Home Erik's Asia Kip cashew

Kip cashew

door SmaakMenutie
Kip cashew

Gemarineerde stukjes kip

Deze kip cashew zet je in een handomdraai op tafel. De kipdijfilet hoef je namelijk maar kort te marineren. En terwijl de kip marineert snijd je de groenten. Je kan overigens ook kipfilet gebruiken, maar kipdij is net wat malser. We maakten trouwens al eerder een gerecht wat hier een beetje op lijkt: ajam cabe kering. En misschien doet deze ajam cashew je ook wel een beetje denken aan de Chinese kung po kai. Voor alledrie geldt in ieder geval: altijd serveren met lente-ui en eventueel met rode peper. Mmmm!

Kip cashew

Kip cashew

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 56 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipdijfilet
250 g kastanjechampignons
50 g cashewnoten
2 sjalotten
2 stengels lente-ui
1 rode paprika
1 rode peper (optioneel)
2 el sojasaus
2 el oestersaus
2 el bloem
1 el sesamolie
1/2 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Meng in een kom 2-3 el sojasaus met 1 el sesamolie, 1/2 tl knoflookpoeder en een snuf peper en zout. Snijd 400 g kipdijfilet in hapklare stukjes en meng door de marinade.
  • Bestrooi de gemarineerde kipstukjes met 2 el bloem en meng goed door elkaar. Laat even marineren in de koeling.
  • Snijd ondertussen 250 g kastanjechampignons in partjes of kwartjes en snijd 1 paprika in blokjes. Snipper tevens 1 ui of 2 kleine sjalotten.
  • Bak de stukjes kip in een flinke scheut olie gaar op middelhoog vuur. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Doe extra olie in de pan en bak de champignons op hoog vuur eerst enkele minuten. Voeg vervolgens de sjalot en paprika toe. Roerbak nog enkele minuten mee. 
  • Voeg tot slot de kip weer toe aan de pan samen met een handje (gehakte) cashewnoten. Voeg 2-3 el oestersaus toe en meng grondig door het geheel.
  • Serveer met witte rijst, in ringetjes gesneden lente-ui en optioneel rode peper. Voeg naar smaak extra cashewnoten toe.

Ingrediënten en marinade ajam cashew Kip cashew maken Kip cashewKip met cashewnotenKip cashew recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

10 reacties

Bregje 2 juni 2020 - 19:39

Ik woon met mijn gezin in Zuid-Afrika. Wij zitten al 68 dagen, om in het thema te blijven, in een pittige lockdown. Tijdens deze periode heb ik kennisgemaakt met jullie site. Maak meerdere malen per week een van jullie recepten. Altijd leuk om te doen én lekker. Kook gezien de situatie hier altijd het dubbele. Weet dan ook zeker, dat ze morgen in het township deze kip cashew heerlijk zullen vinden. Net zoals de rendang, gyros en saté van deze week.

Reply
SmaakMenutie 3 juni 2020 - 14:23

Hoi Bregje, bedankt voor je berichtje! Ontzettend leuk om te horen dat onze recepten zover de grens over gaan 🙂 En leuk dat je er al een aantal gemaakt hebt en ze in de smaak vallen. Fijn! Succes in deze lastige tijd en hopelijk staat er nog genoeg lekkers op de website voor de aankomende tijd. Stay safe!

Reply
Ron 17 februari 2021 - 19:18

Ik ga m proberen, maar denk alleen dat er wel gula djawa / bruine suiker of honing bij moet?

Reply
SmaakMenutie 18 februari 2021 - 10:18

Nee hoor Ron, dat is (wat ons betreft) niet nodig! Maar voel je vooral vrij om het wel te doen 🙂

Reply
Suzan 23 augustus 2021 - 18:27

Het was heerlijk! Wel heb ik wat meer marinade gemaakt want ik vond t wat weinig.

Reply
SmaakMenutie 24 augustus 2021 - 10:40

Fijn dat je ervan genoten hebt Suzan!

Reply
John meeuws 31 juli 2022 - 10:10

Hoi lijkt me een heerlijk recept, maar wat voor soyasaus gebruiken jullie altijd is dat het zelfde als ketjap mvd john meeuws

Reply
SmaakMenutie 2 augustus 2022 - 10:16

Hoi John, wij gebruiken altijd sojasaus van Kikkoman. Maar in principe kan je andere merken ook gebruiken. Ketjap manis is de Indische variant van sojasaus (Japans), echter is dit zoeter en stroperiger dan sojasaus. Geniet ervan!

Reply
Karin 27 november 2022 - 11:13

Wat was dit zalig!! Dit ga ik vaker maken.

Reply
Net 30 november 2022 - 20:23

Het was echt weer zo lekker. Echt een aanrader. Dank jullie wel👍👍👍

Reply