Batavia
Niks zo fijn als een rijkgevulde maaltijdsoep die je ook nog eens in een half uur op tafel zet. Daarom vandaag, na onder andere de tom kha kai en soto, weer een waanzinnig lekker soepje: laksa Betawi. In Azië refereert laksa aan een soep met noedels. Vooral in Maleisië heb je tal van variaties. De ‘onze’ komt uiteraard uit Indonesië. Batawi verwijst namelijk naar het vroegere Batavia. Hetgeen tegenwoordig Jakarta heet. We maakten trouwens al eens eerder gerechten met verwijzing naar Betawi. Deze heerlijke ajam Betawi en deze soto Betawi. Serveer met gebakken uitjes, een schijfje limoen, kroepoek en extra sambal naar smaak. Aan de slag!
25 reacties
Beste Tim en Erik, wat een smakelijke site,ben nu ongeveer 1jaar op jullie site en ben echt onder de indruk van de heerlijke gerechten. Zeker de Aziatische zijn fantastisch. Maak er een kookboek van, dat verdienen jullie. Ga zo door, top!
Bedankt voor het grote compliment Ron, leuk te horen dat je zo geniet van onze recepten 🙂 En dat kookboek komt er zeker!
Heerlijke soep! Zelfs mijn zoontje vond het lekker.
Groot compliment als zelfs de kids het lekker vinden Chant, leuk! 🙂
Ik ben door vriendin met Indische roots attent gemaakt op jullie site. Ik heb al verschillende recepten gemaakt en allemaal even goed. Wanneer gaan jullie een kookboek uitgeven met deze recepten? Ik neem mijn petje af voor jullie.
Heel erg bedankt voor het compliment Petra, leuk om te horen dat onze recepten zo in de smaak vallen! Kookboek volgt hopelijk snel! 🙂
Wat een heerlijk gerecht. De bouillon maakt het verrukkelijk!
De nieuwsbrief op zondag geeft me vaak weer een idee wat te gaan koken die week. Bedankt voor al die heerlijke recepten.
Dat vinden we heel leuk om te horen Marlein, fijn dat het je de nodige inspiratie geeft. Bedankt voor je leuke bericht 🙂
Gisteren deze laksa Betawi gemaakt…….super lekker!! Echt voor herhaling vatbaar.
Groetjes Jeanine
Wat leuk om te horen Jeanine! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
Vroeger toen ik in Indonesië(Jakarta)woonde aten we Laksa bijna elke week en natuurlijk andere gerechten. Dit lijkt me een goede recept, zal van de week eens uitproberen. Bedankt.
Hoi Erik en Tim
Ik ben al enige tijd fan van jullie site
Heerlijke recepten en goed om te maken.
Maak een kookboek zou ik zeggen, ga zo door.
De complimenten van mij
Grt van Carolina