Home Erik's Asia Ajam kalio

Ajam kalio

gestoofde kip in licht-pittige saus

door SmaakMenutie
Ajam kalio

Ertussenin

Ajam kalio is in basis bijna hetzelfde als een ajam rendang, maar dan korter gestoofd. Hierdoor blijft er meer vocht (of saus) achter. Kalio ayam zit als het ware tussen een ajam rendang en een gulai ajam in, waar die laatste nog meer vocht bevat en een nog kortere stooftijd heeft. Je kan het dus zien als drie verschillende kook- of stooftijden: gulai, kalio en rendang. Alledrie even lekker maar net even anders. Serveer met witte rijst en een fris groentegerecht.

Ajam kalio

Ajam kalio

Print dit recept
Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 27 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 550 g kipdijfilet
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 sjalotten
  • 3 blaadjes djeruk perut (limoenblaadjes) (optioneel)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengel sereh
  • 1 rode peper
  • 1 salamblad (Indisch laurier)
  • 2 tl ketoembar
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen laos
  • 1 tl djahé
  • 1 tl tamarinde pasta (optioneel)
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Mix 3 sjalotten, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 2 tl ketoembar, 1 tl gemalen laos, 1 tl djahé, 1 tl kurkuma, 1 tl tamarinde pasta (optioneel) en een flinke scheut zonnebloemolie tot een fijne boemboe.
  • Fruit de boemboe enkele minuten aan op middelmatig vuur.
  • Schenk 400 ml kokosmelk bij het geheel en breng tegen de kook.
  • Voeg circa 550-600 g kipdijfilet toe samen met 1 salamblad, 1 gekneusde stengel sereh en (optioneel) enkele limoenblaadjes.
  • Laat het geheel met deksel (schuin) op de pan 45 minuten (of langer) zachtjes pruttelen. Af toe even omscheppen. Serveer met witte rijst en een fris groentegerecht als urap urap of kies voor een frisse Indische salade zoals ulang ulang.

Ajam kalio receptBoemboe kalioIndisch kipgerechtAjam kalioAyam kalioKalio van kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!