Extra mals
Een van onze meest gemaakte recepten is ajam smoor, daarom maken we vandaag de versie met varkensvlees: babi smoor. Heerlijk (kort) gestoofd varkensvlees. Eet het lekker met witte rijst, een Indisch groentegerecht en frisse atjar ketimoen of atjar tjampoer. Wij gebruiken altijd varkenskarbonade. Heerlijk dankzij het vetrandje. Dit maakt het vlees extra mals. Liever speklapjes? Dat kan ook, maar misschien kan je dan beter deze Indische speklapjes maken 😉
12 reacties
Hoi mannen,
gebruiken jullie schouderkarbonade ,rib of haas ???
met vriendelijke groet,
Karin van den Bos.
Hoi Karin, we gebruiken schouderkarbonade! Succes en veel kook- en eetplezier 🙂 Groet, Tim- SmaakMenutie
Hallo Ik ga het vanavond maken. Laat het weten hoe het was .
Kan je dit gerecht ook in de slowcooker maken en hoe lang moet het dan?
Hoi Ilanit, dat kan ongetwijfeld! Echter gebruiken wij geen slowcooker dus dat is moeilijk te zeggen. Maar varkensvlees dient an sich niet te lang te stoven anders wordt het taai.
Als ik geen Indische laurier krijgen kan, wat doe ik dan?
Als je het echt niet kan krijgen gewoon lekker achterwege laten! 🙂
Heerlijk recept! Al gebruik ik ipv karbonade liever procureur. Maar het smaakt voortreffelijk!!
Ook heerlijk Peter! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂
Ik heb procureur gekocht voor dit gerecht, enig idee hoe ik het nog extra mals krijg? Lees veel over citroensap, karnemelk en yoghurt. Wat is jullie advies?
In elk geval geen karnemelk of yoghurt Betuwe. Ik zou een extra scheut azijn of citroensap toevoegen om de procureur extra mals te krijgen 🙂
Het was een heel lekker recept, heb nasivlees gebruikt en het nog een kwartiertje langer laten stoven. Voor herhaling vatbaar!