Home Hoofdgerechten Quiche met chorizo en paprika

Quiche met chorizo en paprika

zowel koud als warm heerlijk!

door SmaakMenutie
Quiche met chorizo en paprika

Pizza

We hebben inmiddels al heel wat verschillende quiches op de website staan. Vandaag maken we er eentje met chorizo, paprika en prei. Een heerlijke combinatie die je misschien ergens wel wat aan een pizza doet denken. Je zet hem zo op tafel en laat de oven het meeste werk doen. Ook lekker als onderdeel van de lunch. Zowel koud als warm heerlijk!

Quiche met chorizo en paprika

Quiche met chorizo en paprika

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 31 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 150 g chorizo
  • 125 g crème fraîche
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 4 eieren
  • 2 preien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 sjalot
  • 1 el bloem

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190-200 graden.
  • Snijd circa 150 g chorizo in blokjes en bak zonder olie of boter in een koekenpan licht krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en verwijder het overtollige vet uit de pan.
  • Snijd ondertussen 2 paprika’s in kleine stukjes, 2 preien in halve ringen en snipper 1 sjalot. Bak de groenten al omscheppend 10 minuten in dezelfde pan op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt.
  • Voeg de chorizo toe en bak al omscheppend nog enkele minuten mee.
  • Kluts in een kom 4 eieren los met 125 g crème fraîche, 50 g Parmezaanse kaas en 1 el bloem. Voeg ook een flinke snuf zout en peper toe.
  • Bekleed een quichevorm (ongeveer 26 cm) met bakpapier en verdeel 6 plakjes hartig taartdeeg over de bodem en prik gaatjes in het deeg. Vul met het chorizo-mengsel en giet het eimengsel eroverheen. Verdeel eventueel gelijkmatiger.
  • Plaats de quiche circa 35 minuten in de oven.

Quiche ingrediëntenQuiche vullingQuiche makenQuiche met chorizo en paprikaQuiche met preiQuiche met chorizo

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

SmaakMenutie 16 maart 2018 - 11:41

Haha dankjewel Maja! Leuk om te horen 🙂 Er staan er nog veel meer op de planning.
We krijgen er zelf ook altijd weer honger van als we ze terug zien 😉

Reply
Daantje 8 april 2023 - 16:01

Het staat in de oven . Het ruikt al heerlijk !
Fan van jullie recepten. De romige kipsalade staat met ieder feestje ook op tafel .

Reply