Witte saus
Deze basissaus uit voornamelijk de Franse en Italiaanse keuken maak je heel eenvoudig zelf. Je hebt dan ook maar 3 ingrediënten nodig: boter, bloem en melk. Oké, en een beetje nootmuskaat. Bechamelsaus, of witte saus, is vernoemd naar de Franse hoveling Louis de Béchameil uit de 17e eeuw. De romige saus smaakt heerlijk bij pasta en groenten als bloemkool en broccoli, en is onmisbaar in deze heerlijke lasagne bolognese. Door er overigens een eidooier en wat Gruyère kaas aan toe te voegen ontstaat de beroemde mornaysaus.
4 reacties
Het is wel belangrijk om de roux even te laten garen voordat je de melk erbij doet. Een minuutje laten pruttelen op niet te hoog vuur totdat er wat lichter gekleurde bubbeltjes ontstaan en het een beetje zanderig wordt. Ook hier geldt weer dat het niet bruin moet worden. Dan verder het recept volgen. En zout niet vergeten
Op onze manier is het ook gelukt, maar thanks voor de tip Marloes! 🙂
Je kunt ook alles in 1 keer in de pan doen, zelf de boter hoef je niet apart smelten, en dan als de saus ‘bubbelt’ dit in ieder geval 2 minuten laten bubbelen om de bloem te ‘gaten’. En klaar is het. Helemaal simpel.
Ga vooral door met jullie site! We genieten iedere week wel van 1 van jullie recepten?.
Bedankt voor de tip, deze methode kenden wij niet! En bedankt voor het compliment, leuk dat jullie van onze recepten genieten 🙂