Home Erik's Asia Spicy! Sambal goreng telor

Spicy! Sambal goreng telor

door SmaakMenutie

Gebakken eitjes

Houd je van pittig? Dan is dit echt een gerecht voor jou! Dit Indische gerecht bestaat uit gebakken (goreng) eitjes in een heerlijke pittige saus. Je kan ‘m zo scherp maken als je zelf wil. Als wij bij de toko dit gerecht bestelden, dan is het vaak nog veel pittiger, maar dat komt doordat de eitjes al een langere tijd in de saus liggen en daardoor goed ingetrokken is. Persoonlijk moet ik dan wel even een slok water nemen om de pittigheid te blussen ­čśŤ Serveer de eitjes als onderdeel van je rijsttafel. Reken op minimaal een half eitje per bord!

Sambal goreng telor

Sambal goreng telor

Houd je van pittig? Dan is dit echt een gerecht voor jou! Dit Indische gerecht bestaat uit gebakken (goreng) eitjes in een heerlijke pittige saus. Je kan... Erik's Asia Sambal goreng telor, Indische hete eieren Indisch Print dit recept
Personen: 4-8 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorie├źn 20 grams Vet
Beoordeling 4.0/5
( 37 keer gestemd )

Ingredi├źnten

4-8 eieren
3 sjalotten
3 tenen knoflook
1 rode peper
2 tl sambal (of meer)
1 tl laos
1 tl trassi
1 tl gulu djawa
1 stengel sereh
1 salam blad (laurier)
160 ml kokosmelk

Zo maak je het

  • Kook 4 tot 8 eitjes in 12 minuten hard. Laat afkoelen, pel ze en droog ze met keukenpapier.
  • Doe een laagje olie van ongeveer 1 cm in de wok en bak de eitjes op middelmatig vuur rondom in enkele minuten enigszins goudbruin. Dit zorgt ervoor dat ze (extra) stevig blijven. Laat ze uitlekken op keukenpapier en maak de wok schoon.
  • Snijd 3 kleine sjalotjes, 3 tenen knoflook en 1 rode peper ragfijn (of gebruik de keukenmachine). Meng hier grondig 1 tl trassi en 1 tl laos doorheen. Doe nieuwe olie in de wok en fruit een minuutje aan.
  • Voeg 1 tl gulu djawa toe samen met 160 ml kokosmelk. Voeg ook een stengel sereh (gekneusd en gevouwen) toe samen met 1 salam blad (laurier). Roer er tevens 2 flinke tl sambal oelek door.
  • Voeg nu de eitjes toe en laat het geheel 10 minuutjes sudderen terwijl je de saus af en toe over de eitjes schep. Proef of het pittig genoeg is. Voeg gerust extra sambal toe als je van echt spicy houdt!

Sambal goreng telor boemboe Sambal goreng telor receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

12 reacties

Patty 11 april 2018 - 16:01

Net gemaakt voor morgen, kan het lekker intrekken. De saus is alvast heerlijk, heb er 4 flinke theelepels sambal ingedaan….
Bedankt weer voor het recept! Groetjes, Patty

Reply
SmaakMenutie 11 april 2018 - 16:05

Heerlijk Patty! Goed dat je het een nachtje laat intrekken. Wordt het nog pittiger! Geniet ervan ­čÖé Groetjes, Tim

Reply
Fred 17 november 2019 - 17:35

Eieren gemaakt .. zo makkelijk en smaakvol .. heerlijk… bedankt voor het recept

Reply
SmaakMenutie 18 november 2019 - 15:28

Leuk om te horen Fred, fijn dat ze in de smaak vielen. Bedankt voor het compliment!

Reply
Annemiek 20 november 2019 - 08:56

Ik heb de eieren gisteren gemaakt. De smaak was geweldig, alleen was mijn saus toch niet zo rood als bij jullie op de foto. Door de kokosmelk was hij bleker. Hoe krijgen jullie hem zo mooi rood?
En… hoelang kan ik de eieren bewaren in de koelkast?
Alvast bedankt!

Reply
SmaakMenutie 21 november 2019 - 18:44

Hoi Annemiek,
Dan zou ik het gewoon nog langer laten sudderen op een heel laag vuurtje. Dat kan zelfs uren ;). Dan wordt de saus alleen maar roder en roder en trekt de smaak er nog beter in. Overigens ligt het soms ook aan de sambal… maar denk dat wat langer in laten trekken er wel voor zorgt dat de saus mooi rood wordt! Je kan de eitjes een dag of 2 (max. 3 denk ik) bewaren in de koeling.

Succes!

Reply
Annemiek 15 december 2019 - 09:13

Bedankt voor de reactie! Welke sambal gebruiken jullie? Ik heb sambal van Conimex gebruikt.

Reply
SmaakMenutie 15 december 2019 - 10:12

Wij gebruiken sambal oelek van Koningsvogel maar die van Conimex is ook prima voor dit gerecht.

Reply
Joyce 26 januari 2020 - 16:12

De eieren van de week gemaakt, wij vonden ze heerlijk.
En wat een makkie om te maken.
Dit gerecht komt vaker op tafel.
Jullie site ziet er geweldig uit, en makkelijk in gebruik.
Bedankt voor het delen.

Reply
SmaakMenutie 28 januari 2020 - 11:26

Leuk om te horen Joyce, fijn dat de eieren in de smaak vielen. En bedankt voor het compliment! ­čÖé

Reply
Sanneke 3 februari 2020 - 20:04

Was geslaagd! Volgende keer alleen geen dikke kokosmelk gebruiken­čśŐ al was het voor de smaak zelf geen nadeel.
Bedankt weer mannen­čą░

Reply
SmaakMenutie 6 februari 2020 - 20:00

Fijn Sanneke! Leuk om te horen ­čÖé

Reply