Home Pasta Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

in een half uurtje en vol met verse groenten

door SmaakMenutie
Spaghetti bolognese

De Italiaanse saus der sauzen

Oftewel ‘ragù alla bolognese‘. In Italië staan ze voor dag en dauw op om de saus uren en uren te laten pruttelen. Superlekker natuurlijk, maar daar hebben wij vandaag geen tijd voor. Zie hier een minstens zo lekker alternatief. In een half uurtje klaar en vol met verse groenten. Bij zo’n dikke saus hoort eigenlijk ook een dikke pasta. Maar, net als de gemiddelde Noord Europeaan serveren wij de saus, heel eigenwijs, met spaghetti. Heerlijk!

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 59 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 150 g spaghetti
  • 125 g spekblokjes
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 1 runderbouillon blokje
  • 1/2 winterpeen
  • 1 el tomatenpuree
  • Verse basilicum (optioneel)

Zo maak je het

  • Neem een ruime pan en bak 125 g spekblokjes zonder olie rondom. Voeg 1 gesnipperde ui en 2 fijngesneden tenen knoflook toe en laat op middelhoog vuur rondom bakken. Voeg eventueel ook een fijngesneden rode peper toe.
  • Rasp een 1/2 winterpeen en 1 courgette en snijd 2-3 stengels bleekselderij fijn. Voeg de groenten toe aan de pan en bak al omscheppend 5-7 minuten mee tot ze wat vocht afgeven (niet aan laten bakken). 
  • Voeg 300 g rundergehakt toe aan het geheel en rul al omscheppend tot het gaar is.
  • Zet ondertussen een pan met water op het vuur voor de spaghetti. Maak een inkeping in 2 tomaten en dompel 30 seconden in het kokende water. Spoel af onder ijskoud water en ontvel de tomaten. Snijd de tomaat fijn en voeg toe aan het geheel
  • Kook in hetzelfde water de spaghetti volgens de verpakking beetgaar in ongeveer 10 minuten.
  • Voeg 1 el tomatenpuree toe aan de saus en bak kort mee. Schenk circa 200 ml water erbij samen met 1 verkruimeld runderbouillonblokje. Laat op middelhoog vuur de saus al omscheppend inbinden naar wens.
  • Serveer met Parmezaanse kaas en optioneel verse basilicum. Buon appetito!

Ingrediënten spaghetti bologneseSpaghetti bolognese Recept snelle spaghetti bolognese Spaghetti bolognese maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

15 reacties

Karin 14 januari 2019 - 22:07

Kan het ook met een blik gepelde tomaten ?? Ik vind de tomaten in deze tijd van het jaar nogal smaakloos .
Met vriendelijke groet.
Karin van den Bos.

Reply
SmaakMenutie 15 januari 2019 - 09:36

Hoi Karin, ja dat kan heel goed! Groet, Tim

Reply
Lieske 10 februari 2019 - 12:46

Hoeveel calorieën zitten er in de spaghetti
Weten jullie dit toevallig

Reply
SmaakMenutie 10 februari 2019 - 15:59

Hoi Lieske, in de spaghetti zelf of het gerecht als geheel?

Reply
Marieke 15 april 2019 - 16:40

Heerlijk! Wel extra tomatenpuree toegevoegd (ivm waterige smakeloze tomaten ;-)). Kinderen hebben ook gesmuld.

Reply
SmaakMenutie 16 april 2019 - 09:04

Fijn dat het (ook bij de kids!) in de smaak viel Marieke, leuk om te horen! 🙂

Reply
Ruud 30 april 2019 - 19:17

Heerlijk zitten smullen van de spaghetti, een top site overigens, denk dat mijn zuster deze nog niet
kent en die houd ook van koken, jullie hebben er binnenkort een fan bij 😉

Reply
SmaakMenutie 6 mei 2019 - 12:28

Leuk om te horen Ruud! We zijn benieuwd wat zij van de site vindt 🙂 Fijn dat de spaghetti in de smaak viel! Groet, team SmaakMenutie

Reply
Tom 28 september 2022 - 13:17

Net jullie site ontdekt en wat een heerlijke gerechten! Ga er veel van proberen.
Kwam dit gerecht tegen en het is inderdaad de snelle versie.

Zelf heb ik een 2 maanden geleden de enige echte orginele lang durende bolognese gemaakt en die is echt verrukkelijk.

Ik ga jullie vanaf nu goed volgen en ga zo door met de site

Reply
Mirjam 1 november 2019 - 22:33

Super lekker. Ben fan van jullie ?

Reply
SmaakMenutie 2 november 2019 - 10:13

Leuk om te horen, bedankt voor het compliment! 😀

Reply
Robin 26 februari 2021 - 12:35

Wanneer doe je het gehakt erbij? Zie dat namelijk verder niet in het recept haha.

Reply
SmaakMenutie 26 februari 2021 - 14:04

Zie stap 3 😉

Reply
Wilma 14 maart 2023 - 13:26

Wat zijn goede vervangers voor de spekblokjes en de bleekselderij?

Reply
SmaakMenutie 15 maart 2023 - 10:49

Oei, dat zou ik eigenlijk niet weten gezien dit wel hele belangrijke smaakmakers zijn die lastig te vervangen zijn…

Reply