Home Borrelhapjes en sausjes Zelfgemaakte guacamole (de lekkerste!)

Zelfgemaakte guacamole (de lekkerste!)

door SmaakMenutie
Zelf guacamole maken

Zoals bij de Mexicaan

Tegenwoordig verkopen veel supermarkten al kant-en-klare guacamole pakketten. Hartstikke handig want daar zit precies in wat je nodig hebt (alhoewel ik net iets andere hoeveelheden gebruik). Het enige wat je nog moet doen is het snijden en mengen. Ja je leest het goed, snijden, dus niet prakken of helemaal kapot mixen. Geloof me, neem wat extra tijd om alles superfijn te snijden en je guacamole smaakt precies zoals bij de Mexicaan. Serveer het lekker bij wat tortillachips of deze heerlijke nacho’s!

Zelf guacamole maken

Guacamole

Print dit recept
Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 27 keer gestemd )

Ingrediënten

2 avocado's (rijp)
2 tenen knoflook
1 tomaat
1 rode peper
1/2 (rode) ui (of sjalot)
1 limoen

Zo maak je het

Zorg voor een goed en scherp mes, want we gaan flink wat snijden.

  • Snijd een 1/2 ui, 2 teentjes knoflook en 1 rood pepertje raspfijn en snijd de tomaat eveneens in minuscule stukjes.
  • Ook de avocado's moeten in kleine stukjes gesneden worden. Snijd de avocado door de lengte doormidden en haal de pit eruit. Snijd het vruchtvlees in de schil over de lengte en breedte en haal met een lepel uit de schil.
  • Meng nu alles voorzichtig door elkaar. De avocado stukjes mogen natuurlijk wel wat geprakt worden. Voeg het sap van de limoen toe en eventueel wat zout en peper. That's all! De allerlekkerste guacamole.

Zelf guacamole maken Recept guacamole

TIP

Natuurlijk kan je wat tijd besparen door alles in de mixer te mikken en helemaal fijn te mixen. Maar geloof me, dan smaakt hij totaal anders dan wanneer je alles héél fijn snijdt en dan door elkaar mengt.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Linda van Gestel 29 januari 2018 - 13:18

Als ik deze hoeveelheid ingrediënten gebruik, hoeveel heb ik dan uiteindelijk als bereid product?
Ik heb organiseer binnenkort een borrel en verwacht ongeveer 100 mensen. Nou wil ik dit op tafel zetten met nacho’s erbij. Hoeveel zal ik dan van alles nodig hebben?

Reply
SmaakMenutie 29 januari 2018 - 18:53

Hallo Linda, zo dat zijn aardig wat mensen! Je hebt ongeveer 300 gr bereid product. Maar ik kan je zeggen dat mensen gemiddeld meer guacamole nemen dan bij de standaard kant-en-klare potjes. Omdat deze grover én veel lekkerder is. Maar ik ga er vanuit dat je meerdere hapjes hebt, dus laten we zeggen deze hoeveelheid keer 10? Reken trouwens ook op flink wat snijwerk 😉 Maar ook flink wat complimenten van je gasten! Succes!

Reply
Jos 9 november 2019 - 16:07

Ik maak deze versie al jaren, maar vond hem in het begin altijd wat te vochtig. De laatste tijd haal ik de zaadjes uit de tomaat en gebruik alleen het vlees, en voeg geraspte limoenzest toe, in plaats van het sap. Hierdoor wordt de guacemole veel minder klef.
Enne… Een snufje komijn maakt het helemaal af! De avocadopit erin tegen verkleuring en smullen maar!

Reply
SmaakMenutie 11 november 2019 - 14:02

Bedankt voor de goede tip Jos!

Reply
Hester 20 mei 2021 - 20:12

Vanavond gemaakt, en alles is opgegaan, met 2 personen 😁.

Reply
SmaakMenutie 21 mei 2021 - 10:10

Leuk om te horen Hester! Fijn jullie ervan genoten hebben 🙂

Reply