Home Erik's Asia Telor ketjap (eieren in ketjap)

Telor ketjap (eieren in ketjap)

door SmaakMenutie
Telor ketjap

Milde broertje

Je kent ze vast wel, die lekker pittige eitjes: sambal goreng telor. Vandaag maken we een milde variant. Namelijk telor ketjap. Wat eigenlijk gewoon eitjes in ketjap-saus betekent. Dus ben je niet zo van die hele hete eieren? Kies dan voor z’n mildere broertje. Minstens zo lekker!

Telor ketjap

Telor ketjap

Print dit recept
Personen: 3-6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 40 keer gestemd )

Ingrediënten

6 eieren
3 sjalotten
2 tenen knoflook
40 ml ketjap manis
1 el (bruine) suiker
1 el tomatenpuree
1 tl trassi
1 tl sambal oelek
1 tl djahé

Zo maak je het

  • Kook 6 (of meer) eieren in 8-10 minuten hard en pel ze.
  • Snipper 2-3 sjalotjes en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit op middelmatig vuur even aan. Voeg vervolgens 1 tl trassi, 1 tl sambal oelek, 1 tl djahé, 1 el tomaten puree en 1 el bruine suiker toe. Meng alles even grondig.
  • Voeg nu 40 ml ketjap manis toe en 100 ml water.
  • Voeg nu ook de eitjes toe. Snijd ze eventueel eerst even doormidden. Laat het geheel met deksel op de pan minimaal 15 minuten pruttelen. Maar langer mag ook. Serveer met extra saus.

Indische eieren receptTelor ketjap Telor kecap Indische eieren

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

11 reacties

Michel 23 juni 2019 - 10:43

Afgelopen week jullie site ontdekt en meteen maar even beginnen met complimenten. De site ziet er fraai uit, navigeert makkelijk en propvol leuke recepten. Ik heb meteen al inspiratie op gedaan en ondertussen al een drietal recepten gemaakt, waaronder de eitjes in ketjap.

De pittige variant van deze eitjes kende ik uiteraard allang (van huis uit), maar ik moet eerlijk bekennen dat ik deze variant nog niet kende. Ergens is er dus toch een steekje gevallen in mijn opvoeding 😉

Ik heb ze gemaakt; letterlijk een ‘eitje’ om te maken. Lekker en smaakvol. Ik heb er zeker van genoten. Ideaal recept waarmee je een makkelijk bijgerecht maakt.

Dank jullie wel!!

Reply
SmaakMenutie 25 juni 2019 - 12:34

Hi Michel, bedankt voor je leuke bericht en complimenten. En uiteraard graag gedaan. Leuk om te horen, daar doen we het voor! Fijn dat de recepten in de smaak vielen 🙂 Haha, ja dit recept heb ik ook van mijn Indische oma. Veel mensen kennen het niet, daarom is het zo leuk om te delen en men ook zo enthousiast is. Er zijn nog zoveel meer lekkere recepten, die ook wij nog niet kennen. Nog een hoop te ontdekken dus! 🙂 Groetjes, Erik- SmaakMenutie

Reply
Judy 21 maart 2021 - 10:52

Net gemaakt! Heerlijk, voor straks bij mijn rijsttafel!

Reply
SmaakMenutie 21 maart 2021 - 11:56

Oeh lekker Judy, geniet ervan!

Reply
Monika 4 mei 2021 - 21:10

Hi ,

Ik wil graag de vega versie hiervan maken. Waar kan ik de trassi pasta mee vervangen?

Reply
SmaakMenutie 5 mei 2021 - 11:38

Hi Monika, je kan trassi altijd achterwege laten maar dat doet wel een beetje af aan de umami smaak. Je zou daarom kunnen kiezen voor een andere gefermenteerd ingredient: taotjo. Dit zijn gefermenteerde gele sojabonen.

Reply
john 9 augustus 2021 - 17:41

vega trassi van de Jumbo kun je gebruiken.

Reply
Rick 6 maart 2021 - 15:05

Hey Erik, is een eetlepel Trassi pasta hetzelfde (even sterk) als een eetlepel Trassi poeder? Ik heb de laatste namelijk.

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 13:10

Ha Rick, houd er even rekening mee dat er een tl in gaat, want een el is veel te veel. Wij hebben geen ervaring met de poeder variant, maar ik denk wel dat de hoeveelheid ongeveer gelijk is aan de pasta 🙂 Geniet ervan!

Reply
Roos 10 juni 2021 - 16:51

Hallo Erik

Heb ook salamblad en lemonblad erbij gedaan.

Reply
SmaakMenutie 10 juni 2021 - 17:08

Heerlijk Roos!

Reply