Home Erik's Asia Telor ketjap (eieren in ketjap)

Telor ketjap (eieren in ketjap)

door SmaakMenutie

Milde broertje

Je kent ze vast wel, die lekker pittige eitjes: sambal goreng telor. Vandaag maken we een milde variant. Namelijk telor ketjap. Wat eigenlijk gewoon eitjes in ketjap-saus betekent. Dus ben je niet zo van die hele hete eieren? Kies dan voor z’n mildere broertje. Minstens zo lekker!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Telor ketjap

Telor ketjap

Je kent ze vast wel, die lekker pittige eitjes: sambal goreng telor. Vandaag maken we een milde variant. Namelijk telor ketjap. Wat eigenlijk gewoon eitjes... Erik's Asia Telor ketjap (eieren in ketjap) European Print dit recept
Personen: 3-6 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.5/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

6 eieren
3 sjalotten
2 tenen knoflook
1 tl trassi (garnalenpasta)
1 tl sambal oelek
1 tl djahé (gemberpoeder)
1 el (bruine) suiker
1 el tomatenpuree
40 ml ketjap manis

Zo maak je het

  • Kook 6 (of meer) eieren in 8-10 minuten hard en pel ze.
  • Snipper 2-3 sjalotjes en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit op middelmatig vuur even aan. Voeg vervolgens 1 tl trassi, 1 tl sambal oelek, 1 tl djahé, 1 el tomaten puree en 1 el bruine suiker toe. Meng alles even grondig.
  • Voeg nu 40 ml ketjap manis toe en 100 ml water.
  • Voeg nu ook de eitjes toe. Snijd ze eventueel eerst even doormidden. Laat het geheel met deksel op de pan minimaal 15 minuten pruttelen. Maar langer mag ook. Serveer met extra saus.

Indische eieren recept Telor kecap Indische eieren

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Michel 23 juni 2019 - 10:43

Afgelopen week jullie site ontdekt en meteen maar even beginnen met complimenten. De site ziet er fraai uit, navigeert makkelijk en propvol leuke recepten. Ik heb meteen al inspiratie op gedaan en ondertussen al een drietal recepten gemaakt, waaronder de eitjes in ketjap.

De pittige variant van deze eitjes kende ik uiteraard allang (van huis uit), maar ik moet eerlijk bekennen dat ik deze variant nog niet kende. Ergens is er dus toch een steekje gevallen in mijn opvoeding 😉

Ik heb ze gemaakt; letterlijk een ‘eitje’ om te maken. Lekker en smaakvol. Ik heb er zeker van genoten. Ideaal recept waarmee je een makkelijk bijgerecht maakt.

Dank jullie wel!!

Reply
SmaakMenutie 25 juni 2019 - 12:34

Hi Michel, bedankt voor je leuke bericht en complimenten. En uiteraard graag gedaan. Leuk om te horen, daar doen we het voor! Fijn dat de recepten in de smaak vielen 🙂 Haha, ja dit recept heb ik ook van mijn Indische oma. Veel mensen kennen het niet, daarom is het zo leuk om te delen en men ook zo enthousiast is. Er zijn nog zoveel meer lekkere recepten, die ook wij nog niet kennen. Nog een hoop te ontdekken dus! 🙂 Groetjes, Erik- SmaakMenutie

Reply