Home Hoofdgerechten Kip in romige saus met spinazie en artisjokken

Kip in romige saus met spinazie en artisjokken

door SmaakMenutie

Net waar je zin in hebt!

Deze kip in romige saus met spinazie en artisjokken zet je in een handomdraai op tafel. En lekker dat-ie is! Voor erbij kan je kiezen uit bijvoorbeeld pasta of witte rijst. Of ga net als wij voor (ei)noedels. Net waar je zin in hebt. Waar je het ook mee serveert, het zal gegarandeerd in de smaak vallen. Dat beloven we 🙂

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Kip in romige saus met spinazie en artisjokken

Kip in romige saus met spinazie en artisjokken

Deze kip in romige saus met spinazie en artisjokken zet je in een handomdraai op tafel. En lekker dat-ie is! Voor erbij kan je kiezen uit bijvoorbeeld pasta... Hoofdgerechten Kip in romige saus met spinazie en artisjokken European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.0/5
( 13 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipfilet (3-4 stuks)
100 g baby spinazie
100 g naturel room- of zuivelkaas
40 g Parmezaanse kaas
1 blik artisjok harten (390 g)
3 tenen knoflook
kip 1/2 bouillonblokje
1 tl chilipeper of zwarte peper
125 ml zure room

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilets eventueel doormidden zodat ze wat kleiner zijn. Bestrooi de kip met zout en peper en bak in een scheut olie rondom gaar en bruin (ca. 12 min). Keer geregeld.
  • Snijd ondertussen 2-3 tenen knoflook fijn. Hak 100 gr baby spinazie grof en snijd de artisjok harten ook wat fijner.
  • Haal de kipfilets uit de pan en zet even afgedekt weg. Fruit de knoflook in het achtergebleven vet 1-2 minuutjes aan.
  • Voeg nu 125 ml water toe samen met een 1/2 verkruimeld bouillonblokje. Breng tegen de kook aan.
  • Voeg nu 100 gr room- of zuivelkaas toe samen met 1 bakje zure room van 125 ml. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens 40 gr Parmezaanse kaas toe tot deze gesmolten is. Voeg nu ook de baby spinazie en de artisjok harten toe. Laat de spinazie binnen enkele minuten slinken.
  • Bestrooi het geheel met een flinke snuf chilipeper en/of zwarte peper.
  • Doe de kipfilets terug in de pan en warm even op in de saus.
  • Serveer direct met bijvoorbeeld pasta, noedels of witte rijst.

Kip in romige saus ingrediënten Kip in romige saus Kip in romige saus met spinazie

Misschien valt dit ook in de smaak