Home Erik's Asia Frikadel pan

Frikadel pan

Indisch gehaktbrood

door SmaakMenutie
Frikadel pan

Moeders recept

Sommige dingen maak ik eigenlijk vrijwel nooit. Waarom niet? Omdat ze gewoon nooit zo smaken als vroeger thuis. Wees eerlijk, je favoriete maaltijd smaakt altijd lekkerder als je moeder het maakt. Maar goed, dat maakt het natuurlijk ook zo leuk om te koken; iedereen heeft zijn eigen ‘authentieke’ recept. Frikadel pan is ook zo’n favoriet van mij. Een echt Hollands Indisch recept. Heel makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes bij iedereen. Eet het met een lekkere frisse groente zoals ketoprak of petjil of, zoals wij het altijd aten, lekker met kimlo. Witte rijst erbij en klaar!

Frikadel pan

Frikadel pan

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 64 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 300 g kruimige aardappelen
  • 1 blikje leverpastei (56 g)
  • 4 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek (optioneel)
  • 1/2 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Kook 300 g aardappelen 15 minuten in een laagje water. Giet af en stamp fijn. Laat even afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe 500 g gehakt met de gestampte aardappelen, 1 blikje leverpastei, een flinke snuf zout en peper, 2-3 el ketjap manis en een 1/2 tl nootmuskaat in een kom en kneed alles goed samen. Je kan eventueel nog 1 tl sambal oelek toevoegen als je van wat pit houdt.
  • Neem een ovenschaal en maak een half ronde bal van het gehakt. Bestrijk vervolgens met extra ketjap manis en maak gleufjes met een vork. Wees niet te zuinig.
  • Plaats het gehakt nu 20-25 minuten in de oven. That's it! Lekker met chilisaus.

Ingrediënten frikadel pan Frikadel pan makenFrikadel pan Frikadel pan recept Indische frikadel pan

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

16 reacties

Marja Lievelt 14 september 2018 - 18:16

Wat leuk zeg mijn moeder gebruikte ook altijd leverpastei vroeger. Ik heb deze nagemaakt en het smaakte precies naar vroeger. ik had het al lang niet meer gegeten, bedankt voor het recept. m.vr.gr. Marja

Reply
SmaakMenutie 15 september 2018 - 10:38

Hoi Marja, nou wat ontzettend leuk om te horen dat wij niet de enige waren die leverpastei gebruikten 🙂 Het blijft een heerlijk gerecht en maken het nog geregeld. Graag gedaan! Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Esmee 17 december 2018 - 17:49

Hej! Wat eten jullie bij dit gerecht? Bijvoorveeld aardappels of rijst en groentes? Eten jullie het warm of koud? Mvg, Esmee

Reply
SmaakMenutie 18 december 2018 - 09:08

Hoi Esmee, eet het met een lekkere frisse groente zoals ketoprak of petjil of, zoals wij het altijd aten, lekker met kimlo. Allen zijn op de website terug te vinden 🙂 Wij adviseren er witte rijst bij te serveren. En frikadel is warm het allerlekkerst! Eet smakelijk alvast! Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Nico 10 maart 2019 - 16:47

Hoi Erik, dit vindt ik leuk. Zo maak ik hem ook al jaren (heb ook indische roots). Maar als je er een uitje en wat knoflook erbij doe dan is hij koud ook erg lekker, tussen een volkoren boterham zo uit het vuistje, smullen.
Groet Nico

Reply
SmaakMenutie 12 maart 2019 - 11:47

Hoi Nico, nou wat leuk om te horen! En klinkt heerlijk tussen een boterham, goed idee! Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
elly 25 april 2019 - 15:55

wat voor een gewoon sausje kan j er bijnemen (b. chilisaus of loempiasaus maar gewoon bekende sausen

Reply
SmaakMenutie 27 april 2019 - 11:08

Hoi Elly, je kan erbij eten wat jezelf lekker vindt! Dus inderdaad chilisaus of sambal bijvoorbeeld. Eet smakelijk!

Reply
Sylvia 12 augustus 2019 - 19:42

Wat leuk!
Dit recept heb ik leren maken met een blikje corned beef en ipv aardappelen een beetje paneermeel en een ei.
Binnenkort wil ik deze variant ook uitproberen.

Overigens, complimenten voor de site! Ziet er geweldig uit (en vooral lekker…)

Reply
SmaakMenutie 16 augustus 2019 - 11:55

Hoi Sylvia, ja frikadel pan heeft vele varianten 😉 Die met corned beef lijkt me ook lekker. Thanks voor het compliment, leuk om te horen :)!

Reply
Sam K. 24 oktober 2020 - 17:18

Heerlijk ?, komt dicht in de beurt welke wij in de familie maken. Wij aten het vroeger als jonge kinderen als bijgerecht bij rijst en soep. Nu serveer ik het als mijn kinderen ziek zijn ?.

Reply
SmaakMenutie 26 oktober 2020 - 11:27

Leuk dat het bijna hetzelfde recept is Sam! Jij geeft het weer door aan jouw kids en maken op deze manier ook weer herinneringen, mooi! 🙂

Reply
Karin 7 juli 2021 - 11:30

Leuk recept ga ik eens voor mijn klanten maken! Nu leggen jullie hem in een groet schaal, zou het ook in cake vorm oid kunnen of is dat ivm het verlies aan vocht niet aan te raden?

Reply
SmaakMenutie 11 juli 2021 - 15:19

Kan prima in cakevorm hoor Karin! Hopelijk genieten de klanten ervan 🙂

Reply
Miek Von Harenberg 23 januari 2024 - 14:58

Hoi Tim en Erik, eerst een geweldig groot compliment voor de site en jullie heerlijke gerechten. Een feestje 🥳 Ik ben een groot fan en mijn familie inmiddels ook, zij nuttigen tenslotte wat ik op tafel zet. Nu vraag ik me af of je frikadel pan na bereiding ook kan/mag invriezen? Zie jullie reactie graag tegemoet.

Reply
SmaakMenutie 23 januari 2024 - 17:05

Wat leuk om te horen Mieke, bedankt voor het mooie compliment! Fijn dat jullie zo van onze recepten genieten. Frikadel pan kan je prima invriezen, laat het rustig ontdooien en opwarmen kan in de magnetron. Geniet ervan!

Reply