Home Pasta Snelle spaghetti bolognese

Snelle spaghetti bolognese

door SmaakMenutie
Spaghetti bolognese

De Italiaanse saus der sauzen

Oftewel ‘ragù alla bolognese‘. In Italië staan ze voor dag en dauw op om de saus uren en uren te laten pruttelen. Superlekker natuurlijk, maar daar hebben wij vandaag geen tijd voor. Zie hier een minstens zo lekker alternatief. In een half uurtje klaar en vol met verse groenten. Bij zo’n dikke saus hoort eigenlijk ook een dikke pasta, zoals te lezen in dit leuke artikel. Maar, net als de gemiddelde Noord Europeaan serveren wij de saus, heel eigenwijs, met spaghetti. Heerlijk!

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 49 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g rundergehakt
150 g spaghetti
100 g (magere) spekblokjes
30 g Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
2 tomaten
1 ui
1 courgette
1 rode peper (optioneel)
1 runder bouillonblokje
1/2 winterpeen
1 tl tomatenpuree
Basilicum (optioneel)

Zo maak je het

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en bak kort in een scheutje olijfolie. Voeg na een minuut of drie 100 g spekblokjes toe. Bak deze rustig mee op middelhoog vuur. Voor extra pit voeg je een fijn gesneden rood pepertje toe.
  • Rasp de winterpeen en courgette (of snijd in kleine stukjes) en snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de pan. Bak mee tot ze wat vocht afgeven (niet aan laten bakken).
  • Zet ondertussen een pan met water op het vuur voor de spaghetti. Voeg 300 g gehakt toe aan het geheel en blijf geregeld roeren.
  • Als het water bijna kookt dompel je de tomaten een seconden of 30 even in het water. Laat ze een halve minuut afkoelen in koud water en voilà, het vel trek je er zo van af. Snijd ze daarna in kleine stukjes en voeg ze toe aan de saus. Kan natuurlijk ook met vel, maar zonder is lekkerder.
  • Verkruimel een runderbouillonblokje en voeg samen met 200 ml (warm of kokend) water toe aan de saus en laat het geheel lekker sudderen. Om het wat te binden voeg je 1 tl tomatenpuree toe.
  • Kook de spaghetti (of andere pasta) al dente (9 min) en voeg toe aan de saus.
  • En tada, binnen een half uur een supergezonde verse pasta bolognese op tafel. Maak het geheel af met wat Parmezaanse kaas en wat basilicum. Buon appetito!

Ingrediënten spaghetti bologneseSpaghetti bolognese Recept snelle spaghetti bolognese Spaghetti bolognese maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

15 reacties

Karin 14 januari 2019 - 22:07

Kan het ook met een blik gepelde tomaten ?? Ik vind de tomaten in deze tijd van het jaar nogal smaakloos .
Met vriendelijke groet.
Karin van den Bos.

Reply
SmaakMenutie 15 januari 2019 - 09:36

Hoi Karin, ja dat kan heel goed! Groet, Tim

Reply
Lieske 10 februari 2019 - 12:46

Hoeveel calorieën zitten er in de spaghetti
Weten jullie dit toevallig

Reply
SmaakMenutie 10 februari 2019 - 15:59

Hoi Lieske, in de spaghetti zelf of het gerecht als geheel?

Reply
Marieke 15 april 2019 - 16:40

Heerlijk! Wel extra tomatenpuree toegevoegd (ivm waterige smakeloze tomaten ;-)). Kinderen hebben ook gesmuld.

Reply
SmaakMenutie 16 april 2019 - 09:04

Fijn dat het (ook bij de kids!) in de smaak viel Marieke, leuk om te horen! 🙂

Reply
Ruud 30 april 2019 - 19:17

Heerlijk zitten smullen van de spaghetti, een top site overigens, denk dat mijn zuster deze nog niet
kent en die houd ook van koken, jullie hebben er binnenkort een fan bij 😉

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2019 - 12:28

Leuk om te horen Ruud! We zijn benieuwd wat zij van de site vindt 🙂 Fijn dat de spaghetti in de smaak viel! Groet, team SmaakMenutie

Reply
Tom 28 september 2022 - 13:17

Net jullie site ontdekt en wat een heerlijke gerechten! Ga er veel van proberen.
Kwam dit gerecht tegen en het is inderdaad de snelle versie.

Zelf heb ik een 2 maanden geleden de enige echte orginele lang durende bolognese gemaakt en die is echt verrukkelijk.

Ik ga jullie vanaf nu goed volgen en ga zo door met de site

Reply
Mirjam 1 november 2019 - 22:33

Super lekker. Ben fan van jullie ?

Reply
SmaakMenutie 2 november 2019 - 10:13

Leuk om te horen, bedankt voor het compliment! 😀

Reply
Robin 26 februari 2021 - 12:35

Wanneer doe je het gehakt erbij? Zie dat namelijk verder niet in het recept haha.

Reply
SmaakMenutie 26 februari 2021 - 14:04

Zie stap 3 😉

Reply
Wilma 14 maart 2023 - 13:26

Wat zijn goede vervangers voor de spekblokjes en de bleekselderij?

Reply
SmaakMenutie 15 maart 2023 - 10:49

Oei, dat zou ik eigenlijk niet weten gezien dit wel hele belangrijke smaakmakers zijn die lastig te vervangen zijn…

Reply