Rijkgevuld
Deze heerlijke rijkgevulde pindasoep stond nog niet op de website. Hoogtijd dus om ons recept met jullie te delen. In Nederland kennen wij voornamelijk de Surinaamse (met paprika en aardappel) en Indische variant, die wij maken. Als basis kan je kiezen voor zelf gemalen pinda’s, maar wij gebruiken 100% pure pindakaas. Wel zo makkelijk. Verder voegen we om er een goedgevulde soep van te maken kip, taugé, komkommer, lente-ui en een eitje toe. Serveer eventueel met wat rijst. En liever een vegetarisch soepje? Vervang dan de kippenbouillon voor groente en laat de kip gerust achterwege!
12 reacties
Top recept bedankt weer??
Thanks Wilco, leuk om te horen 🙂
Leuk zeg, weer eens wat anders. Die pure pindakaas, gewoon uit een pot of is er nog wat anders te koop? Groeten fijn weekend. Lia.
Dankjewel Lia! 100% pure pindakaas is te koop bij de supermarkt, dat is het beste. Anders kan je ook wel gewone gebruiken hoor! Check anders even onze AH knop onder de ingrediënten, daar heb ik ‘m ingezet. Fijn weekend!
het was heerlijk! ik heb er rijstnoedels bij gedaan in plaats van rijst en gebakken uitjes eroverheen!
Fijn Inge, lekker hoor! 🙂
Super lekker recept! Alleen ipv gembersiroop een stukje verse gember geraspt. Tot nu toe alles wat ik van jullie heb gemaakt was echt top 😀
Verse gember kan ook heel goed Jente, lekker! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen, leuk om te horen 🙂
Potdomme mannen! Vandaag gemaakt (en geproefd!) voor morgen. Weer een toppertje
Haha leuk om te horen Peter! Geniet er (morgen) van 🙂
Wat een leuk recept zeg! Ik heb hem opgeleukt met kokosmelk, een beetje trassie en in plaats van bosui heb ik rauwe prei genomen. Wat gekookte sperziebonen erdoor en naast de soep heerlijk vers gebakken emping. Heerlijk, dankjewel !
Klinkt heerlijk Gert die toevoegingen! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂