9,9K
Extra mals
Een van onze meest gemaakte recepten is ajam smoor, daarom maken we vandaag de versie met varkensvlees: babi smoor. Heerlijk kort gestoofd varkensvlees. Serveer het met witte rijst, een Indisch groentegerecht als bijvoorbeeld sajoer boontjes (of kies de pittige variant!) en frisse atjar. Wij gebruiken altijd varkenskarbonade. Extra lekker dankzij het vetrandje; dit maakt het vlees namelijk extra mals. Liever speklapjes? Dat kan ook, maar misschien kan je dan beter deze Indische speklapjes maken.
19 reacties
Hoi Karin, we gebruiken schouderkarbonade! Succes en veel kook- en eetplezier 🙂 Groet, Tim- SmaakMenutie
Hoi Ilanit, dat kan ongetwijfeld! Echter gebruiken wij geen slowcooker dus dat is moeilijk te zeggen. Maar varkensvlees dient an sich niet te lang te stoven anders wordt het taai.
Heeeerlijk! Ik ga het nog een keer maken
Als ik geen Indische laurier krijgen kan, wat doe ik dan?
Als je het echt niet kan krijgen gewoon lekker achterwege laten! 🙂
waar koop je salam?
Bij de toko!
dank je!
Heerlijk recept! Al gebruik ik ipv karbonade liever procureur. Maar het smaakt voortreffelijk!!
Ook heerlijk Peter! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂
Ik heb procureur gekocht voor dit gerecht, enig idee hoe ik het nog extra mals krijg? Lees veel over citroensap, karnemelk en yoghurt. Wat is jullie advies?
In elk geval geen karnemelk of yoghurt Betuwe. Ik zou een extra scheut azijn of citroensap toevoegen om de procureur extra mals te krijgen 🙂
Tamarinde misschien?
Paar opengesneden snoeptomaatjes toevoegen ipv azijn. Doe ik bij kip, rund en varkensvlees !
Het was een heel lekker recept, heb nasivlees gebruikt en het nog een kwartiertje langer laten stoven. Voor herhaling vatbaar!
Ik heb het als verrassing gemaakt voor mijn man samen Sajoer boontjes en Sambal goreng telor en we eten er dan lontong bij vanavond. Het smaakt goed heb al geproefd.
Hoi guys, ik heb dit gerecht nu een keer of vijf gemaakt, en het is heerlijk! Als ik het gemaakt heb, en heb een maaltje hiervan op.. Gewoon wauw.
Bedankt voor het recept, ik voel me gewoon een echte chef zo. Echt super lekker.
Groetjes,
Jo-Anne
voor de 2e keer babi smoor gemaakt, heerlijk!!!
Heeeerlijk! Ik ga het nog een keer maken