Home Erik's Asia Kip cashew

Kip cashew

door SmaakMenutie

Gemarineerde stukjes kip

Deze ajam cashew zet je in een handomdraai op tafel. De kipfilet of kipdij (extra mals!) hoef je namelijk maar een half uurtje te marineren in de sojasaus. We maakten trouwens al eerder een gerecht wat hier een beetje op lijkt: ajam cabe kering. Alleen is deze ajam cashew een stuk milder omdat we rode peper hier eruit laten. En misschien doet deze ajam cashew je ook wel een beetje denken aan de Chinese Kung Po Kai. Voor alledrie geldt in ieder geval: altijd serveren met lente-ui en eventueel met rode peper. Mmmm!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Ajam cashew

Kip cashew

Deze ajam cashew zet je in een handomdraai op tafel. De kipfilet of kipdij (extra mals!) hoef je namelijk maar een half uurtje te marineren in... Erik's Asia Kip cashew European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.8/5
( 19 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kip(dij)filet
200 g kastanje champignons
50 g cashewnoten
2 sjalotten
1 rode paprika
1 rode peper
2 stengels lente-ui
2 el sojasaus
2 el oestersaus
2 el bloem
1 el sesamolie
1/2 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Meng in een kom 2 el sojasaus met 1 el sesamolie, 1/2 tl knoflookpoeder en een snuf peper en zout. Snijd 400 gr kipfilet of kipdij in hapklare stukjes en meng door de marinade.
  • Bestrooi de gemarineerde kipstukjes met 2 el bloem en meng goed door elkaar. Laat even een half uurtje marineren.
  • Snijd ondertussen 150-200 gr kastanje champignons in partjes of kwartjes en snijd 1 paprika in blokjes. Snijd tevens 2 sjalotjes fijn.
  • Bak de stukjes kip in een scheut olie tot ze gaar en bruin zijn op middelhoog vuur. Haal uit de pan of wok en zet even weg.
  • Doe de sjalotjes, champignons en paprika in dezelfde pan en (roer)bak enkele minuten in een beetje olie. Doe vervolgens de kip stukjes er weer bij en de (gehakte) cashewnoten.
  • Voeg 2 el oestersaus toe en meng alles goed door elkaar. Serveer met in ringetjes gesneden lente-ui, extra cashewnoten en eventueel wat rode peper. Lekker met witte rijst!

Ingrediënten en marinade ajam cashew Kip cashew makenKip cashew recept Kip cashew

Misschien valt dit ook in de smaak