Tex-Mex
Naast de Indische en Italiaanse keuken zijn wij ook gek op de Mexicaanse keuken. Nou ja, Mexicaans. Deze enchiladas zijn eigenlijk een echt Tex-Mex gerecht. Net als de nacho’s en de fajita’s die we onder andere al eens eerder maakten. Natuurlijk kan je een voorverpakt zakje kruidenmix kopen, maar de kruiden die je nodig hebt staan waarschijnlijk gewoon in je kruidenlade. Dus uiteraard maken we die gewoon zelf. Je kan bovendien volop variëren. Dus voeg gerust (kidney)bonen en/of mais toe. Wij kiezen voor de eenvoudige variant met een mix van paprika’s en gehakt. Maak het af met verse lente-ui en klaar is kees. Ideaal voor een drukke doordeweekse avond. Eet smakelijk!
32 reacties
Heerlijk recept,
Ik fruit de paprika ook even kort aan samen met de ui en knoflook,dat geeft meer smaakbeleving dan dat je de paprika rauw zo aan de passata toevoegt vind ik.
Verder geniet ik ontzettend van jullie recepten !!!
Hoi Karin, dat kan inderdaad ook heel goed. Lekker! Fijn dat je van onze recepten geniet, dat vinden wij heel erg leuk om te horen 🙂 Groetjes, Tim- SmaakMenutie
We hebben er zo lekker van gegeten, super recept!
Dank je wel.
Ik laat de paprika ook even meebakken met het gehakt.
Er staan heerlijke recepten op de site.
Uiteraard graag gedaan! Fijn dat het in de smaak viel 🙂 En bedankt voor het compliment, leuk om te horen!
Hebben jullie een idee om de paprika Ergens voor te vervangen. Ik kan er niet zo goed tegen
Hoi Tineke, je zou het kunnen vervangen door courgette maar paprika is hier wel het hoofdingrediënt 🙂
Kan ik de suiker geheel weglaten uit het recept ?
Hoi Michelle, ik denk dat dit wel kan hoor!
Je kunt ipv suiker erythritol gebruiken.
Dit is het ultieme comfort food! Bij toeval op jullie site terecht gekomen toen ik zocht naar een recept van wraps met kip. Al veel gemaakt en altijd lekker! Er staat bijna wekelijks wel een recept van jullie op het menu 🙂
Ja inderdaad het ultieme comfort food deze enchiladas! Leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen, bedankt voor het compliment! 🙂
Wat is de afmeting van de tortillas die jullie in dit gerecht gebruiken? Met andere woorden: hoe klein zijn ze?
Wij gebruiken het ‘originele’ formaat, zie de koopknop van AH onder de ingredienten welke je zou kunnen kopen. Succes Ans!
Groot compliment heren. Dit gerecht gisteren gemaakt, superlekker!!!
Bedankt voor het compliment Mieke! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Ik heb nog extra een blikje bruine bonen toegevoegd. Ik vond het heerlijk, mijn man wil liever enchiladas met kip, dus die staan volgende keer op het menu.
Lekker Ria, blikje bruine bonen toevoegen kan heel goed! Doen wij zelf ook regelmatig 🙂
Jemig, wat een feest! Echt heerlijk van zitten smullen samen met mijn dochter. Ik ben een fan van zo’n beetje alle kruiden en bij toeval op jullie site terecht gekomen. Dit gerecht was echt heerlijk! Zoals anderen, ook wat (kidney)bonen toegevoegd voor wat extra eiwitten. En afgemaakt met zelfgemaakte guacamole. Deze gaat zeker op de repeat! Op naar het volgende lekkere gerecht op jullie site. Dank.
Leuk te horen Sjoerd! Fijn dat jullie van het recept genoten hebben. Lekker dat je er zelf guacamole bij hebt gemaakt 🙂 Geniet van de andere recepten!
Ja alles gekocht om morgen klaar te maken ,voor de eerste keer dat we jullie recept gaan klaar maken ,we laten het weten hoe het gegaan is ,ik hou van koken ,en van lekker eten uit de oven ,dank u wel voor het recept
Geniet ervan Patricia!
Zalig!
Omdat wij met 5 zijn, w.v. 3 stevige eters, heb ik extra zakje verse mexicaanse groenten toegevoegd en een vacuüm zak met maïs en bonen erbij gedaan. Verdeeld over 12 grote wraps.
Maar ze werden wat sompig ad onderkant. Dat was wel jammer. Maar ze smaakten echt heerlijk. Deze komt ook weer vaker op tafel.
Fijn dat ze in de smaak vielen Nathalie! Dat ze wat sompig waren kan door de extra groenten komen denk ik.
We hebben heeeeeerlijk gegeten van dit recept ,het is voor herhaling vatbaar ,we gaan verder met jullie gerechten uit te proberen en zeker niets moeilijk aan het was verrukkelijk merci voor het recept en nu kijken we al naar het volgende grts
Leuk te horen Patricia, fijn dat de enchiladas in de smaak vielen! Geniet van alle recepten die je nog gaat maken 🙂
Ik heb constant problemen met recepten uit boeken en sites. Als eerste de tijd, meestal moet ik keer 3 doen (ik ben geen snelle snijder, maar zeker ook geen langzame). Geen idee wat ‘standaard’ maat is voor wrap, ik kon enkel hele grote vinden die niet pasten in de oven (particuliere keuken combitron formaat), dus wraps gehalveerd. Vervolgens tijdens het vullen van de wraps druipt er veel uit (veel vloeibaar) en verbrandde ik m’n vingers. Bij het opscheppen vond ik de wraps enorm onhandig (weer geklieder in de keuken. Volgende keer maar in rechthoeken snijden en als een soort lasange in de overschaal leggen, veel prettiger werken denk ik.
Het was wel lekker, dat zeker wel.
Ben nu zo’n 6 jaar aan het knokken om fatsoenlijk te leren koken, maar nog weinig opgeschoten…
Hi Bas, gelukkig was de smaak goed! Gewoon blijven oefenen en positief blijven 🙂
Jawel ik heb t ook gemaakt, veel snijwerk pfff en vergeten de ovenschaal in te vetten dus t was een uitdaging ze eruit te krijgen best lekker, ga de volgende keer een kip kaas versie proberen en Indische gehaktballetjes en
O ja tip als je niet een overheersende knoflooksmaak wil snij te hart/wortel of hoe het ook noemt uit de knoflookteen je kan ook de knoflook in plakjes in de olie bakken en dan eruit halen, laat t toch smaak na maar overheerst te niet
Versie met kip hebben we ook op de website! https://smaakmenutie.nl/enchiladas-met-kip/
Net voor het eerst gemaakt en het was heerlijk en zeker voor herhaling. Ik heb ook de paprika, mais en kidneybonen met het gehakt mee laten bakken. Ik had alleen wel iets teveel cayennepeper erdoor heen gedaan 🙈 het was iets aan de pittige kant, maar als nog erg lekker. Volgende keer iets minder cayennepeper erin doen.
Heerlijk gerecht! Voor mijn kinderen wel echt te pittig dus heb de cayennepeper eruit gelaten en wat ‘gewone’ peper toegevoegd voor de smaak
Dit was zàlig! Ik had geen passata meer in huis en er maar tomato fritto doorgedaan en dat was dus óók erg lekker.