Home Erik's Asia Waanzinnige Aziatische noedelsalade

Waanzinnige Aziatische noedelsalade

door SmaakMenutie

Soba noedels

Wij hebben nu toch een lekkere salade voor je! Deze Aziatische salade met (soba)noedels, rode kool, paprika en kip is echt een leuke variatie op de gebruikelijke salades. Soba noedels zijn dunne Japanse noedels gemaakt op basis van boekweitmeel. Soba betekent ook boekweit in het Japans. Een gezonde keuze dus 😉 Ideaal voor in een (koude) salade als deze en is gewoon verkrijgbaar bij de (biologische) supermarkt! Voor deze salade maken we een heerlijke pinda-dressing en kan zowel koud, als (lauw)warm gegeten worden. Qua smaak deed deze salade mij een beetje denken aan pad thai. Mmm!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Aziatische noedelsalade

Wij hebben nu toch een lekkere salade voor je! Deze Aziatische salade met (soba)noedels, rode kool, paprika en kip is echt een leuke variatie op de... Erik's Asia Waanzinnige Aziatische noedelsalade European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.5/5
( 13 keer gestemd )

Ingrediënten

90 g (soba) noedels
20 g pinda's
3 el pindakaas
2 el sojasaus
2 tl sesamolie
1 tl honing
1 tl sambal of sriracha
1 teen knoflook
1 kipfilet
1 rode paprika
1/4 (kleine) rode kool
4 stengels lente-ui
1 limoen

Zo maak je het

  • Voor de dressing gebruik een blender, keukenmachine of staafmixer. Doe 3 flinke el pindakaas, 2 el sojasaus, 5 el water, 2 tl sesamolie, 1 tl honing, 1 teen knoflook, 1 tl sriracha of sambal en het sap van 1 limoen in de blender en mix tot een gladde dressing.
  • Bak de kipfilet in een koekenpan en bestrooi vooraf alleen met peper en zout. Snijd daarna in hapklare stukjes.
  • Snijd ondertussen maximaal 1/4 rode kool in kleine stukjes of reepjes. Snijd ook 1 rode paprika in kleine stukjes en 4 stengels lente-ui in smalle ringen.
  • Kook de soba noedels volgens de verpakking. Meestal 4 minuten koken en dan afgieten.
  • Mix nu alle ingrediënten door elkaar en wees niet te zuinig met de pinda-dressing. Serveer met extra gehakte pinda's. Mmm! Kan zowel koud als (lauw)warm gegeten worden.

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Mariska 16 mei 2018 - 11:52

Waanzinnig lekker!! Heerlijk met warm weer. En fijn dat het echt heel makkelijk is om te maken. Top!

Reply
SmaakMenutie 16 mei 2018 - 14:51

Hoi Mariska, leuk om te horen dat de salade in de smaak viel! Met warm weer is deze salade inderdaad super lekker 🙂 Groetjes ^^ Tim

Reply