Home Pasta Lasagne al forno

Lasagne al forno

door SmaakMenutie

Bladen uit de oven

Eerder maakten we al deze heerlijke lasagne Bolognese. Vandaag maken we lasagne al forno (Italiaans voor bladen uit de oven). In plaats van Parmezaanse of geraspte kaas maken we ‘m af met heerlijke plakjes mozzarella. Uiteraard mag de zelfgemaakte bechamelsaus niet ontbreken. De vulling is in 20 minuutjes klaar en de rest van het werk laat je de oven doen!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Lasagne al forno

Lasagne al forno

Eerder maakten we al deze heerlijke lasagne Bolognese. Vandaag maken we lasagne al forno (Italiaans voor bladen uit de oven). In plaats van... Pasta Lasagne al forno European Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.4/5
( 20 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g tomatenblokjes (1 blikje)
300 g rundergehakt
100 g spekjes
15 g verse basilicum (1 bakje)
1 pak lasagnebladen
1 bol mozzarella
1 runderbouillonblokje
1 ui of sjalot
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
1/2 winterpeen
150 ml rode wijn

Voor de bechamelsaus
300 ml melk
50 g bloem
50 g boter
1/2 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
  • Snijd 1 ui of sjalot en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze even aan op middelhoog vuur in wat olijfolie. Voeg 100 gr spek(reepjes) toe en bak deze even mee.
  • Voeg een 1/2 geraspte of fijngesneden winterpeen toe samen met 2 in kleine stukjes gesneden stengels bleekselderij en bak alles enkele minuten mee op matig vuur.
  • Voeg nu 300 gr rundergehakt toe en bak al omscheppend mee tot het gehakt bruin is.
  • Schenk 1 glas rode wijn van 150 ml toe aan het geheel samen met 1 verkruimeld runderbouillonblokje en een goede suf zout en peper. Roer goed door elkaar en laat op middelhoog vuur een minuut of 7 sudderen tot de wijn grotendeels is opgenomen.
  • Voeg nu 1 blikje tomatenblokjes toe van 400 gr en schep alles even goed om. Laat 10-15 minuten sudderen.
  • Maak ondertussen de bechamelsaus door 50 gr boter te laten smelten in een steelpannetje om laag vuur.
  • Voeg als de boter gesmolten is 50 gr bloem toe en roer tot de bloem is opgenomen (dit gaat heel snel). Voeg in een paar etappes 300 melk toe en blijf roeren tot de saus gebonden is. Roer op het laatst een 1/2 tl nootmuskaat door de saus.
  • Vet een kleine ovenschaal (ca. 25x15 cm) in en begin met een laagje gehakt. Vervolgens een paar blaadjes basilicum en vervolgens een laagje bechamelsaus. Daarbovenop gaan de lasagnebladen. Dit herhaal je nogmaals.
  • Snijd als laatste de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de schaal. Plaats nu ongeveer 30 minuten in de oven of tot de kaas mooi is verkleurd. Buon appetito!

Saus lasagne al forno Mozzarelle lasagne al forno Lasagne al forno recept

Misschien valt dit ook in de smaak