Home Erik's Asia Beef pho

Beef pho

Vietnamese noedelsoep met rundvlees

door SmaakMenutie
Beef pho

Snelle variant

Vandaag maken we een snelle variant van de Vietnamese beef pho. Binnen een uurtje staat-ie op tafel namelijk. En dat is toch beduidend sneller dan de 2 dagen die het ‘originele’ recept aan tijd vergt. De traditionele beef pho is nogal bewerkelijk omdat de Vietnamezen héél langzaam de bouillon trekken en vaak het vlees hierin langzaam meegaren. Maar goed. Daar hebben wij nu net even geen tijd voor. En jij vermoedelijk ook niet. Dus wij maken een snellere variant die heus niet onder doet voor zijn traditionele broertje.

“De biefstuk gaart vanzelf in de kokendhete soep. Je hoeft hem dus alleen maar in dunne reepjes te snijden”

Met een beetje mazzel heb je een hoop van de ingrediënten bovendien nog in je kastje liggen van het kerstdiner. Want bij ons blijven ingrediënten als kaneelstokjes, kruidnagel en steranijs meestal maanden onaangetast liggen. Verder heb je niet zo gek veel nodig. Behalve dan nog een lekker stukje biefstuk en wat groenten. Wat wel een vereiste is bij dit recept is hoisinsaus en sriracha. Dat is namelijk essentieel als extra smaakmaker die je – naar smaak – toevoegt aan je soep. Houd je van spicy? Neem dan een flinke lepel. Liever wat milder? Dan neem je extra limoen met wat meer hoisinsaus. Nog één leuk weetje, de biefstuk gaart vanzelf in de kokendhete soep. Je hoeft hem dus alleen maar in dunne reepjes te snijden. Aan de slag!

Beef pho

Beef pho

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 55 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g biefstuk
  • 150 g mihoen (rijstnoedels)
  • 100 g taugé
  • 6 kruidnagels
  • 4 sjalotten
  • 2 steranijs
  • 2 runderbouillon blokjes
  • 2 schijfjes gember
  • 1 bosje lent-ui
  • 1 jalapeño peper 
  • 1 limoen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el vissaus
  • 1 el kokosbloesem (of bruine basterdsuiker)
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • Verse koriander (of peterselie)
  • Sriracha
  • Hoisinsaus

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 250 graden. Doe de biefstukjes ondertussen even in de vriezer, dan kan je hem straks makkelijker in dunne plakjes snijden.
  • Snijd 2-3 schijfjes verse gember. Plaats de gember en sjalotten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats 10-12 minuten in de oven.
  • Rooster ondertussen in een droge koekenpan op middelhoog vuur 1 kaneelstokje, 1 tl zwarte peperkorrels, 2 steranijs en 6 kruidnagels tot deze wat geur afgeven. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten. Geregeld even schudden. 
  • Neem een ruime (soep)pan en maak van 2 runderbouillonblokjes 1,2 liter bouillon.
  • Voeg de kruiden uit de koekenpan toe samen met 1 tl gemalen koriander, de sjalotten (even pellen) en de schijfjes gember. Breng aan de kook en laat vervolgens circa 15-20 min pruttelen.
  • Maak ondertussen 100 g taugé schoon en snijd een bosje lente-ui en 1 jalapeño (of rode) peper in ringen. Haal de biefstuk uit de vriezer en snijd hier dunne reepjes van.
  • Week de mihoen volgens de verpakking 4 minuten in kokend water en spoel af met koud water.
  • Haal de soep vervolgens door een zeef en zet de gezeefde soep terug op het vuur. Voeg nu 2-3 el vissaus toe en 1 el kokosbloesem (of bruine suiker) en breng terug aan de kook.
  • Neem een diep bord of (soep)kom en vul met wat mihoen, taugé en biefstuk.
  • Zorg dat de soep kokend heet is en vul het bord met soep. Het vlees zal nu gaar koken in de soep!
  • Verdeel ook wat lente-ui, jalapeño peper, peterselie en/of koriander en een schijfje limoen over de soep.
  • Serveer met een combinatie van hoisinsaus en sriracha (hot!). Eet smakelijk.

Beef pho ingrediënten Beef pho bouillon Beef pho makenBeef pho Vietnamese beef pho Vietnamese noedelsoep

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

7 reacties

Marcel 6 februari 2020 - 18:58

Dag Tim & Erik, dit recept lijkt me heerlijk en ik wil dit graag komend weekend maken. Maar, ik vroeg me af: hoeveel zijn 2 plakjes gember, qua gewicht of doorsnee, of mogelijk theelepels? En kan het zijn dat de ui (bullet 5) in de ingedrientenlijst is weggevallen?

Reply
SmaakMenutie 6 februari 2020 - 19:58

Hoi Marcel, leuk dat je de beef pho gaat maken! Wij hebben een stukje verse gember gekocht (bij de supermarkt) en 2 plakjes gesneden van circa een halve centimeter. Voor wat betreft de ui, dat zijn de sjalotten. Heb het al even aangepast, thanks voor je oplettendheid! Eet smakelijk alvast 🙂

Reply
Marcel 6 februari 2020 - 20:32

Dag Tim en Erik: bedankt voor het delen van dit recept en ook voor jullie (snelle) reactie op mijn vraag. Komend weekend kan ik hiermee lekker aan de gang…:-)

Groet,
Marcel

Reply
William Errens 27 februari 2022 - 12:02

Er mist een ingredient, basil. Je moet wat verse basil blaadjes samen met de coriander aan de soep toevoegen naar smaak net voor je toe tast

Reply
Robbert de Boer 6 mei 2020 - 10:54

Hi Tim & Erik,
Van de week dit recept uitgeprobeerd, en dat was prima bevallen! Knap hoe intens van smaak jullie de soep weten te krijgen (zonder dat het 2 dagen duurt).
Dit was mijn eerste “probeersel” van jullie website, op naar de volgende :-)!

Groeten Robbert

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2020 - 14:47

Leuk om te horen Robbert, fijn dat ons recept in de smaak viel! 🙂

Reply
Sofie 24 juli 2023 - 18:49

Wat een fantastisch recept. Ben hier zo bij mee, dank!

Reply