Vuurvlees
Beef bulgogi is een in Korea zeer populair (barbecue)gerecht van rundvlees, dat letterlijk vuurvlees betekent. Aangezien het van oudsher boven het open vuur gegrild wordt. Wij kiezen voor biefstuk dat we zelf in smalle reepjes hebben gesneden. Maar voorgesneden biefstukpuntjes of runderreepjes kunnen ook prima. Vervolgens wordt het vlees minimaal 1 uur gemarineerd in de heerlijke bulgogi saus bestaande uit onder meer sojasaus, gember en peer (ja, je leest het goed) en dé smaakmaker: gochujang, een Koreaanse chili pasta. Verrassend genoeg verkopen de grote supermarkten dit gewoon in de winkel. Maar uiteraard kan je het ook vinden bij elke toko. Toch niet te koop bij jou in de buurt? Dan is sambal oelek het beste alternatief. Na het marineren grill je het vlees kort aan. Serveer met witte rijst en kimchi (Koreaanse gefermenteerde groenten). Heb je de tijd niet voor die laatste, kies dan net als wij voor wat frisse atjar.