3,5K
Zomerse lasagne
De meest gemaakte lasagne in Nederland is ongetwijfeld de lasagne met klassieke bolognese saus (en als tweede de lasagne al forno). Vandaag gaan we voor een wat lichtere variant. Namelijk met spinazie en zalm en een heerlijk luchtige ricottasaus met Parmezaanse kaas en frisse tomaat. We maakten al eens eerder een pasta met ricotta en spinazie maar deze is minstens zo lekker. We maken hem af met plakken mozzarella en extra Parmezaan. Dit maakt het echt tot een zomerse lasagne!
7 reacties
Wil verdubbelen dan alles maal 2?
Ja dat zou ik wel doen! Misschien een beetje opletten met hoeveelheid vocht. En anders 2 schalen maken 🙂
Doe altijd maal twee maar zorg dat de spinazie goed uitgelekt is (flinke druk op uit oefenen). Heerlijk gerecht een van mijn favorieten. Maak hem vandaag weer.
Heerlijk! Ik heb diepvries spinazie gebruikt, flinke lepel pesto door het spinazie ricotta-mengsel. Ik ga het zeker vaker maken!
Het recept lijkt mij heerlijk alleen moet ik rekening houden met iemand die geen kaas eet. Kan ik de ricotta vervangen door creme fraiche of zure room? Hoe zorg ik dat het bovenlaagje niet uitdroogt omdat de mozzarella en parmezaanse kaas achterwege wordt gelaten? Zou het een optie zijn om paneermeel of broodkruim te gebruiken en deze te besprenkelen met olijfolie?
De ricotta kan je vervangen door een plantaardige zuivel maar het moet wel een beetje dik zijn. De paneermeel/broodkruim zou een optie kunnen zijn, maar durf ik geen garantie op te geven. Beetje experimenteren dus, maar je haalt wel de smeuiigheid uit het gerecht denk ik 🙂
Maak de lasagna voor de tweede keer !
Heel erg lekker en gezond .
Bedankt voor het recept