Home Hoofdgerechten Quiche met zalm en spinazie

Quiche met zalm en spinazie

door SmaakMenutie
Quiche met spinazie en zalm

In een handomdraai

Nadat we de vorige keer kozen voor een quiche met Parmaham en ricotta, gaan we vandaag voor een variant met vis. We kiezen voor zalm! Heerlijk met spinazie en zongedroogde tomaatjes heb je deze hartige taart in een handomdraai gemaakt.

Quiche met spinazie en zalm

Quiche met zalm en spinazie

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 72 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g spinazie
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • 100 g geraspte kaas
  • 125 g crème fraîche
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 6 plakken hartig taartdeeg
  • 5 eieren
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 el bloem

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Bak in een scheutje olijfolie in een wok 350 g spinazie tot deze flink is geslonken. Voeg alleen wat zout en peper toe. Het lijkt heel wat, maar er blijft maar weinig over van die hele zak spinazie.
  • Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet. Eventueel kan je met je handen het vocht eruit drukken. Hoe minder vocht hoe beter.
  • Klop in een grote (meng)kom 5 eieren los met 125 g crème fraîche. Meng hier 3 ringen gesneden lente-uitjes doorheen, 200 g fijngesneden gerookte zalm, circa 8 fijngesneden zongedroogde tomaatjes en 1 el bloem. Meng tot slot ook 100 g geraspte kaas door het geheel.
  • Bekleed een quichevorm (ongeveer 26 cm) met bakpapier en verdeel 6 plakjes hartig taartdeeg over de bodem en prik gaatjes in het deeg.
  • Verdeel de uitgelekte spinazie als eerste over de bodem. Giet het ei- en zalmmengsel over de spinazie en plaats vervolgens circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Quiche ingrediënten Quiche maken Quiche recept Quiche met spinazie en zalm Quiche met zalm en spinazie Hartige taart zalm spinazie

TIP

De smaak van een zalm quiche te pakken? Probeer ook eens onze heerlijke variant met broccoli!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

17 reacties

Ingrid 21 maart 2021 - 18:35

Makkelijk te maken, en echt superlekker

Reply
SmaakMenutie 22 maart 2021 - 10:40

Leuk om te horen Ingrid, fijn dat je van de quiche genoten hebt 🙂

Reply
Koen 7 januari 2023 - 18:29

Vandaag deze quiche gemaakt, eerste keer dat ik quiche maak
Wat is dit heerlijk!
Dankjewel voor het recept

Reply
Ineke 30 juni 2021 - 18:50

Het was echt heel lekker, maar ik doe de volgende keer geen zout door de spinazie. Zalm is al zout genoeg, ik heb wel lekker wat peper over de spinazie gedaan.

Reply
SmaakMenutie 1 juli 2021 - 10:13

Fijn dat de quiche in de smaak viel Ineke! 🙂

Reply
Martin 7 juli 2021 - 18:39

Het is niet de eerste keer dat ik een recept van deze site uitprobeer, maar ook deze was vandaag weer heel lekker. Omdat we er met zijn twee-en van eten morgen nog een keer.

Reply
SmaakMenutie 10 juli 2021 - 14:34

Leuk om te horen Martin dat onze recepten in de smaak vallen! En inderdaad, van deze quiche kan je de volgende dag weer eten, heerlijk 🙂

Reply
Pernell 25 mei 2022 - 17:35

Dit is echt een gouden topper! Het hele gezin vond de quiche met spinazie en zalm heel erg lekker. Het ging schoon op. En ik ben blij met een visrecept erbij dat we lekker vinden. 😋😋😋😋😋

Reply
Roos 14 juli 2021 - 12:20

De smaak was goed, maar als je een of meerdere kronen hebt, zeker als voortanden, is dit echt een no go. Het geeft achteraf zo’n erge aanslag op je kronen dat je er misselijk van wordt. Zonde, want lekker was het wel…

Reply
Nathalie 16 januari 2022 - 18:02

Ook heerlijk met verse zalmfilet in kleine stukjes, maakt het wat minder zout. Een handje verse dille voor de frisse smaak. We hebben gesmuld!

Reply
Linda 11 mei 2022 - 14:57

Ik heb nog nooit een quiche gemaakt, en ik heb dus ook echt geen idee welke quichevorm ik het beste kan gebruiken. Er zijn zoveel verschillende!
Kies ik voor een keramische of juist een van aluminium, met losse of vaste bodem en met of zonder gaatjes in de bodem?

Help mij aub, I’m lost here!

Reply
SmaakMenutie 14 mei 2022 - 12:39

Hi Linda, de redding is nabij 😉 Wij gebruiken een keramische met een vaste bodem en zonder gaatjes. En dat werkt prima, maar je kan in principe elke quichevorm gebruiken!

Reply
Linda 24 mei 2022 - 13:51

Hallo heren,
bedankt voor jullie reactie.
Ik heb voor de zekerheid een keramische en een van aluminium met losse bodem gekocht dus ik ga ze allebei uitproberen. Ik verheug me er in ieder geval al op!

Reply
Loes 10 juli 2023 - 15:57

Ik heb het geprobeerd vandaag, er was alleen geen crème freche te vinden dus heb ricotta gebruikt. Het moest iets langer in de oven want het zag er nog wat ongaar uit, de bodem is helaas niet knapperig maar de smaak is geweldig. Ga het zeker meer maken. De bodem moet ik alleen een oplossing voor vinden. Dank jullie voor het recept

Reply
Irinbwp 17 juli 2023 - 11:13

urenrjrjkvnm

Reply
Vilianaccs 20 juli 2023 - 18:28

Novost

Reply
Loes 12 september 2023 - 18:47

Vanavond heerlijk gegeten van de quiche, dank voor het recept!

Kleine tip: een verkruimelde beschuit erdoor, maakt de spinazie ook wat minder vochtig.

Reply