Home <30 minuten Kip in romige saus met spinazie

Kip in romige saus met spinazie

en artisjokken

door SmaakMenutie
Kip in romige saus met spinazie en artisjokken

Net waar je zin in hebt!

Deze kip in romige saus met spinazie en artisjokken zet je in een handomdraai op tafel. En lekker dat-ie is. Voor erbij kan je kiezen uit bijvoorbeeld pasta of witte rijst. Of ga net als wij voor (ei)noedels. Net waar je zin in hebt. Waar je het ook mee serveert, het zal gegarandeerd in de smaak vallen. Dat beloven we!

Kip in romige saus met spinazie en artisjokken

Kip in romige saus met spinazie en artisjokken

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 73 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 100 g baby spinazie
  • 100 g naturel roomkaas
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 125 ml zure room
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blik artisjok harten (390 g)
  • 1/2 kippenbouillon blokje
  • 1 tl chilipeper

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilets eventueel doormidden zodat ze wat kleiner zijn. Bestrooi de kip met zout en peper en bak in een scheut olie rondom gaar en bruin (ca. 12 min). Keer geregeld.
  • Snijd ondertussen 2-3 tenen knoflook fijn. Hak 100 g baby spinazie grof en snijd de artisjok harten ook wat fijner.
  • Haal de kipfilets uit de pan en zet even afgedekt weg. Fruit de knoflook in het achtergebleven vet 1-2 minuten aan.
  • Voeg nu 125 ml water toe samen met een 1/2 verkruimeld kippenbouillon blokje. Breng tegen de kook aan.
  • Voeg nu 100 g roomkaas toe samen met 1 bakje zure room van 125 ml. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens 40 g Parmezaanse kaas toe tot deze gesmolten is. Voeg nu ook de baby spinazie en de artisjok harten toe. Laat de spinazie binnen enkele minuten slinken.
  • Bestrooi het geheel met een flinke snuf chilipeper en/of zwarte peper.
  • Doe de kipfilets terug in de pan en warm even op in de saus.
  • Serveer direct met bijvoorbeeld pasta, noedels of witte rijst.

Kip in romige saus ingrediënten Kip in romige saus Kip in romige saus met spinazie

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

16 reacties

Paul George 18 januari 2025 - 10:00

Oh, dit is een blijvertje voor in onze receptenmap. Superlekker. Serveer er een sla-melange bij en witte rijst met noten. Dankjewel Smaakmenutie!

Reply
Hanny 19 augustus 2023 - 18:41

Echt…weer zooo lekker. Ga ik weer zeker vaker maken.

Reply
Peter 4 december 2022 - 18:17

Mannen, het was weer héérlijk! We hebben gesmuld van dit gerecht samen met rijst.
De pan werd nog net niet uitgelikt…grinnik…
Thanks again en tot de volgende!

Reply
Angela 6 oktober 2022 - 10:34

Kan je dit recept ook maken zonder artisjokken? Zo ja, wat zouden jullie dit dan mee vervangen?

Reply
SmaakMenutie 6 oktober 2022 - 10:39

Ja hoor! Je kan een andere harde groente toevoegen als courgette of paprika. En anders eventueel kastanje champignons. Echter hebben we dat zelf nog niet geprobeerd, dus het is echt even testen 🙂

Reply
Marleen 22 mei 2022 - 07:30

Welke roomkaas adviseren jullie? Huttenkase?

Reply
SmaakMenutie 23 mei 2022 - 10:55

Nee gewone roomkaas (bijvoorbeeld MonChou)

Reply
1 2