Home Vlees en kip Kip Romana (maar dan de échte!)

Kip Romana (maar dan de échte!)

door SmaakMenutie

Pollo alla Romana

Waarschijnlijk ken je dit ‘wereldgerecht’ wel van de bekende pakjes uit de supermarkt. De supermarktversie is een pastagerecht met kruidige champignonroomsaus, kip en cherrytomaatjes. Vast ook lekker, maar wij maken vandaag de echte kip Romana. Ofwel pollo alla Romana zoals de Italianen zeggen.

“De smaakmakers zijn een goede prosciutto of parmaham, kappertjes, een scheut witte wijn en natuurlijk de kruiden”

De Italianen maken hem trouwens vaak een dag van te voren en soms zelfs met vers getrokken kippenbouillon. Wij gebruiken dezelfde ingrediënten maar dan is ‘ie net wat sneller klaar. De smaakmakers zijn een goede prosciutto of parmaham, kappertjes, een scheut witte wijn en natuurlijk de kruiden. In Italië eten ze het met vers stokbrood en olijfjes. Maar wij serveren het met pasta. Dit keer schelpjes (pipe rigate). Maar het kan ook prima met penne, spaghetti of tagliatelle. Aan de slag!

Kip Romana

Kip Romana

Waarschijnlijk ken je dit ‘wereldgerecht’ wel van de bekende pakjes uit de supermarkt. De supermarktversie is een pastagerecht met kruidige... Vlees en kip Kip Romana, pollo alla Romana, kip in kruidige tomatensaus, Italiaans recept Italiaans Print dit recept
Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.7/5
( 21 keer gestemd )

Ingrediënten

450 g kipdij of kipfilet
400 g tomatenblokjes (1 blik)
200 g pasta naar keuze
80 g prosciutto
3 paprika's (geel en/of rood)
2 tenen knoflook
2 blaadjes laurier
1/2 kip bouillonblokje
2 el kappertjes
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde tijm
100 ml witte wijn
Verse peterselie

Zo maak je het

  • Snijd 450-500 gr kipdij of kipfilet in hapklare stukken en bestrooi met zout en peper.
  • Bak de stukjes kip in een scheutje olie rondom bruin in 7-10 minuutjes. De kip hoeft nog niet door- en door gaar te zijn. Haal uit de pan en zet even (afgedekt) apart.
  • Snijd ondertussen 2 of 3 paprika’s in reepjes of blokjes en snijd eveneens 80 gr prosciutto (rol de plakjes op en snijd reepjes). Hak ook alvast 2 tenen knoflook fijn.
  • Doe de paprikareepjes in de pan samen met de prosciutto en bak al omscheppend ongeveer 5 minuten, totdat de prosciutto licht crispy is. Voeg ook de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg nu 1 blik tomatenblokjes toe samen met 1 tl gedroogde oregano en 1 tl gedroogde tijm. Roer alles even goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens 100 ml witte wijn toe samen met 100 ml heet water en een 1/2 verkruimeld kip bouillonblokje. Breng tegen de kook aan en voeg de kip weer toe aan de pan. Voeg ook 2 blaadjes laurier toe.
  • Laat op matig vuur 20-25 minuten pruttelen met het deksel schuin op de pan. De laatste 10 minuten van de pan zodat de saus kan indikken.
  • Serveer met een pasta naar keuze, verse kappertjes, peterselie en eventueel Parmezaanse kaas.

Kip Romana ingrediënten Pollo alla Romana Kip Romana receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

18 reacties

Hermanda 3 maart 2020 - 13:40

Dit is een heerlijk gerecht!!

Reply
SmaakMenutie 4 maart 2020 - 14:07

Leuk om te horen Hermanda!

Reply
Carmen 4 maart 2020 - 07:47

Leuke recepten divers en makkelijk omschreven

Reply
SmaakMenutie 4 maart 2020 - 14:08

Thanks!

Reply
Marjan 4 maart 2020 - 15:31

Klein foutje
Tot de proscuitto ligt crispy is
Moet licht zijn🤔🤔🤔🤔

Reply
SmaakMenutie 4 maart 2020 - 15:53

Scherp!

Reply
Marcel 8 maart 2020 - 17:14

En in de categorie kleine foutjes: het toevoegen van de knoflook aan het gerecht ontbreekt 🙂

Reply
SmaakMenutie 9 maart 2020 - 11:01

Haha ook al zo scherp, heel goed! Ik heb het toegevoegd, thanks!

Reply
Nico Berkhout 5 maart 2020 - 18:08

We hebben hiervan gesmuld. Heerlijk. Dit gerecht is voor ons ’n blijvertje.

Reply
SmaakMenutie 6 maart 2020 - 11:06

Leuk om te horen Nico, fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Anita 9 maart 2020 - 18:21

Superlekker!!!!🥰🥰🥰

Reply
SmaakMenutie 10 maart 2020 - 11:06

Fijn Anita! 😀

Reply
Cor 13 maart 2020 - 12:16

Gisteren gemaakt echt een aanrader smaakte voortreffelijk recept klopte helemaal op naar het volgende heerlijke gerecht

Reply
SmaakMenutie 13 maart 2020 - 14:11

Leuk om te horen Cor! Er staat nog genoeg lekkers op de website 🙂

Reply
cocx kunen 24 maart 2020 - 11:47

geweldig recept…….

Reply
SmaakMenutie 24 maart 2020 - 12:08

Dankjewel Cocx!

Reply
Laura 28 maart 2020 - 13:08

Kun je de wijn ook vervangen door bouillon?

Reply
SmaakMenutie 30 maart 2020 - 11:49

Hoi Laura, ja dat kan hoor! 🙂

Reply