Traditioneel Indisch stoofgerecht
Onze Indische familierecepten vallen in de smaak! Na de populaire daging smoor en de smaakvolle daging roedjak mocht daging Bali natuurlijk niet ontbreken. Dit traditionele gerecht is een ware klassieker binnen de Indische keuken en benadrukt de authentieke smaken van Indonesië.

Kruidig, mild-pittig en onweerstaanbaar
Daging Bali is een heerlijk gerecht van mals gestoofd rundvlees, doordrenkt met een rijke, kruidige saus. De combinatie van zoete en hartige smaken, met een lichte pittigheid, maakt dit gerecht toegankelijk voor iedereen. De boemboe is op basis van verse kruiden en specerijen zoals rode peper, djahé en laos, waardoor het vlees een intense smaak krijgt. Dit stoofgerecht heeft tijd nodig om alle smaken volledig te laten intrekken, maar het resultaat is dat het vlees op je tong smelt.

De perfecte combinaties op je bord
Dit malse stoofvlees smaakt heerlijk in combinatie met witte rijst, die de saus perfect opneemt. Voor een frisse tegenhanger kun je het met atjar ketimoen serveren of gewoon met komkommer. Daarnaast horen sajoer boontjes of een ander Indisch groentegerecht er natuurlijk ook bij.

Een gerecht met traditie en karakter
Daging Bali is niet zomaar een stoofgerecht; het draagt een stukje geschiedenis en traditie met zich mee. Binnen veel Indische families wordt dit gerecht al generaties lang doorgegeven, waarbij elke familie – zoals zoveel gerechten – zijn eigen unieke twist heeft. De geur van langzaam sudderend vlees brengt bovendien vaak voor iedereen zijn eigen herinneringen boven. Of je nu een liefhebber bent van de Indische keuken of deze nog moet ontdekken, daging Bali is een gerecht dat je geproefd moet hebben!

55 reacties
Ontzettend blij met jullie fantastische recepten. Erg lekker en niet ingewikkeld. Favoriet bij ons zijn de Indische familierecepten.
Al heel veel verschillende merken kokosmelk in huis gehad met hoogste vetpercentage maar het smaakt vrijwel nooit romig…
Dit recept vraagt om dikke kokosmelk, hebben jullie een aanrader?
Succes met jullie geweldige site👍
Wat leuk Marijke, fijn dat jullie zo van onze recepten genieten! Bedankt voor het compliment.
Zelf gebruiken wij altijd kokosmelk van de toko. Haal je het daar ook? Kies dan nooit voor de light variant. En anders die van Go-Tan. Succes!
Heerlijk gerecht. Al heel veel van jullie gerechten gemaakt en allemaal top. Nadeel is dat mijn vrouw nu verwacht dat ik elke dag kook.
Kortom geweldige site waarvan ik graag gebruik blijf maken. Ga zo door!
Haha, sorry! 😉 Bedankt voor het leuke compliment Frans!
Hoihoi, ik wil morgen dit gerecht gaan maken, maar is er een mogelijke vervanger voor sereh?
Sereh is vrij specifiek, dus dan zou ik het gewoon achterwege laten Lianne! Geniet ervan 🙂
Dankje wel, maar gaat er dan geen nodige smaak verloren?
Het heeft wel een vrij specifieke smaak dus zou ‘m zeker toevoegen. Er wordt wel eens gezegd dat je wat limoenblaadjes kan gebruiken, echter hebben we dat zelf niet geprobeerd. Maar zoals gezegd kan je het niet echt vervangen dus als je het niet hebt zou ik het achterwege laten 🙂
Als vervanger van Sereh zou je 1 tl citroengraspoeder, citroenrasp of citroenmelisse kunnen gebruiken 😉
Lijkt mij weer zoals gewoonlijk overheerlijk.
Wil het gaan maken, maar gaat dit ook met een pakje romige kokosmelk. Hoeveel moet ik er dan indoen.
Groet,
Henny
Leuk Henny! Er gaat ongeveer 165 ml kokosmelk in. Of bedoel je iets anders? 🙂
Ik hou niet zo van kokos en in deze gerechten wordt juist veel kokosmelk gebruikt.Ik doe er altijd nooit ook bij krijg je daardoor misschien een andere smaak.Hier vinden ze het heerlijk
Hi Ine, ik begrijp je niet helemaal 🙂 Wat doe je er precies bij?
Het was echt heel erg lekker. Had 5 Indische recepten gemaakt van jullie site, maar deze smoor was favoriet bij iedereen.
Leuk te horen Rita dat je zoveel recepten van ons voor je rijsttafel had gemaakt! Fijn dat iedereen ervan genoten heeft 🙂