8,2K
Hartstikke makkelijk
En daar is er weer eentje! Een heerlijke Indische boemboe met kip. Waarschijnlijk ken je ajam paniki wel van de kant-en-klare pakjes, maar het is hartstikke makkelijk om ‘m zelf te maken. En het fijne van dit gerecht is dat het niet eens veel tijd kost om hem te maken. Je kan hem zo pittig maken als je zelf wilt. De kokosmelk zorgt ervoor dat het een mild-pittig gerecht is. Combineer met een lekker Indisch groentegerecht (bijvoorbeeld urap urap of sajoer boontjes) en witte rijst. Selamat makan!
10 reacties
Super lekker!Ik heb iets minder water toegevoegd dan recept. Bij mij hebben ze met lepels de laatste druppels uit de pan zitten eten! 😉
Leuk om te horen Jessica! Fijn dat ons recept in de smaak viel bij iedereen 🙂
Lijkt een beetje op Opor?
Lijkt er wellicht een beetje op maar de smaak is toch wel echt anders! En de kurkuma geeft ook de kenmerkende kleur van opor 🙂
Dit staat voor vanavond op het menu! Heb het vlees met de boemboe eerst in de pan aangebraden! En laat het nu tot etenstijd in de slowcooker verder sudderen! Wel op de lage stand!
Mmm lekker Channa! Is het gelukt in de slowcooker?
Ja het is zeker gelukt! We hebben gesmuld!
Fijn, leuk om te horen!
Ik zie dat er geen kokosmelk gebruikt wordt maar een combinatie van water en santen. Kun je dit gewoon vervangen door kokosmelk of is er een reden voor dat het op deze manier gedaan wordt?
Nee hoor Biko, je kan ook kokosmelk gebruiken 🙂