Home Vlees en kip Kip Parmezaan in tomatensaus

Kip Parmezaan in tomatensaus

door SmaakMenutie

Oostenrijk meets Italië

Zijn jullie ook zo gek op kipschnitzels? Je kan ze kant-en-klaar kopen bij de supermarkt. Maar veel leuker (en lekkerder) is het natuurlijk om ze zelf te maken. Het kost je hooguit 10 minuutjes extra werk. Vandaag maken we de schnitzels met een krokant Parmezaans jasje. Net als wat we al eerder deden met deze kipnuggets. Daarnaast geven we een Italiaanse twist aan de schnitzel door deze te beleggen met mozzarella en te laten sudderen in pastasaus. Heerlijk met spaghetti of een andere pasta. Maar het kan ook uitstekend met rijst of aardappeltjes met een frisse salade.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Kip Parmezaan in tomatensaus

Kip Parmezaan in tomatensaus

Zijn jullie ook zo gek op kipschnitzels? Je kan ze kant-en-klaar kopen bij de supermarkt. Maar veel leuker (en lekkerder) is het natuurlijk om ze zelf... Vlees en kip Kip Parmezaan in tomatensaus European Print dit recept
Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 7 keer gestemd )

Ingrediënten

450 g kipfilet (2 stuks)
400 g pastasaus naar keuze
50 g paneermeel
50 g bloem
25 g Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
1 bol mozzarella
1 ui
1 ei
Verse basilicum (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Snijd 2 kipfilets in tweeën en sla ze ietwat platter (net als met een schnitzel).
  • Zet nu drie diepe borden klaar. De eerste is voor de bloem (circa 50 gr), in de tweede klop je een eitje los en de derde gebruik je voor een mix van 50 gr paneermeel en 25 gr Parmezaanse kaas.
  • Wentel nu de kipfilets eerst door de bloem, zorg dat ze goed bedekt zijn en schud de rest los van de kip. Daarna haal je ze door het ei en tot slot door het paneermeel- en Parmezaanse kaasmengsel.
  • Bak op middelhoog vuur in een laagje olie tot ze mooi rondom goudbruin zijn. Dit duurt circa 6-8 minuten. Afhankelijke van de dikte van de kip.
  • Snijd ondertussen 2 tenen knoflook fijn en snipper 1 ui.
  • Zodra de kip(schnitzels) klaar zijn leg je deze even apart en fruit je de knoflook en ui even een minuutje aan in dezelfde pan. Giet nu 400 gr pastasaus naar keuze erbij en breng tegen de kook aan.
  • Plaats de kip terug in de pan en beleg de kipfilets met plakjes mozzarella. Plaats het geheel 12-15 minuten in de oven. Thats's all. Serveer met spaghetti en verse basilicum of aardappeltjes met een frisse salade.

Recept kip Parmezaan Kip Parmezaan maken Kip Parmezaanse kaas korst Kip met Parmezaanse kaas korst Krokante kip Parmezaan in tomatensaus Kip Parmezaan kaas

TIP

Je kan de kip met de saus ook in een ovenschaal doen in plaats van in een oven-bestendige pan.

Misschien valt dit ook in de smaak