Wereldberoemde saus
Eerder maakten we al een snelle pasta bolognese, maar een lasagne met de wereldberoemde saus uit Bologna ontbrak nog op de website. Deze bolognese saus, oftewel ‘ragù alla Bolognese’ maken wij van tomaten met rundergehakt, bleekselderij en winterpeen. En voor extra smaak voegen we spekblokjes toe. Uiteraard gebruiken we verse lasagnebladen en maken we de bechamelsaus zelf. Het geheel maken we af met twee soorten kaas (Parmezaanse en mozzarella).
16 reacties
Wat een geweldig en lekker recept! Vandaag klaar gemaakt in 1 woord verrukkelijk!
Hoi Ria, bedankt voor je reactie. Fijn dat je van de lasagne genoten hebt! 🙂
Ik gisteren gemaakt , ooooooooooHEERLIJK, Die ga ik vaker maken!
Leuk om te horen Dylano! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
Eergisteren heb ik het gemaakt en we hebben er 2 dagen van gegeten. Heerlijk ik maak het ju opnieuw om in te vriezen. Een aanrader! (Ik heb wel zelf wat Italiaanse kruiden bij het gehakt gedaan, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak :))
Fijn dat jullie 2 dagen van de lasagne hebben kunnen genieten, heerlijk 🙂
Zoiets doe ik ook. Alleen mijn topping bestaat uit crèmefraisch waar ik de kaas doorheen spatel. Wordt een stroef toeren eventueel wat vloeibare slagroom erbij om het losser te krijgen. Dat spatel ik erover. Het vet uit de kaas mengt zich goed met het vet in de room. Dan heb je niet zo’n harde zoute topping maar een zacht zoute romige. Wel bakken tot het goudgeel is op sommige plekken
Ja dat kan inderdaad ook Franzis, gaan we een keer proberen!
Precies gemaakt zoals het recept en het was echt heerlijk!! Deze gaan we zeker nog vaker eten! Echt super.
Leuk om te horen Lisa! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
Ondanks het feit dat ik deze versie van de Lasagne wel lekker vond vind ik de toevoeging van de spekjes geen verbetering. Het typisch Italiaanse van het gerecht gaat er mee weg. Wel voeg ik iets meer Italiaanse kruiden toe, ook voor dat typische
Fijn dat ons recept in de smaak viel Piet! Wij vinden de spekjes juist wel een toevoeging (om het een bite te geven), maar laat ze de volgende keer gerust achterwege. Net wat jij lekker vindt 🙂
Ik heb altijd geleerd dat bechamelsaus minimaal 20 minuten op het vuur moet staan ivm een bloemsmaak. Jullie variatie was binnen no-time klaar. Ik vond het ook nog erg naar bloem smaken en heb het toch maar langer op het vuur laten staan. Doe ik iets verkeerd? Ipv een bouillonblokje heb ik gewoon wat extra zout gebruikt.
De lasagne staat nu in de oven, ben erg benieuwd ?
Hi Sanne, die 20 minuten “regel” is ons onbekend maar als je het teveel naar bloem vindt smaken is het natuurlijk uitstekend om het wat langer op het vuur te laten staan 😉 Geniet ervan!
Het was héérlijk! Zelfs de kinderen hebben er goed van gegeten ?
Dat horen we graag Sanne, fijn dat iedereen ervan gesmikkeld heeft 🙂