Home Hoofdgerechten Kip in romige saus met spinazie en artisjokken

Kip in romige saus met spinazie en artisjokken

door SmaakMenutie
Kip in romige saus met spinazie en artisjokken

Net waar je zin in hebt!

Deze kip in romige saus met spinazie en artisjokken zet je in een handomdraai op tafel. En lekker dat-ie is! Voor erbij kan je kiezen uit bijvoorbeeld pasta of witte rijst. Of ga net als wij voor (ei)noedels. Net waar je zin in hebt. Waar je het ook mee serveert, het zal gegarandeerd in de smaak vallen. Dat beloven we 🙂

Kip in romige saus met spinazie en artisjokken

Kip in romige saus met spinazie en artisjokken

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 29 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipfilet (3-4 stuks)
100 g baby spinazie
100 g naturel room- of zuivelkaas
40 g Parmezaanse kaas
125 ml zure room
3 tenen knoflook
1 blik artisjok harten (390 g)
1/2 kip bouillonblokje
1 tl chilipeper of zwarte peper

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilets eventueel doormidden zodat ze wat kleiner zijn. Bestrooi de kip met zout en peper en bak in een scheut olie rondom gaar en bruin (ca. 12 min). Keer geregeld.
  • Snijd ondertussen 2-3 tenen knoflook fijn. Hak 100 gr baby spinazie grof en snijd de artisjok harten ook wat fijner.
  • Haal de kipfilets uit de pan en zet even afgedekt weg. Fruit de knoflook in het achtergebleven vet 1-2 minuutjes aan.
  • Voeg nu 125 ml water toe samen met een 1/2 verkruimeld bouillonblokje. Breng tegen de kook aan.
  • Voeg nu 100 gr room- of zuivelkaas toe samen met 1 bakje zure room van 125 ml. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens 40 gr Parmezaanse kaas toe tot deze gesmolten is. Voeg nu ook de baby spinazie en de artisjok harten toe. Laat de spinazie binnen enkele minuten slinken.
  • Bestrooi het geheel met een flinke snuf chilipeper en/of zwarte peper.
  • Doe de kipfilets terug in de pan en warm even op in de saus.
  • Serveer direct met bijvoorbeeld pasta, noedels of witte rijst.

Kip in romige saus ingrediënten Kip in romige saus Kip in romige saus met spinazie

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Mieke 9 mei 2020 - 14:55

Sodeknetter wat is dit lekkerrrrrrr!!!!! We hebben zitten smullen. ? dit gerecht voor 4 personen lijkt mij aan de magere kant, wij zijn met twee en alles was op, mede doordat het zo lekker is ?

Reply
SmaakMenutie 11 mei 2020 - 11:17

Haha wat leuk om te horen Mieke! Fijn dat jullie ervan hebben gesmuld 🙂 Het ligt er aan wat je erbij maakt en hoeveel, dus dat is voor iedereen weer anders! Maar wellicht zijn we met 4 wat optimistisch geweest 😉

Reply
Jakomiena 29 mei 2020 - 17:08

Heeeeel lekker!!!

Reply
SmaakMenutie 30 mei 2020 - 11:45

Fijn Jakomiena, dat horen we graag! 🙂

Reply
Kors 2 januari 2021 - 16:24

Deze is zooo lekker. Eerste keer met noodels gemaakt. De tweede keer met gebakken aardappeltjes.

Reply
SmaakMenutie 3 januari 2021 - 13:00

Fijn dat het recept in de smaak viel Kors! En lekker dat je gevarieerd hebt 🙂

Reply