Geen kerrie maar curry
Veel mensen denken dat kare ajam een Indische kip-kerrie is. Vooral de gele kleur zorgt voor die verwarring. Maar het gele van dit gerecht komt door de kurkuma (kunjit). Er komt geen kerrie aan te pas. Kare is dus geen kerrie maar curry. En curry is geen kerrie zoals je weet 😉 Dit gerecht heeft wel wat van de Thaise massaman curry. Ook hier gaan (meestal) aardappeltjes in en wordt het vlees gaar gesudderd in de kokosmelk. Net als massaman is dit ook een kruidig en mid-pittig gerecht. Alleen is deze Indische curry wel een stuk sneller klaar omdat er kip in gaat en geen rundvlees zoals in de massaman. Serveer er lekker wat rijst bij en je bent klaar. Easy toch, je zelfgemaakte curry!
7 reacties
Lekker! Ik heb vega kipstukjes gebruikt en ook daarmee was het heerlijk. Dank!
Fijn Bernadette! 🙂
Hoi mannen. Een vraag. Zou ik dit ook kunnen maken met draadjesvlees? Zo ja welke kruiden daarin met het sudderen en wanneer in het recept toevoegen? Beetje experimenteren is best leuk toch…
Hoi Esmar, vooral experimenteren. Leuk! Als je het met rundvlees (sukade- of runderlappen) doet dan zal het wel enkele uren moeten pruttelen. Hoeveelheid kruiden nagenoeg gelijk houden dan. Ben benieuwd!
zijn dit vastkokende aardappelen die hier in gaan?
Zou kiezen voor voorgekookte kruimige aardappelen Ad! 🙂
en gisteren gegeten, super lekker. Voor herhaling zeer zeker vatbaar