Home Pasta Romige spaghetti met prei en spekjes

Romige spaghetti met prei en spekjes

door SmaakMenutie

Nieuwe favoriet

Mmm we hebben er weer een favoriet bij 🙂 Hij doet een beetje denken aan de spaghetti carbonara, maar in plaats van pancetta gebruiken we gewone spekjes en voor de pecorino nemen we Parmezaanse kaas. Daarnaast voegen we 2 preien toe. Deze spaghetti met prei en spekjes hebben wij inmiddels al een paar keer gegeten, zo lekker vinden wij ‘m! En hij is ook heel makkelijk te maken. Kijk maar:

Spaghetti met prei en spekjes

Spaghetti met prei en spekjes

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.7/5
( 33 keer gestemd )

Ingrediënten

200 gr spaghetti
125 g spekjes
100 ml witte wijn
2 sjalotten
2 tenen knoflook
2 preien
3 eieren
30 g verse Parmezaanse kaas
1/2 bouillonblokje (rund of groente)
1/2 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Zet een ruime pan met water op en kook de spaghetti in 10-12 minuten al dente.
  • Doe een beetje boter in een (braad)pan en bak 125 gr spekjes even aan. Voeg dan 2 fijngesneden sjalotten en 2 fijngesneden teentjes knoflook toe. Laat het geheel met deksel op de pan enkele minuutjes stoven.
  • Snijd ondertussen 2 preien in halve ringen. Voeg de gesneden prei toe samen met 100 ml witte wijn en een half verkruimeld bouillonblokje (rund of groente). Laat sudderen.
  • Doe ondertussen in een kom van 2 eieren het eigeel. Doe er tevens 1 heel ei bij. Meng hier 30 gr verse Parmezaanse kaas doorheen.
  • Doe de spaghetti bij het prei-mengsel en meng goed door elkaar. Zet het vuur laag en voeg nu het ei-mengsel toe en roer grondig door elkaar. Voeg ook een halve tl nootmuskaat toe en wat verse peper. Laat kort intrekken en serveer direct!

Ingrediënten spaghetti met prei en spekjes Spaghetti met prei

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

14 reacties

Anne 7 juni 2020 - 22:16

Kan ik de witte wijn ook vervangen door iets anders?

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 14:26

Je zou ook water kunnen gebruiken Anne! 🙂

Reply
Willem Visser 29 juli 2020 - 09:47

Smakelijk recept.
Een kanttekening. Naar onze smaak te zout. De spekt en het halve bouillonblokje samen bracht teveel zout samen.

Reply
SmaakMenutie 29 juli 2020 - 10:07

Fijn dat het in de smaak viel Willem! Het is ook een vrij zout gerecht, maar gebruik gerust wat minder spekjes. Of laat het bouillon blokje achterwege. Net wat je lekker vindt, onze recepten dienen slechts ter inspiratie. Smaken verschillen 🙂

Reply
betty 12 juni 2020 - 21:56

was heerlijk

Reply
SmaakMenutie 15 juni 2020 - 13:25

Fijn dat het in de smaak viel Betty! 🙂

Reply
william 27 oktober 2020 - 16:59

Nou mannen,

De spaghetty staat op , ben benieuwd naar het resultaat ?
De wijn die ik heb gebruikt is een medium sweet la Croisade ??

Reply
SmaakMenutie 28 oktober 2020 - 10:04

Leuk William! Viel het in de smaak? Klinkt heerlijk met de Croisade 🙂

Reply
william 29 oktober 2020 - 14:11

De spaghetty was bovenverwachting, met deze wijn echt super lekker.
Ik heb een dubbele portie gemaakt en een 1/2 groente bouillonblokje aangehouden….precies goed.!
Vooral met dezelfde wijn gereserveerd ..aanrader .

Reply
SmaakMenutie 29 oktober 2020 - 14:27

Fijn dat ons recept in de smaak viel William, dat horen we graag. En top dat de wijn een goede match was 🙂

Reply
Magda 9 januari 2021 - 20:32

Vandaag dit gerecht gemaakt, het was lekker en absoluut niet zout, ik heb zelfs de spaghetti gekookt in gezouten water. Smaken verschillen natuurlijk, ik hou nu eenmaal niet van flauw eten. Bedankt voor deze klassieker.

Reply
SmaakMenutie 10 januari 2021 - 11:55

Graag gedaan Magda! En wat je zegt, smaken verschillen. Ook een persoonlijke favoriet van ons deze 🙂

Reply
Rene 20 maart 2021 - 23:45

Is dit ook al een geprobeerd met rode wijn ?

Reply
SmaakMenutie 22 maart 2021 - 10:24

Nee, maar je zou het wel kunnen proberen hoor!

Reply