Home Erik's Asia Beef bulgogi

Beef bulgogi

Koreaans gegrild rundvlees

door SmaakMenutie
Beef bulgogi

Vuurvlees

Beef bulgogi is een in Korea zeer populair (barbecue)gerecht van rundvlees, dat letterlijk vuurvlees betekent. Aangezien het van oudsher boven het open vuur gegrild wordt. Wij kiezen voor biefstuk dat we zelf in smalle reepjes hebben gesneden. Maar voorgesneden biefstukpuntjes of runderreepjes kunnen ook prima. Vervolgens wordt het vlees minimaal 1 uur gemarineerd in de heerlijke bulgogi saus bestaande uit onder meer sojasaus, gember en peer (ja, je leest het goed) en dé smaakmaker: gochujang, een Koreaanse chili pasta. Verrassend genoeg verkopen de grote supermarkten dit gewoon in de winkel. Maar uiteraard kan je het ook vinden bij elke toko. Toch niet te koop bij jou in de buurt? Dan is sambal oelek het beste alternatief. Na het marineren grill je het vlees kort aan. Serveer met witte rijst en kimchi (Koreaanse gefermenteerde groenten). Heb je de tijd niet voor die laatste, kies dan net als wij voor wat frisse atjar.

Beef bulgogi

Beef bulgogi

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.8/5
( 60 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 275 g biefstuk(puntjes)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 peer (Conference)
  • 1 bos lente-ui
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el gochujang (of sambal oelek)
  • 3 cm verse gember
  • Sesamzaad (optioneel)
  • Witte rijst

Zo maak je het

  • Rasp een 1/2 peer en doe in een ruime (meng)kom. Voeg ook 1 flinke el bruine suiker toe, 1 (kleine) el gochujang, 2-3 el sojasaus, 2 el sesamolie, 2 geperste tenen knoflook en circa 3 cm geraspte verse gember.
  • Meng alles met een lepel of kleine garde tot een marinade.
  • Snijd circa 275 g biefstuk in smalle reepjes (of gebruik kant-en-klare biefstukpuntjes) en meng door de marinade. Dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren (langer mag ook).
  • Neem een (grill)pan en bak de biefstukreepjes inclusief de marinade al omscheppend in circa 3 minuten gaar.
  • Serveer met 1 bosje in ringen gesneden lente-ui, wat sesamzaad (optioneel) en natuurlijk witte rijst.

Bulgogi receptBulgogi sausBulgogi marinadeBeef bulgogiBulgogi

TIP

Voeg voor wat extra groente kort gekookte broccoliroosjes (of bimi) toe!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

7 reacties

Jules 19 mei 2023 - 15:39

Hoi! Vaak maak ik recepten van jullie website en ik ben erg enthousiast! Ik denk dat jullie misschien wel mijn favoriete go-to zijn voor inspiratie voor het avondeten.
Nu wil ik graag deze Beef bulgogi maken, maar kan in deze tijd in de supermarkt geen peer krijgen. Wat zou een goed alternatief zijn? Misschien appel?
Dank voor alle lekkere inspiratie! Groetjes, Jules

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2023 - 10:40

Leuk om te horen Jules! Peer is in dit gerecht echter heel essentieel, wellicht bij de groenteboer?

Reply
Lenny 12 juli 2023 - 16:12

Dit vinden wij enorm lekker, met een rawit erdoor en smikkelen maar. Top !

Reply
Lien 25 september 2023 - 20:23

In plaats van een peer kun je kijken bij de Lidl naar een peerappel, ze zijn per stuk verpakt . Zien er uit als een lichtgele appel maar smaken als een peer . Deze is uitermate geschikt voor de koreaanse gerechten omdat die wat harder is dan onze peren .

Reply
Sandra Hertog 30 september 2023 - 17:00

Goedemiddag,
Als ik 420 gram vlees neem hoeveel keer de marinade is het dan alvast bedankt.

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2023 - 10:07

Daar red je het ook wel mee hoor! Je kan hooguit een beetje ketjap toevoegen 🙂

Reply
Nathalie 25 februari 2024 - 20:38

Weer een heerlijk gerecht! De peren in de supermarkt waren nog te hard. Maar met peer uit blik was het ook heerlijk!

Reply