Guacamole

Mexicaanse romige dip

door SmaakMenutie
Guacamole

Zoals bij de Mexicaan

Tegenwoordig verkopen veel supermarkten al kant-en-klare guacamole pakketten. Hartstikke handig want daar zit precies in wat je nodig hebt (alhoewel wij net iets andere hoeveelheden gebruiken). Het enige wat je nog moet doen is het snijden en mengen. Ja je leest het goed, snijden, dus niet prakken of helemaal kapot mixen. Geloof me, neem wat extra tijd om alles superfijn te snijden en je guacamole smaakt precies zoals bij de Mexicaan. Serveer het lekker bij wat tortillachips of deze heerlijke nacho’s!

Guacamole

Guacamole

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 34 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 1 sjalot
  • Tortilla chips (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd 1 grote tomaat in hele kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten. Doe alles in een ruime mengkom.
  • Snijd 1 sjalot, 2 tenen knoflook en 1 kleine rode peper ragfijn en voeg toe aan de tomatenblokjes.
  • Snijd 2 avocado's in de lengte doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees over de lengte en breedte (in de schil) in hele kleine stukjes. Verwijder het vruchtvlees met een lepel uit de schil en voeg toe aan de kom.
  • Besprenkel het geheel met het sap van een 1/2 limoen en voeg tevens een snuf zout en peper toe. Meng alles grondig maar voorzichtig door elkaar. Voeg naar smaak de rest van de limoensap toe.

Guacamole ingrediëntenGuacamoleGuacamole dipsaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

7 reacties

Linda van Gestel 29 januari 2018 - 13:18

Als ik deze hoeveelheid ingrediënten gebruik, hoeveel heb ik dan uiteindelijk als bereid product?
Ik heb organiseer binnenkort een borrel en verwacht ongeveer 100 mensen. Nou wil ik dit op tafel zetten met nacho’s erbij. Hoeveel zal ik dan van alles nodig hebben?

Reply
SmaakMenutie 29 januari 2018 - 18:53

Hallo Linda, zo dat zijn aardig wat mensen! Je hebt ongeveer 300 gr bereid product. Maar ik kan je zeggen dat mensen gemiddeld meer guacamole nemen dan bij de standaard kant-en-klare potjes. Omdat deze grover én veel lekkerder is. Maar ik ga er vanuit dat je meerdere hapjes hebt, dus laten we zeggen deze hoeveelheid keer 10? Reken trouwens ook op flink wat snijwerk 😉 Maar ook flink wat complimenten van je gasten! Succes!

Reply
Jos 9 november 2019 - 16:07

Ik maak deze versie al jaren, maar vond hem in het begin altijd wat te vochtig. De laatste tijd haal ik de zaadjes uit de tomaat en gebruik alleen het vlees, en voeg geraspte limoenzest toe, in plaats van het sap. Hierdoor wordt de guacemole veel minder klef.
Enne… Een snufje komijn maakt het helemaal af! De avocadopit erin tegen verkleuring en smullen maar!

Reply
SmaakMenutie 11 november 2019 - 14:02

Bedankt voor de goede tip Jos!

Reply
Hester 20 mei 2021 - 20:12

Vanavond gemaakt, en alles is opgegaan, met 2 personen 😁.

Reply
SmaakMenutie 21 mei 2021 - 10:10

Leuk om te horen Hester! Fijn jullie ervan genoten hebben 🙂

Reply
Chantal 7 november 2022 - 19:06

Hij was heerlijk👏🏼
Gegeten bij de tortilla’s

Reply