmaakMenutie 10 augustus 2019 - 11:03

    Haha leuk om te horen! Uiteraard heel graag gedaan 😀

    Reply