Home Erik's Asia Beef bulgogi (Koreaans gegrild rundvlees)

Beef bulgogi (Koreaans gegrild rundvlees)

door SmaakMenutie
Beef bulgogi

Vuurvlees

Beef bulgogi is een in Korea zeer populair (barbecue)gerecht van rundvlees, dat letterlijk vuurvlees betekent. Aangezien het van oudsher boven het open vuur gegrild wordt. Wij kiezen voor biefstuk dat we zelf in smalle reepjes hebben gesneden. Maar voorgesneden biefstukpuntjes of runderreepjes kunnen ook prima. Vervolgens wordt het vlees minimaal 1 uur gemarineerd in de heerlijke bulgogi saus bestaande uit onder meer sojasaus, gember en peer (ja, je leest het goed) en dé smaakmaker: gochujang, een Koreaanse chili pasta. Verrassend genoeg verkopen de grote supermarkten dit gewoon in de winkel. Maar uiteraard kan je het ook vinden bij elke toko. Toch niet te koop bij jou in de buurt? Dan is sambal oelek het beste alternatief. Na het marineren grill je het vlees kort aan. Serveer met witte rijst en kimchi (Koreaanse gefermenteerde groenten). Heb je de tijd niet voor die laatste, kies dan net als wij voor wat frisse atjar.

Beef bulgogi

Beef bulgogi

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.0/5
( 29 keer gestemd )

Ingrediënten

275 g biefstuk(puntjes)
2 tenen knoflook
1 peer (conference)
1 bos lente-ui
2 el sojasaus
2 el sesamolie
1 el bruine suiker
1 el gochujang (of sambal oelek)
3 cm verse gember
Sesamzaad (optioneel)
Witte rijst

Zo maak je het

  • Rasp een 1/2 peer en doe in een ruime (meng)kom. Voeg ook 1 flinke el bruine suiker toe, 1 (kleine) el gochujang, 2-3 el sojasaus, 2 el sesamolie, 2 geperste tenen knoflook en circa 3 cm geraspte verse gember.
  • Meng alles met een lepel of kleine garde tot een marinade.
  • Snijd circa 275 g biefstuk in smalle reepjes (of gebruik kant-en-klare biefstukpuntjes) en meng door de marinade. Dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren (langer mag ook).
  • Neem een (grill)pan en bak de biefstukreepjes inclusief de marinade al omscheppend in circa 3 minuten gaar.
  • Serveer met 1 bosje in ringen gesneden lente-ui, wat sesamzaad (optioneel) en natuurlijk witte rijst.

Bulgogi receptBulgogi sausBulgogi marinadeBeef bulgogiBulgogi

TIP

Voeg voor wat extra groente kort gekookte broccoliroosjes (of bimi) toe!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!