Home Erik's Asia Indische mihoen goreng (familierecept!)

Indische mihoen goreng (familierecept!)

door SmaakMenutie

Katenspek

Al eerder maakten we nasi volgens familierecept en nu gaan we voor mihoen. Eigenlijk geldt hiervoor eveneens dat het vrij simpel te maken is. Mijn oma gebruikte vroeger reuzel, maar dat is tegenwoordig nauwelijks nog verkrijgbaar. En al helemaal niet in de supermarkt. Het beste alternatief is katenspek. En eerlijk gezegd denk ik dat katenspek ook wel iets gezonder is dan reuzel 😉 Maak er lekker wat zelfgemaakte saté en foe yong hai bij. En vergeet vooral niet het zuur: atjar ketimoen of atjar tjampoer. Selamat makan!

Mihoen goreng

Mihoen goreng

Al eerder maakten we nasi volgens familierecept en nu gaan we voor mihoen. Eigenlijk geldt hiervoor eveneens dat het vrij simpel te maken is. Mijn... Erik's Asia Mihoen, familierecept, Indisch Indisch Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 58 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g mihoen
150 g katenspek
150 g spitskool
1 kleine kipfilet
1 lombok (rode peper)
1 (kip)bouillonblokje
2 sjalotten
2 tenen knoflook
2 eieren
4 el ketjap manis
1 tl laos

Zo maak je het

  • Snijd 150 g katenspek in kleine stukjes en bak in een ruime pan (zonder olie) rondom aan. De katenspek hoeft niet door- en door krokant te zijn. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Mix ondertussen in de foodprocessor of met de kom van de staafmixer 2 tenen knoflook, 2 sjalotten en 1 rode peper fijn. Je kan het ook ragfijn snijden. Voeg wat olie toe aan de pan en fruit op laag vuur even aan.
  • Snijd  ondertussen 1 kleine kipfilet heel fijn (hele kleine stukjes) en voeg toe aan het geheel. Bak al omscheppend enkele minuten tot de kip gaar is.
  • Voeg 4 el ketjap manis toe samen met 1 verkruimeld kipbouillonblokje en 1 tl laos. Meng door het geheel.
  • Voeg nu ook de katenspek weer toe en laat op laag vuur even pruttelen.
  • Schuif het mengsel nu naar één kant van de pan en voeg 2 eieren toe. Blijf roeren zodat je roerei krijgt. Meng vervolgens door de rest van het geheel.
  • Voeg vervolgens circa 150-200 g spits- of witte kool toe en meng door het geheel. Laat op matig vuur pruttelen (eventueel met deksel).
  • Maak de mihoen door deze 2 minuten te koken in ruim water. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  • Voeg nu de mihoen stapsgewijs toe en roer steeds goed door elkaar. Doe niet in een keer de mihoen erbij, want dan is het een klus om alles goed te vermengen.
  • Voeg naar smaak extra ketjap manis toe. Serveer met gebakken uitjes en atjar.

Mihoen recept Mihoen maken Mihoen gerechtHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

18 reacties

Shannon 23 oktober 2018 - 20:21

Wat een heerlijk recept. Meerdere malen gemaakt, en een van mijn favoriete recepten. Ga zeker meerdere recepten van jullie proberen

Reply
SmaakMenutie 24 oktober 2018 - 10:05

Hoi Shannon, leuk om te horen! Van ons is het ook een grote favoriet. En zeker doen, er staat nog veel meer lekkers op de website 🙂 Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Lena 2 juli 2019 - 19:54

Vanavond voor het eerst gemaakt. Wij vonden het super lekker. Mijn zoontje van 2.5 die echt een slechte eter is die heeft zelfs gesmuld. Dus dit komt hier vaker op tafel. Bedankt!

Reply
SmaakMenutie 3 juli 2019 - 09:29

Hoi Lena, bedankt voor het compliment! En uiteraard graag gedaan 🙂 Fijn dat het ook bij je zoontje in de smaak viel, dat zegt wel wat! Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Jolien 8 februari 2020 - 23:24

Wat een succes! Al mijn gasten hebben zitten smullen van dit recept. Mijn zoon van 4 vroeg met het naar bed gaan: mama je had echt super lekker gekookt, wil je dit morgen weer maken?

Reply
SmaakMenutie 10 februari 2020 - 14:49

Ah wat een lief compliment, leuk om te horen 🙂 Fijn dat het ook bij kids in de smaak valt!

Reply
Jet 7 mei 2020 - 14:24

Hallo mannen….Reuzel is bij de keurslager te koop,Heeft hij het niet in huis,dan bestelt hij het voor je.
Ik maak het zelf,varkensvet (van zwoerd en onderliggende vetlaag van buikspek) langzaam smelten. Je houdt zelfs kaantjes over!

Reply
SmaakMenutie 8 mei 2020 - 09:32

Hallo Jet, bedankt voor de tip! Wat goed dat je het zelf maakt.
Oja, kaantjes. Dat doet ons denken aan vroeger. Lekker!

Reply
Jannie 12 september 2020 - 13:37

Lieve vrienden, We hebben woensdag gasten gehad! Daar heb ik uitgebreid voor gekookt!
Wij ( oudjes proberen alles uit)!man bijna 81 en ikleine muis 77 jaar!
Tom kha kai. – Kip jambalaya met chorizo. – en kleine salade er naast!
Baby spinazie- gerookte kip – walnoot – ei – feta – avocado. – beetje dressing!
Ze aten bijna hun vingers er bij op!De dame komt uit Indonesië!

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 10:56

Wat een enorm compliment, dankjewel Jannie! Wat een lekkere dingen heb je gasten voorgeschoteld 🙂 Fijn dat het bij iedereen in de smaak viel. En zo zie je maar, leeftijd is ‘just a number’ 😉

Reply
Franzis Koch 12 september 2020 - 19:53

Zo heb ik het ook ongeveer geleerd. De reuzel om in te bakken maar dan met doorregen varkenslapjes voorzien van peper en jahe en kipfilet. De rauwe rode paprika flinterdun als laatste erdoorheen voor het knappertje en verder veel knoflook en wat lombok. Werd gegeten met acar ketimun soms met ayam pedis en..al!

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 11:01

Klinkt heerlijk Franzis, vooral de flinterdunne rode paprika gaan wij zeker ook eens proberen 🙂

Reply
Franzis Koch 12 september 2020 - 20:41

Oja en het was Bami Goreng wat je moet eten op je verjaardag de dag zelf niet de dag vd rijsttafel. De lange sliert vd bami brengt een lang leven. ((Bij geloof))

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 10:59

Wat een leuk weetje, bedankt voor het delen Franzis!

Reply
Jacco 13 september 2020 - 23:38

Vanavond gemaakt. Eenvoudig te bereiden maar o zo lekker. Ik had voor 4 gemaakt in de hoop dat ik iets over zou houden voor morgen. Maar helaas, we hebben met 3 personen alles op. Het gerecht viel erg in de smaak bij iedereen. Bedankt voor het delen van het familierecept.

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 11:02

Wat leuk om te horen Jacco, fijn dat alles is op gegaan. Volgende keer gewoon wat extra maken 😉

Reply
Rina 18 oktober 2020 - 19:06

Heerlijk mihoen gegeten, voor ons weer een blijvertje en zo klaar

Reply
SmaakMenutie 19 oktober 2020 - 10:47

Leuk om te horen Rina, fijn dat ons familierecept in de smaak viel 🙂

Reply