8,3K
Bladen uit de oven
Eerder maakten we al deze heerlijke lasagne Bolognese. Vandaag maken we lasagne al forno (Italiaans voor bladen uit de oven). In plaats van Parmezaanse of geraspte kaas maken we ‘m af met heerlijke plakjes mozzarella. Uiteraard mag de zelfgemaakte bechamelsaus niet ontbreken. De vulling is in 20 minuutjes klaar en de rest van het werk laat je de oven doen!
9 reacties
Hoi Eric en Tim, Dit is echt een top recept. Heel erg lekker. Ik heb 1 ingrediënt een klein beetje veranderd. In plaats van tomatenblokjes heb ik twee tomaten in blokjes gesneden en aangevuld met geroosterde ee gepureerde paprika’s. Die heb ik meestal in de vriezer liggen als basis voor soep of saus.
Hartelijke groet, Elle-Chris
Leuk om te horen Elle-Chris! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂 En goed idee die paprika’s!
Heeeeerlijk. Dit wordt een blijvertje. Ipv tomatenblokjes heb ik tomato frito van Heinz gebruikt, is net wat zoeter. Geen verse basilicum in huis en vervangen door Italiaanse kruiden. Heb het recept verdubbeld en er met 7 personen van gegeten en het viel goed bij degenen die vandaag op het ijs hebben gestaan. Was mijn eerste recept van jullie site .. maar ik kom weer terug.
Fijn dat iedereen ervan genoten heeft Jannie! Dat ging er vast in als zoete koek na al die inspanningen op het ijs 🙂
Zo de knetters! Deze was weer heerlijk jongens! Dubbele hoeveelheid met 2 volwassenen en 4 vreetschuren van jonge zoons helemaal op!😅😁👍👍👍
O ja, 1 aanmerking: de bereidingstijd was bij mij echt wel 40 minuten terwijl ik de groenten al gesneden had. Als je goed naar het recept kijkt kan het ook nooit in 20 minuten, want voor het sudderen staat alleen al 17-22 minuten…
Een heerlijk recept! Maar kun je het ook een dag van tevoren maken? Of in elk geval grotendeels? Of is dat niet mogelijk?
Het kan zeker een dag van tevoren gemaakt worden, maar vers is wel het allerlekkerst 🙂
Lekkere Lasagne, heb het gehakt en de spekjes los gebakken en vervolgens alle stappen doorlopen. Ik wilde een gladde saus dus het mengsel met de wortel en tomatenblokjes door de keukenmachine gedaan. Vervolgens gehakt en spekjes toegevoegd. Door de bechamelsaus nog 50gr parmezaan gedaan. En in de oven de laatste 7 minuten onder de grill voor een lekker bruin korstje. Dit is een blijvertje.