Milder, maar vol smaak
Gele curry pasta is misschien wel de mildste van de drie bekende Thaise curry’s. Maar dat maakt ‘m zeker niet minder lekker.
Waar een groene curry pasta vaak flink pittig is en de rode curry een wat meer kruidige smaak heeft (en ook pittig is hoor), zit geel daar misschien wat tussenin. De zachte gele kleur komt voornamelijk van kurkuma en de specerijen zoals koriander, komijn en laos zorgen voor de smaak. Perfect als je op zoek bent naar een kruidige curry die een tikkie minder pittig is.
Zelfgemaakt is zoveel lekkerder
Natuurlijk kun je gele curry pasta ook kant-en-klaar in de winkel kopen. Maar als je eenmaal zelf een boemboe of een pasta hebt gemaakt, wil je niet anders meer. Wij stoppen alle ingrediënten, van sereh en rode peper tot verse gember en eventueel wat limoenblaadjes, simpelweg in de hakmolen (deze gebruiken wij zelf, een super fijn ding!).
Een scheutje olie erbij, goed mixen, en je hebt een gladde pasta zonder kunstmatige toevoegingen. Lekker vers en precies te maken zoals jij hem het lekkerst vindt.
Veelzijdig
Met zo’n 120 gram curry pasta kun je echt alle kanten op. Roer bijvoorbeeld een flinke lepel door een pan soep voor een Thaise twist, gebruik het als marinade voor kip of vis of bak de pasta kort aan als basis voor een geurige curry. Wij maken er graag deze Thaise gele curry met kip mee, maar je kunt net zo goed tofu, garnalen of alleen groenten gebruiken. De smaak blijft kenmerkend, hoe je het ook maakt.
Jij bepaalt de pit
Een groot voordeel van zelf maken? Jij bepaald zelf de smaak. Voeg extra chili toe als je van pit houdt, of laat juist een pepertje weg als je ‘m liever mild houdt. Zo kun je elke keer opnieuw variëren, afhankelijk van waar je zin in hebt of voor wie je kookt. Liever wat meer pit? Probeer dan zeker eens onze spicy groene curry.
5 reacties
Hoelang kan ik die gele curry bewaren?
Denk 2-3 dagen! Maar je zou het ook kunnen invriezen vermoed ik 🙂
What is galanggal? Is it a spice or a vegetable? I’m learning to cook Indonesian dishes on my own! Thanking you in advance for your reply!
Galangawortel (laos) is a root that’s used as a spice. Enjoy!
Kan het ook met gedroogde limoenblaadjes?