Home Hoofdgerechten Quiche met spinazie en zalm

Quiche met spinazie en zalm

door SmaakMenutie

Vis

Nadat we de vorige keer kozen voor een quiche met Parmaham en ricotta, gaan we vandaag voor een variant met vis. We kiezen voor zalm! Heerlijk met spinazie en zongedroogde tomaatjes heb je deze hartige taart in een handomdraai gemaakt. Eet smakelijk!

Quiche met spinazie en zalm

Quiche met spinazie en zalm

Nadat we de vorige keer kozen voor een quiche met Parmaham en ricotta, gaan we vandaag voor een variant met vis. We kiezen voor zalm! Heerlijk met... Hoofdgerechten Quiche met spinazie en zalm European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.9/5
( 17 keer gestemd )

Ingrediënten

5 plakjes hartig taartdeeg
350 gr spinazie
100 ml crème fraîche
200 gr zalmsnippers
5 eieren
3 lente ui
100 gr geraspte kaas
Paar zongedroogde tomaatjes

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Bak in een scheutje olijfolie in een wok of grote (koeken)pan de spinazie tot deze flink is geslonken. Voeg alleen wat zout en peper toe. Het lijkt heel wat, maar er blijft maar weinig over van die hele zak spinazie.
  • Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet. Eventueel kan je met je handen het vocht eruit duwen/wringen. Hoe minder nat hoe beter.
  • Klop in een grote (meng)kom 5 eieren los met 100 ml crème fraîche. Meng hier 3 in ringen gesneden lente-uitjes doorheen, 200 gr zalmsnippers en een paar fijngesneden zongedroogde tomaatjes. Meng tot slot ook de geraspte kaas door het geheel.
  • Neem een quichevorm van ongeveer 26 cm (of springvorm) en bedek deze met bakpapier en verdeel de (ontdooide) plakjes taartdeeg over de bodem. Je kan natuurlijk ook vers taartdeeg gebruiken.
  • Verdeel de uitgelekte spinazie als eerste over de bodem. Giet het ei- en zalmmengsel over de spinazie en plaats vervolgens circa 25 minuten in de oven op 190 graden. Eet smakelijk!

Quiche receptHartige taart recept Quiche met spinazie en zalm recept

Misschien valt dit ook in de smaak