Home Erik's Asia Aziatische noedelsalade met kip

Aziatische noedelsalade met kip

een gezonde keuze!

door SmaakMenutie
Aziatische noedelsalade met kip

Soba noedels

Wij hebben nu toch een lekkere salade voor je! Deze Aziatische salade met soba noedels, rode kool, paprika en kip is echt een leuke variatie op de gebruikelijke salades. Sobanoedels zijn dunne Japanse noedels gemaakt op basis van boekweitmeel. Soba betekent ook boekweit in het Japans. Een gezonde keuze dus! Ideaal voor in een frisse salade als deze en het is gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. Voor deze salade maken we een heerlijke pinda-dressing en kan zowel koud als (lauw)warm gegeten worden. Qua smaak deed ‘ie ons ergens een beetje denken aan pad thai. Mmm!

Aziatische noedelsalade met kip

Aziatische noedelsalade met kip

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 45 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g rode kool
  • 90 g soba noedels
  • 30 g pinda's
  • 1 teen knoflook
  • 1 kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 limoen
  • 1 bosje lente-ui
  • 3 el pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl vloeibare honing

Zo maak je het

  • Kook de soba noedels (of andere noedels) volgens de verpakking in 7 minuten gaar. 
  • Snijd 1 grote kipfilet in hapklare stukjes. Bestrooi rondom met zout en peper en bak in een scheutje olie in enkele minuten gaar.
  • Doe ondertussen 3 flinke el pindakaas in een mengkom samen met 5 el (lauw)warm water. Kluts de pindakaas los met een kleine garde (dit gaat makkelijker met ietwat warm water).
  • Meng 2 el sojasaus, 2 tl sambal oelek, 2 tl sesamolie, 1 tl vloeibare honing, 1 geperste teen knoflook en het sap van een kleine limoen door het geheel tot je een gladde dressing hebt.
  • Snijd 1 paprika in kleine stukjes  en 1 bosje lente-ui in smalle ringen. Doe alles in een ruime schaal of kom samen met circa 200 g gesneden rode kool.
  • Voeg de afgespoelde soba noedels toe samen met de kip en hussel alles goed door elkaar.
  • Meng nu ook de pindadressing door het geheel en maak af met een flinke hand gehakte pinda's.

Ingrediënte noedelsalade met kipDressing noedelsaladeAziatische noedelsalade met kipNoedel salade

TIP

Viel deze Aziatische noedelsalade in de smaak? Probeer dan ook eens onze Thaise salade met pindadressing!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

13 reacties

Mariska 16 mei 2018 - 11:52

Waanzinnig lekker!! Heerlijk met warm weer. En fijn dat het echt heel makkelijk is om te maken. Top!

Reply
SmaakMenutie 16 mei 2018 - 14:51

Hoi Mariska, leuk om te horen dat de salade in de smaak viel! Met warm weer is deze salade inderdaad super lekker 🙂 Groetjes ^^ Tim

Reply
Marijke 7 juni 2020 - 10:24

Wij vinden het ook heerlijk!
De dressing was/bleef heel erg dik, eigenlijk zoals pindakaas. Is dat de bedoeling?

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 14:16

Fijn dat jullie ook lekker vonden Marijke! De dressing zou wel wat dunner moeten zijn, dus voeg dan een beetje vocht toe (bijvoorbeeld water)

Reply
J.J. 15 februari 2021 - 15:04

En btw bedankt voor de tip van Soba noedels. Die kende ik nog niet! 🙂

Reply
Sandra Gronsveld 27 juni 2022 - 11:46

Ga het nu voor de tweede keer koken voor mijn klantjes in de wijk, ze vonden het heerlijk vorige keer en ik ook! Echt een topper.

Reply
Marleen 13 juli 2022 - 05:53

Rauwe rode kool? Op plaatje lijkt het nu gekookt…….. lijkt me heerlijk met dit warme weer!

Reply
SmaakMenutie 18 juli 2022 - 11:02

Yes, rauwe rode kool Marleen! Geniet ervan 🙂

Reply
Bjorn 29 september 2022 - 13:24

Hallo! Wat adviseren jullie als vegetarische optie van dit gerecht?

Reply
SmaakMenutie 30 september 2022 - 11:12

Achterwege laten of bijvoorbeeld wat gebakken tofu/tempeh!

Reply
Ruud 15 juni 2023 - 18:51

Vandaag gemaakt. Super lekker. Wel iets extra sambal gedaan.

Reply
Rose Tuizenga 23 juli 2023 - 10:59

Jeetje,wat is dit een lekkere salade.Dit is nu al favoriet bij ons in de familie.Ik heb hem lekker pittig gemaakt met sambal gledec..DANK

Reply
Jannie 18 oktober 2023 - 19:19

Heel erg lekker!! Wel machtig….. Maar dit ga ik vaker maken!! Ik heb sambal badjak gebruikt en een beetje meer…..

Reply