Home Erik's Asia Ajam ketjap pedis (pittige kip in ketjap)

Ajam ketjap pedis (pittige kip in ketjap)

door SmaakMenutie

Lekker pedis

Onze ajam ketjap uit de oven en onze Indische kipkluifjes zijn steevast recepten die in de top-10 staan van onze bezoekers. Daarom werd het nu wel tijd voor een wat meer ‘pedis’ versie. Oftewel een spicy variant. Die van ons is overigens niet mega spicy. Als je dat wil dan voeg je gewoon een extra lombok toe of een schep sambal. Uiteraard gebruiken we kipdij, dat maakt hem net wat sappiger dankzij het vetrandje. Wij plaatsen hem in de oven maar je kan hem ook op het vuur – met deksel op de pan – laten sudderen. Serveer lekker met een frisse Indische salade, zoals ulang ulang, karedok of wat dacht van ketoprak. Mmmm… Let’s go!

Ajam ketjap pedis

Ajam ketjap pedis

Onze ajam ketjap uit de oven en onze Indische kipkluifjes zijn steevast recepten die in de top-10 staan van onze bezoekers. Daarom werd het nu wel... Erik's Asia Ajam ketjap pedis, pittige kip in ketjap, Indisch, oven Indisch Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.5/5
( 25 keer gestemd )

Ingrediënten

600-800 g kipdij
2 lomboks (rode pepers)
2 kleine sjalotten
2 tenen knoflook
1/2 limoen (sap)
6 el ketjap manis
1 tl laos
1 tl djahé
1/2 tl trassi (optioneel)
50 ml dikke kokosmelk

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Bestrooi de kipdij rondom met zout en plaats ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen een boemboe door 2 sjalotjes fijn te malen samen met 2-3 tenen knoflook, 2 lomboks (of meer), 1 tl laos, 1 tl djahé, 1/2 tl trassi en 1 el olie. Zorg dat het een fijne pasta wordt.
  • Doe een scheutje olie in de wok of pan en fruit de boemboe even 2-3 minuten aan op matig vuur.
  • Voeg het sap van een 1/2 limoen toe samen met 6 el ketjap en 50 ml dikke kokosmelk. Laat het geheel enkele minuutjes pruttelen op laag vuur zodat het wat indikt.
  • Haal de kipdij uit de oven en leg in de boemboe. Laat met deksel op de pan op laag vuur een minuut of 10 sudderen.
  • Haal de kipdij uit de pan en plaats terug in de ovenschotel. Schenk het vocht over de kipdij. Plaats het geheel nu 10-15 minuten in de oven. Keer halverwege de kip even om.
  • Serveer met witte rijs en een lekkere groente. En doe lekker wat saus over de kip zodra je het opdient!

Ajam ketjap pedis ingrediënten Ajam ketjap boemboe Ajam ketjap pan Ajam pedis Indische kipHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!