Lekker pedis
Onze ajam ketjap uit de oven en onze Indische kipkluifjes zijn steevast recepten die in de top-10 staan van onze bezoekers. Daarom werd het nu wel tijd voor een wat meer ‘pedis’ versie. Oftewel een spicy variant. Die van ons is overigens niet mega spicy. Als je dat wil dan voeg je gewoon een extra lombok toe of een schep sambal. Uiteraard gebruiken we kipdij, dat maakt hem net wat sappiger dankzij het vetrandje. Wij plaatsen hem in de oven maar je kan hem ook op het vuur – met deksel op de pan – laten sudderen. Serveer lekker met een frisse Indische salade, zoals ulang ulang, karedok of wat dacht van ketoprak. Mmmm… Let’s go!
18 reacties
Hoi Erik en Tim,
Een heerlijk gerecht.
Indien je geen oven hebt, kun je dan toch dit gerecht bereiden?
Alvast hartelijk dank voor jullie antwoord.
Groetjes,
Manolito
Dankjewel Manolito! Wij plaatsen hem in de oven maar je kan hem ook op het vuur – met deksel op de pan – laten sudderen tot dat de kip gaar is. In totaal ongeveer een half uurtje. Succes!
Vanavond gemaakt en genuttigd, heerlijk????
Leuk om te horen Mieke! 🙂
Hoi ,
Dus als ik het goed begrijp doe je de kip eerst in de oven , dan in de boemboe en dan weer in de oven ???
Zou je mij daar ook wat uitleg over kunnen geven ?? Wordt de kippendij alsnog niet droog dan?
Vriendelijke groet,
Karin.
Klopt Karin, in die volgorde! Nee hoor, wij gebruiken flinke stukken kipdij met vet dus het wordt zeker niet droog. Succes en geniet ervan 🙂
Hoi Tim en Erik,
Het was weer heerlijk! Ik heb alleen wel 200 ml kokosmelk gebruikt (voor 2 personen), omdat 50 ml kokosmelk me een beetje weinig leek voor 4 personen om voldoende saus te hebben voor de rijst. Moet er bij het originele recept dan misschien nog water toegevoegd worden?
Groetjs, Annemarie
Hoi Annemarie, dankjewel voor je bericht. Klopt! Als je meer saus wil is het inderdaad beter om water/kokosmelk extra toe te voegen, evt in combinatie met ketjap. Groetjes Erik
Lekker hoor ! Ik heb ongeveer 50 gr santen gebruikt met een beetje water, want ik had geen dikke kokosmelk in huis. Ik ga het zeker vaker maken !
Santen in combinatie met water kan net zo goed! Fijn dat het is gelukt en het in de smaak viel Monique 🙂
U schrijf in de ingrediënten het woord djahe ik moest het ook zoeken wat het was ben wel uitgekomen.
Als jullie het makkelijk wil maken voor de mensen dan is beter om ipv djahe gember wortel van te maken.
Dit is geen kritiek maar ter verbetering aan de consument.
Klopt, djahé is inderdaad gemalen gemberwortel! Gewoon te koop in de supermarkt 🙂
Wauw weer een super recept, morgen eten wij Bami en alles in huis voor de recept. Dus erbij eten en weer aan onze buurman boven geven.
Groet Henny
Fijn dat het recept in de smaak viel Henny! Lekker ook dat je de bami erbij hebt gemaakt en fijn dat de buurman er ook van heeft kunnen genieten 🙂
Als je deze vooraf gemaakt hebt wat is dat de beste manier op weer op te warmen? Oven? Hij staat nu in de oven te garen, ruikt heerlijk!
Hi Annemiek, als je het een uurtje later weer opwarmt dan kan dat gewoon in de oven op een iets lagere temperatuur. Mocht je het in de koeling bewaren en pas de volgende dag opwarmen dan kan je het beste eerst even kort in de magnetron en dan verder warmen in de oven. Succes!
Hallo,
Kan ik kooroom of slagroom ipv kokosmelk gebruiken?
Alvast bedankt!
Hi Mada, ik vermoed dat het wel kan maar eerlijk gezegd hebben we dat zelf nooit geprobeerd! 🙂