Klassieke combinatie
Een plaattaart zit een beetje tussen een quiche en een flammkuchen in. Deze hartige taart van (vers) bladerdeeg met een dunne laag crème fraîche, kan je met verschillende toppings bereiden – er zijn tal van variaties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan champignons en spekjes. Vandaag kiezen wij voor een vegetarische plaattaart met witlof en brie. Verder gebruiken we walnoten, rode ui, verse tijm en honing. Een klassieke combinatie. Optioneel zou je ook gerookte spekreepjes kunnen toevoegen voor een extra bite, maar voor de vegetarische versie laat je deze achterwege. Een plaattaart is een ideaal gerecht voor als je weinig tijd of zin hebt om te koken maar wel een rijkgevulde maaltijd wil!
5 reacties
Wat voor groenten kun je hier nog meer voor gebruiken ? Sperciebonen kan dat ook?
O nee dat zou ik niet doet, dit is toch wel echt een klassieke combinatie! Ik zou eigenlijk niet weten wat een goed alternatief is voor witlof
Het was echt heerlijk. Helaas had ik geen witlof maar daarvoor in de plaats heb ik venkel gebruikt. Ook heb ik ipv bladerdeeg deeg voor Flammkuchen gebruikt. Echt een super recept
Hoi, ik heb de plaattaart gemaakt. Was lekker maar er kwam veel vocht uit de witlof waardoor de bodem niet goed gaar was. Hebben jullie tips voor een krokante bodem?
Je kan de bodem eerst even kort blind bakken, dus nog zonder topping. Daarmee wordt de bodem extra krokant. Fijn dat de smaak goed was!