Home Erik's Asia Maak eens rendang van kip!

Maak eens rendang van kip!

door SmaakMenutie

Sneller klaar

Eerder maakten we al deze heerlijke rendang van rund. Vandaag gaan we voor een variant die minstens zo lekker is: Rendang van kip (Ajam rendang)! Het voordeel van deze versie is dat ‘ie sneller klaar is. Daar waar de beef rendang minstens 3 uur moet smoren (stoven), is deze twee keer zo snel klaar! Maar ook hier geldt: hoe langer, hoe malser. Tot de kip van het bot af valt… Mmmm!

Rendang van kip

Rendang van kip

Eerder maakten we al deze heerlijke rendang van rund. Vandaag gaan we voor een variant die minstens zo lekker is: Rendang van kip (Ajam... Erik's Asia Rendang van kip, ajam rendang, boemboe, Indisch recept Indisch Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 33 keer gestemd )

Ingrediënten

6 drumsticks (of meer)
4 kleine sjalotten
4 tenen knoflook
2 rode pepers (of meer)
2 kruidnagels
2 salam blad (optioneel)
2 tl ketoembar (koriander)
2 tl suiker
1 tl laos
1 tl koenjit (kurkuma)
1 el ketjap manis
300 ml kokosmelk

Zo maak je het

  • Maak een boemboe (met de kom van de staafmixer of keukenmachine) door 3 à 4 sjalotjes, 4 tenen knoflook, 2 rode pepers (of meer), 1 tl laos, 1 tl koenjit, 2 tl ketoembar en 2 kruidnagels goed fijn te malen tot een gladde pasta.
  • Verwarm wat olie in de wok en fruit de boemboe op laag tot matig vuur 5 tot 7 minuten aan.
  • Voeg 300 ml kokosmelk toe, 2 tl suiker en 1 flinke el ketjap manis. Roer goed door elkaar en breng tegen de kook aan.
  • Voeg nu de drumsticks en 2 blaadjes salam toe en laat het geheel nu 75-90 minuten sudderen op matig vuur. Roer geregeld even. Je mag overigens ook op laag vuur het geheel nog veel langer laten sudderen, dan valt de kip letterlijk van het bot.
  • Serveer met witte rijst en een lekkere frisse groente als urap urap of ketoprak. Eet smakelijk!
Boemboe voor de kip

De boemboe voor de kip

Kip laten smoren in de boemboe Rendang van kip recept Kip rendangHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

20 reacties

ans 4 juni 2018 - 16:58

lijkt me heerlijk ga het zeker proberen

Reply
SmaakMenutie 4 juni 2018 - 17:18

Het is inderdaad heerlijk! Leuk, laat je ons weten of het in de smaak viel?

Reply
monique vertongen 24 juni 2018 - 20:48

Is dit pikant, er eten vijf kinderen van mee

Reply
SmaakMenutie 25 juni 2018 - 09:30

Hoi Monique, door de 2 pepertjes is het redelijk pikant. Gebruik er 1 voor een minder pittige variant of laat ze desnoods beide achterwege als je niet wil dat het pittig wordt. Door de overige specerijen zal het gerecht dan alleen kruidig zijn. Eet smakelijk! Groet, Tim – SmaakMenutie

Reply
Cees 27 oktober 2018 - 12:24

lekker

Reply
Patty 6 november 2018 - 18:50

Ik ga dit vanavond maken voor morgen. Ga drumsticks en kipdijfilet gebruiken. Moet de deksel laatste half uur nog van de pan af om te laten inkoken?
Groet, Patty

Reply
SmaakMenutie 6 november 2018 - 20:35

Hoi Patty, goed idee om drumsticks en kipdijfilet te gebruiken. Afhankelijk van de hoeveelheid vocht kan je ervoor kiezen om de deksel er inderdaad op het laatst even vanaf te halen zodat het wat kan indikken. Veel kook- en eetplezier! Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Mike 8 december 2018 - 10:04

Pas geleden voor het eerst gemaakt met kippenbouten en het was heeeeeeerlijk. Op het allerlaatst nog even de bouten onder de grill gedaan voor een lekker knapperig korstje. Het water staat alweer in de mond!! Vanavond maar weer eens maken.

Groeten Mike.

Reply
SmaakMenutie 10 december 2018 - 09:36

Hi Mike, geweldig leuk om te horen! 🙂 Goed idee om ze nog even onder de grill te doen. Mmmm! Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Marianne 12 december 2018 - 01:12

In de foto zie ik daon salam of djeroek poeroet in de pan maar niet in de ingredientenlijst. Kan dat toegevoegd worden voor extra smaak?

Reply
SmaakMenutie 13 december 2018 - 19:08

Hoi Marianne, dat is salam inderdaad! Dat geeft extra smaak maar is niet verplicht. Thanks voor je oplettendheid. Ik ga het erbij zetten 🙂

Reply
Claudia 23 oktober 2019 - 15:23

Hoi! Is het ook mogelijk dit in de slowcooker te maken? Moet ik dan wat minder vocht gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 24 oktober 2019 - 11:26

Hoi Claudia! Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, aangezien wij niet met een slowcooker werken. Maar ik denk dat het wel zou moeten lukken hoor. Veel andere gerechten kunnen namelijk ook goed in de slowcooker.

Reply
Erik de Lang 1 april 2020 - 13:47

Moin,even een kort bericht uit noord Duitsland ik ben nu jullie recept aan het bereiden,
als het net zo smaakt als het ruikt is het 100% umwerfend.danke im voraus
Schöne Grüße Erik

Reply
SmaakMenutie 2 april 2020 - 11:07

Leuk om te horen dat onze recepten de grens over gaan 🙂 En smaakte het net zo goed als dat het rook?

Reply
Priscilla 26 april 2020 - 10:18

Heerlijk gerecht! Heb het in de slowcooker gedaan en 8 uur op low laten stoven…

Reply
SmaakMenutie 28 april 2020 - 09:34

Mmm lekker Priscilla zo lang stoven, fijn dat het ook in de slowcooker kan. Heel goed! 🙂

Reply
Erik 31 mei 2020 - 15:38

Echt super lekker! Straks lekker eten samen met de zelf gemaakte sambal roedjak en rijst. Kijk er nu al naar uit

Reply
Erik 31 mei 2020 - 15:43

Herstel het is uiteraard de sambal Badjak, tevens de kip eerst lekker laten stoven en daarna geplukt om daarna toe te voegen aan de boemboe toe te voegen.

Gr,Erik

Reply
SmaakMenutie 1 juni 2020 - 11:17

Zo lekker zeg Erik! Heerlijk met zelfgemaakte sambal 🙂 We hopen dat het in de smaak viel!

Reply