Gemarineerde stukjes kip
Deze ajam cashew zet je in een handomdraai op tafel. De kipfilet of kipdij (extra mals!) hoef je namelijk maar een half uurtje te marineren in de sojasaus. We maakten trouwens al eerder een gerecht wat hier een beetje op lijkt: ajam cabe kering. En misschien doet deze ajam cashew je ook wel een beetje denken aan de Chinese Kung Po Kai. Voor alledrie geldt in ieder geval: altijd serveren met lente-ui en eventueel met rode peper. Mmmm!
4 reacties
Ik woon met mijn gezin in Zuid-Afrika. Wij zitten al 68 dagen, om in het thema te blijven, in een pittige lockdown. Tijdens deze periode heb ik kennisgemaakt met jullie site. Maak meerdere malen per week een van jullie recepten. Altijd leuk om te doen én lekker. Kook gezien de situatie hier altijd het dubbele. Weet dan ook zeker, dat ze morgen in het township deze kip cashew heerlijk zullen vinden. Net zoals de rendang, gyros en saté van deze week.
Hoi Bregje, bedankt voor je berichtje! Ontzettend leuk om te horen dat onze recepten zover de grens over gaan 🙂 En leuk dat je er al een aantal gemaakt hebt en ze in de smaak vallen. Fijn! Succes in deze lastige tijd en hopelijk staat er nog genoeg lekkers op de website voor de aankomende tijd. Stay safe!
Ik ga m proberen, maar denk alleen dat er wel gula djawa / bruine suiker of honing bij moet?
Nee hoor Ron, dat is (wat ons betreft) niet nodig! Maar voel je vooral vrij om het wel te doen 🙂