Home Erik's Asia Biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus

Biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus

door SmaakMenutie

Gezonde en gevarieerde maaltijd!

Een verzoekje van een van onze lezers; of wij nog een lekker receptje wisten voor ossenhaaspuntjes met groenten in een Oosterse saus. Uiteraard hebben we die. In dit geval gebruiken wij biefstukreepjes, maar ossenhaaspuntjes kunnen net zo goed! Net waar je zin in hebt of wat je lekkerder vindt. Of wat je wellicht al in huis hebt. Daarnaast maken we er een teriyaki sausje bij wat het zijn Oosterse smaak geeft. En natuurlijk mogen heerlijke verse groenten als wortel en paprika niet ontbreken. Zo zet je in no-time een gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel! Het geheel maken we af met een fris schijfje limoen.

Biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus

Biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 23 keer gestemd )

Ingrediënten

250 g biefstuk(reepjes)
250 g kastanje champignons
160 g eiernoedels
70 ml sojasaus
1/2 winterpeen
1 rode paprika
1 rode peper
1 bosje lente-ui
1 limoen
2 tenen knoflook
1 el gembersiroop (of suiker)
1 el maizena

Zo maak je het

  • Snijd 250 gr biefstuk in reepjes en bestrooi met peper en zout. Je kan natuurlijk ook kant en klare biefstukreepjes gebruiken.
  • Snijd 250 gr kastanjechampignons in plakjes en 1 rode paprika in kleine stukjes. Snijd tevens een 1/2 winterpeen in dunne plakjes en snijd ook alvast 2 tenen knoflook fijn.
  • Maak ondertussen ook de eiernoedels klaar. Meestal door deze 4-5 minuten te weken in kokend water.
  • Neem een wok en roerbak de biefstukreepjes in een scheutje olie op hoog vuur rondom bruin in maximaal 2-3 minuten. Haal uit de wok en zet even afgedekt onder aluminiumpapier weg.
  • Bak vervolgens eerst de champignons tot ze mooi bruin gebakken zijn. Voeg nu de winterpeen en rode paprika toe. Roerbak al omscheppend alles nog circa 3 minuten.
  • Maak ondertussen een sausje door 70 ml sojasaus te mengen met 1 el gembersiroop, 1 el maizena, de 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 fijngesneden rode peper, sap van 1/2 limoen en 2-3 el water. Mix goed door elkaar.
  • Voeg de biesftukpuntjes samen met de eiernoedels toe aan het geheel en vermeng alles grondig samen met het zojuist gemaakte sausje. Laat alles nog even op middelhoog vuur goed warm worden. Serveer met verse lente-ui.

Biefstukreepjes recept Biefstukreepjes in teriyakisaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

9 reacties

betty 22 juli 2019 - 10:04

Super heerlijk gerecht.

Reply
SmaakMenutie 25 juli 2019 - 12:46

Dankjewel Betty, leuk om te horen! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Henny 16 juni 2020 - 17:52

Dit gerecht gemaakt met kip en nog wat andere groentes toegevoegd ( sugarsnaps en taugé )
Was heerlijk! dit gerecht gaan we zeker vaker maken.

Reply
SmaakMenutie 17 juni 2020 - 10:04

Klinkt heerlijk Henny! Fijn dat het gesmaakt heeft 🙂

Reply
Kitty 2 september 2020 - 19:57

Vanavond gemaakt. Biefstuk in zijn geheel gebakken en in plakken erop gelegd, erg lekker gerecht met pit!

Reply
SmaakMenutie 3 september 2020 - 09:28

Lekker Kitty, leuk om te horen! 🙂

Reply
Monique 14 november 2020 - 19:20

Erg lekker. Erg makkelijk. Iedereen tevreden. Doorgestuurd aan vrienden . Gaat in het receptenboekje ?

Reply
Monique 14 november 2020 - 19:23

Erg lekker. Erg makkelijk. Gemaakt met de teriyaki reepjes van de Lidl uit de ik ben nog goed vitrine. Dus voor bijna niets gemaakt. Doorgestuurd aan vrienden . Gaat in het receptenboekje ?

Reply
SmaakMenutie 16 november 2020 - 10:05

Fijn dat het recept in de smaak viel Monique! En lekker makkelijk met teriyakireepjes, goed idee 🙂

Reply