Home Hoofdgerechten Mexicaanse enchiladas met gehakt

Mexicaanse enchiladas met gehakt

door SmaakMenutie

Tex-Mex

Naast de Indische en Italiaanse keuken zijn wij ook gek op de Mexicaanse keuken. Nou ja, Mexicaans. Deze enchiladas zijn eigenlijk een echt Tex-Mex gerecht. Net als de nacho’s en de fajita’s die we onder andere al eens eerder maakten. Natuurlijk kan je een voorverpakt zakje kruidenmix kopen, maar de kruiden die je nodig hebt staan waarschijnlijk gewoon in je kruidenlade. Dus uiteraard maken we die gewoon zelf. Je kan bovendien volop variëren. Dus voeg gerust (kidney)bonen en/of mais toe. Wij kiezen voor de eenvoudige variant met een mix van paprika’s en gehakt. Maak het af met verse lente-ui en klaar is kees. Ideaal voor een drukke doordeweekse avond. Eet smakelijk!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Enchiladas met gehakt

Enchiladas met gehakt

Naast de Indische en Italiaanse keuken zijn wij ook gek op de Mexicaanse keuken. Nou ja, Mexicaans. Deze enchiladas zijn eigenlijk een echt Tex-Mex... Hoofdgerechten Mexicaanse enchiladas met gehakt European Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.4/5
( 34 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g passata (gezeefde tomaten)
300 g rundergehakt
50 g geraspte kaas naar keuze
8 kleine tortilla wraps
3 paprika's (rood en geel)
2 tenen knoflook
1 bosje lente-ui
1 kip bouillonblokje
1 ui of sjalot
1 el bruine suiker
1 tl oregano
1 tl djinten (komijnzaad)
2 tl cayennepeper

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Snipper 1 ui of sjalot en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd ook alvast 3 paprika's in kleine blokjes.
  • Mix in een klein bakje 1 tl oregano met 1 ruime tl djinten (komijnzaad), 2 tl cayennepeper en een snuf zout tot een mooie kruidenmix.
  • Fruit in een ruime pan of wok de ui en knoflook even een minuutje aan in een scheutje olie. Voeg het gehakt toe en rul het in enkele minuten bruin.
  • Voeg nu de kruidenmix toe en vermeng goed met het gehakt.
  • Schenk de passata erbij samen met 1 el bruine suiker. Breng tegen de kook aan en voeg nu ook 1 verkruimeld kip bouillonblokje toe. Meng alles goed door elkaar en proef of de smaak naar wens is.
  • Voeg nu ook de paprikablokjes toe en meng alles nog even grondig door elkaar.
  • Neen een tortilla wrap en vul met een deel van het gehaktmengsel. Rol op en plaats in een ovenschaal. Doe dit ook met de overige wraps.
  • Verdeel het overgebleven mengsel over de ovenschaal. Maak af met geraspte kaas en plaats 20-25 minuten in de oven. Serveer met frisse lente-ui. Mmmm!

Enchiladas recept Enchiladas maken Enchiladas recept gehakt Mexicaanse enchiladas Mexicaanse enchiladas recept

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Karin van Bos 8 februari 2019 - 11:08

Heerlijk recept,
Ik fruit de paprika ook even kort aan samen met de ui en knoflook,dat geeft meer smaakbeleving dan dat je de paprika rauw zo aan de passata toevoegt vind ik.
Verder geniet ik ontzettend van jullie recepten !!!

Reply
SmaakMenutie 10 februari 2019 - 16:07

Hoi Karin, dat kan inderdaad ook heel goed. Lekker! Fijn dat je van onze recepten geniet, dat vinden wij heel erg leuk om te horen 🙂 Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
Nostress 27 juni 2019 - 23:12

We hebben er zo lekker van gegeten, super recept!
Dank je wel.
Ik laat de paprika ook even meebakken met het gehakt.
Er staan heerlijke recepten op de site.

Reply
SmaakMenutie 28 juni 2019 - 12:51

Uiteraard graag gedaan! Fijn dat het in de smaak viel 🙂 En bedankt voor het compliment, leuk om te horen!

Reply