Home Pasta Ove(n)rheerlijke lasagne bolognese met bechamelsaus

Ove(n)rheerlijke lasagne bolognese met bechamelsaus

door SmaakMenutie

Kliekjes

Wat als je twee weken op vakantie gaat en je hebt nog een koelkast vol met dingen liggen die op moeten? Toegegeven, het was misschien wel mazzel, maar het resultaat is een superlekkere lasagne met spekjes, gehakt en heerlijke bechamelsaus! Deze móet je echt een keer proberen want hij is echt bellissimaaa. Niet moeilijk en zo klaar 🙂

Zelfgemaakte lasagne met bechamelsaus

Lasagne bolognese met bechamelsaus

Wat als je twee weken op vakantie gaat en je hebt nog een koelkast vol met dingen liggen die op moeten? Toegegeven, het was... Pasta Lasagne bolognese met bechamelsaus, pasta, ovenschotel Italiaans Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 17 keer gestemd )

Ingrediënten

8 lasagnebladen
300 gr rundergehakt
100 gr spekblokjes
200 ml witte wijn
1 bol mozzarella
2 uien
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
100 gr geraspte kaas (bijvoorbeeld Parmezaanse kaas)
Voor de bechamelsaus
100 gr Gruyère kaas
50 gr boter
50 gr bloem
400 ml melk
1/2 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180-190 graden.
  • Snijd 2 uien en 2 tenen knoflook in kleine stukjes en fruit kort aan in een flinke scheut olijfolie.  Voeg de spekjes toe en bak deze 1 minuutje mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het geheel op middelhoog vuur tot het gehakt bruin is gekleurd.
  • Voeg 2 in kleine stukjes gesneden stengels bleekselderij toe en bak deze even kort mee (1 à 2 minuten). Voeg de tomatenblokjes toe en 200 ml witte wijn. Laat het geheel inkoken tot het wat dikker is. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes.
  • Ondertussen gaan we de bechamelsaus maken. Verwarm in een steelpannetje 50 gr boter op matig vuur. Laat de boter niet bruin worden. Voeg 50 gr bloem toe en roer met een garde goed door elkaar. Na een minuutje is de bloem opgenomen door de boter. Voeg nu ongeveer 100 ml melk toe, een halve tl nootmuskaat en een snuf peper en zout.
  • Voeg in 3 etappes van 100 ml melk de rest van de melk toe. Tot slot voeg je 100 gr geraspte Gruyère kaas toe. Blijf roeren tot de saus dik genoeg is.
  • Vet een ovenschaal in en begin met een laagje gehaktmengsel. Dan de lasagnebladen en daarbovenop een laag bechamelsaus. Vervolgens de in dunne plakjes gesneden mozzarella en daarbovenop weer wat gehakt. Nu de volgende laag lasagnebladen, wederom bechamelsaus, gehakt en vervolgens een riante laag geraspte kaas.
  • Schuif het gerecht 30 tot 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. That's it! Buon appetito!

Lasagne receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Ria 7 november 2019 - 18:31

Wat een geweldig en lekker recept! Vandaag klaar gemaakt in 1 woord verrukkelijk!

Reply
SmaakMenutie 8 november 2019 - 11:53

Hoi Ria, bedankt voor je reactie. Fijn dat je van de lasagne genoten hebt! 🙂

Reply