Home Erik's Asia Babi smoor (Indisch gestoofd varkensvlees)

Babi smoor (Indisch gestoofd varkensvlees)

door SmaakMenutie

Gestoofd varkensvlees

Een van onze meest gemaakte recepten is ajam smoor, daarom maken we vandaag de versie met varkensvlees: babi smoor. Heerlijk (kort) gestoofd varkensvlees. Eet het lekker met witte rijst, een Indisch groentegerecht en frisse atjar ketimoen of atjar tjampoer. Wij gebruiken altijd varkenskarbonade. Heerlijk dankzij het vetrandje. Dit maakt het vlees extra mals. Liever speklapjes? Dat kan ook, maar misschien kan je dan beter deze Indische speklapjes maken 😉

Babi smoor

Babi smoor

Een van onze meest gemaakte recepten is ajam smoor, daarom maken we vandaag de versie met varkensvlees: babi smoor. Heerlijk (kort)... Erik's Asia Babi smoor, gestoofd varkensvlees, Indisch Indisch Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 24 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g varkenskarbonade
3 tenen knoflook
2 salam blaadjes (laurier)
1 ui of 2 sjalotten
1/2 citroen (sap)
1 tl ketoembar (koriander)
1 tl nootmuskaat
5 el ketjap manis

Zo maak je het

  • Verwijder het bot van circa 500 gr varkenskarbonade en snijd het in hapklare stukjes. Bestrooi het vlees rondom met wat zout en peper. Snijd tevens 1 ui en 3 tenen knoflook fijn.
  • Bak het vlees zo'n 5 minuten rondom in een scheutje olie zodat het dicht schroeit.
  • Voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg 1 tl nootmuskaat en 1 tl ketoembar toe en meng goed door het geheel. Voeg vervolgens ongeveer 5 el ketjap manis toe en vermeng goed met het vlees.
  • Schenk ongeveer 250-300 ml (warm) water toe en het sap van een 1/2 citroen. Voeg ook 2 salam blaadjes toe (als je die hebt).
  • Laat het geheel nu ongeveer 40-45 minuten zachtjes pruttelen met het deksel van de pan of schuin op de pan. Als het vocht grotendeels is opgenomen dan is het goed. Voeg eventueel wat extra ketjap toe.

Ingrediënten babi smoor Gestoofd varkensvlees Babi smoor maken Indisch gestoofd varkensvleesHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

3 reacties

Karin van Bos 27 januari 2019 - 11:04

Hoi mannen,
gebruiken jullie schouderkarbonade ,rib of haas ???

met vriendelijke groet,
Karin van den Bos.

Reply
SmaakMenutie 28 januari 2019 - 10:10

Hoi Karin, we gebruiken schouderkarbonade! Succes en veel kook- en eetplezier 🙂 Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Jolanda 7 februari 2019 - 09:01

Hallo Ik ga het vanavond maken. Laat het weten hoe het was .

Reply