Ayam semur
De meest bekende boemboe van Nederland denk ik: Ajam smoor. Of ayam semur zoals ze in Indonesië zeggen. Of gewoon ‘smoor’ zoals wij thuis zeggen. In elke supermarkt is ‘boemboe ajam smoor’ te koop. Een kant-en-klare pasta die je een beetje aanbakt en dan aanlengt met water. Eerlijk is eerlijk, er zitten beste goeie tussen. Maar hey, als je toch de tijd hebt om te ‘smoren’ (letterlijk: stoven in het Indonesisch), neem dan 10 minuten extra tijd en maak zelf een super lekkere boemboe (of probeer eens een van deze andere heerlijke boemboe’s). Daar kan geen pakje tegenop. Eet het met witte rijst en bijvoorbeeld sambal goreng boontjes of een ander Indisch groentegerecht zoals ketoprak. Het zuur past goed bij deze smoor. Uiteraard mag de atjar ketimoen of atjar tjampoer ook niet ontbreken.
75 reacties
Dit was echt zó ontzettend lekker en makkelijk te maken! Heerlijk met de atjar ketimoen, sajoer boontjes, kroepoek en witte rijst!
Leuk om te horen Nikky! Lekkere combi ook met de atjar en boontjes 🙂
Hoi,
Recept ziet er super uit! Ik wilde vragen als ik dit in de slowcooker doe ik dan alles in 1x in de slowcooker en hoelang moet die dan aanstaan?
Alvast bedankt!
Dankjewel voor het compliment Femke! Wij hebben helaas geen ervaring met de slowcooker, dus qua tijdsduur kunnen we je niet adviseren. Het lijkt ons wel dat alles in 1x erin kan 🙂 Succes!
Heerlijk gerecht. Bedankt voor het posten. Ik las op een andere site om een kipbouilion blokje toe te voegen.
Thanks Marcel! Wat ons betreft is een bouillonblokje niet nodig, er zitten genoeg kruiden in. Maar experimenteer vooral 🙂
Erg lekker gerecht! Wij zijn benieuwd of jullie voor de gerechten op website – en met name deze – een specifiek merk/type ketjap gebruiken.
Groetjes
Dankje Stan, leuk om te horen! Deze vraag krijgen we vaker en dat hebben we zeker. Wij gebruiken altijd Vanka Kawat (Kentel No1). Wat ons betreft de beste! Groet, Tim
Hai
Ik ben druk bezig met alles zover klaar te maken, hoeft er geen zout in dit gerecht?
Groet Rita
Lekker Rita! En nee hoor, er zitten voldoende kruiden in. Groet, Erik